bundan bir kaç ay öncesine kadar motosiklet konusunda hemen hemen hiçbir şey bilmeyen ben, bugün hayati derecede önem taşıyan konularda az da olsa bi'şeyler öğrenebildi ve halen de öğrenmeye devam edebiliyor isem bunun en büyük nedeni motosiklet.net üyesi olmam.
bilişim sektöründe çalışıyorum, şirketteki işlerim dışında kardeşimle beraber (hobi amaçlı olarak) geliştirdiğimiz bazı web uygulamaları var ve bunlardan biri de mt.net forum gibi (sözlük formatında) insanların belli bir konsept dahilinde fikirlerini paylaştığı (motosiklet konusunda değil tabi ki) sosyal bir platform. şu an toplam 7500 civarı kullanıcısı olup bunlardan yaklaşık 2500'ü yazarlığı onaylanmış ve istediği zaman entry girme hakkına sahip ama elbette hepsi sürekli yazmadığından çok aşırı bilgi girişi yapılan bir site de değil. Bunları yazma nedenim bu konularla ilgisi olmayan, işi, uzmanlık alanı farklı kişilerin konu hakkında biraz daha bilgi sahibi olabilmeleri, bu şekilde daha doğru fikirlere sahip olabiliriz.
forum veya benzeri sosyal paylaşım amaçlı bir siteyi kurmak işin teknik kısmı ve bu konularda çok fazla bilgi sahibi olmasanız da bir domain ve host alıp kendiniz kodlama veya tasarımdan anlamasanız bile bir forum sitesi kurabilirsiniz mesela. veya tamamen kendiniz kodlayıp yine benzer bir site de yapabilirsiniz, teknik işlerin zorlukları başka ancak sonuçta hemen hepsinde belli bir standart (yazılım dili, veritabanı, domain, hosting ayarları vs. vs. vs.) uygulandığı için bu zorlukları bir şekilde aşabilirsiniz.
asıl zor olan, söz konusu platformun içerik yönetimi. gerek girilen bilgilerin doğruluğu, yorumların ve kullanılan üslubun belli bir kalite seviyesinin olması ki, bu da öncelikle üyeler ve moderasyon sayesinde gerçekleşebiliyor. işim gereği zaten devamlı bilgisayar başındayım, motosiklet aldıktan sonra haliyle ilk olarak internette hangi sitelerden faydalanabilirim diye düşünerek araştırmalar yaptım ve ilk üye olduğum site olan mt.net ve diğer siteleri inceledikten sonra başka hiç bir siteye üye olma gereği dahi hissetmedim. motosiklet konusunda üye olduğum tek türk sitesi mt.net, bir de bir kaç yabancı site.
bana göre motosiklet.net'in farkı; öncelikle motosiklet ile ilgili her konuda ihtiyacınız olan bilgiye ulaşabilmeniz ve bu bilgileri paylaşan üyelerin büyük çoğunluğunun samimi, yardımsever ve seviyeli bir uslüp kullanıyor olmaları. mesela bir soru sorduğunuz zaman o konuda bilgisi veya deneyimi olan bir çok kişi düşüncelerini paylaşmakla kalmayıp, yol da gösteriyor ve hatta doğrudan yardım etmeyi dahi teklif edebiliyor. yaklaşık 3 aydır üyeyim ve bu zaman zarfındaki gözlemleri aşağı yukarı böyle.
Motosiklet, doğrudan hayatınızla ilgili bir kavram. bilgi eksikliğinden dolayı bir hata yapmanız durumunda bunun sonuçları çok ağır olabiliyor maalesef. o nedenle mt.net'in bu anlamda çok önemli bir yer olduğunu ve özellikle de üyeleri tarafından korunması ve daha da gelişmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini düşünüyorum.
gerek böyle bir platformu kuran kişilere ve gerekse de her konuda yardımcı olan veya olmaya çalışan tüm üyelere teşekkür etmek isterim ben de bu vesile ile.
ailecek beğenerek takip ediyoruz
sağolun, varolun.