Motosiklet neden yanar?

Merhaba hepinize iyi akşamlar. Bu aralar haberlerde gerek instagram sayfalarında sık sık karşılaştığım motosikletin yanmaya başladığı, motosiklet yangını, atv yangını gibi haberler var ve nasıl olduğuna dair net bir sonuç bulamadım.
Motosiklet neden yanmaya başlar, motosikletin kendi kendine yanmaya başlaması mümkün müdür? motorun zorlanması vs mi bunu tetikler çok merak ediyorum.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çıralı tahtadan yapılırsa yanar.

er-gp019-11.jpg

Benzin kaçağı eskiyen hortumlardan motora damlayan benzin, elektrik tesisatı kısa devre genelde sonradan düzgün takılmayan zımbırtılar, ledler v.s,
Son olarak ta frenlerin aşırı sıkı olup sürtünme kaynaklı bu genelde hareket halinde olur.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Bu konuda en üzülerek izlediğim ve unutamadığım videolardan biri şu aşağıya link bıraktığım videodur.

https://youtu.be/h2skmrFVs0c

Biraz araştırınca bir başka Daelim S3'ün de seyir esnasında yandıktan sonra motoru servise çektiklerinde benzin deposunun seyir esnasında delinmesinden kaynaklı motorun yandığı söyleniyor.

https://www.youtube.com/watch?v=cCzJn8ZaVvs

Son düzenleme:
Benim de bir ara akşamleyin seyir esnasında ybr min benzin hortumu motora bakan kısımdan delinmişti ve Motorun üzerine benzin atıyordu. Neyse ki yanmadan bir benzinlikte bir bez ile dolayarak motorun üzerine giden benzini engellemiştim.

Yakıt hortumları her yıl kontrol edilmeli. Artık şu babamın motoru hala taş gibi,ilk günkü gibi çalışıyor kafasını bırakmak lazım.Dünyada hem kaynak yetersizliğinden maliyetlerin düşürülmesi hemde ticari kaygılarla malzemeler çok kısa süreli kullanılacak şekilde üretiliyor.Babamın bir bıçağı vardı adam hayatı boyunca aynı bıçağı kullandı.Şimdi yeni bıçak alıyorsun iki yıl içinde ya sapı kırılıyor yada kesmeyecek her hafta bilemek zorunda kalıyorsun.

Yakıt ve yağ hortumlarını her yıl muhakkak ciddi bir biçimde kontrol etmelisiniz.

Motosikleti
Ns200 15"
Yanlış ve hesapsız yapılan elektrik işleri, eskiyen veya çatlayan o-ringler, hortumlar ve contalar. Genelde bu tarz şeyler böyle işlerden meydana çıkar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar