izin varsa bende konuya kaynak yapıp :queen: kazadan önceki son yıkama videomu atmak istiyorum evdeyim nasıl olsa 1 ay
videoları şu an tam izlemedim ileri alarak baktım WD -40 ladığın kısmına ama gördüğüm kadarıyla WD -40 ı motoru yıkadıktan ve kuruladıktan sonra sıkıyorsun uygun değil bence ,ben yıkamadan önce kontroller ,anahtar yuvası ,fren ve dedriyaj levyeleri ,ayaklıklar vs yerleri wd layıp motoru öyle yıkıyorum ,motoru yıkarken tüm elektrik aksamı ve kontrollerin en ince yerlerine su girebilir sonradan sıkılan WD-40 ne kadar atar o suyu belli olmaz buda uzun vadede istenmeyen şey gerçi bir japon motorunun elektrik aksamı su kaçmasıyla kısa vadede kolay kolay oksitlenmez oda ayrı konu belki de yıkama öncesi ve sonrası WD -40 lamak lazım ,jantımı balata spreyiyle temizlerim ,zinciri ise temizleme yapmayacaksam yıkamadan önce ince bir kat yağlarım yıkadıktan sonra ise tekerleği motoru boşa alıp elle çevirerek aradaki o ringler ve baklalar arasındaki suların çıkmasını sağlayarak (önceki motorumda zincirimde 5-6 bakla bu yüzden paslı kalmıştı yıkayıp yağladığım halde )bolca yağlarım ,zincir temizlemek için o fırçaları birde üç tarafta fırça olan şekli var benimde ondan edinmem lazım biran önce ,senin gibi garajım olsa çakarım bir kompresör hem motoru kurutmada bayağı güzel oluyor hem olup olmadık yerde lastik havasıyla uğraşmazsın kazasız belasız :rendeer: şimdilik bu kadar yordun beni 50 dakika video anca bu kadar izleyebildim :queen: kazasız belasız
son tavsiye bir youtuber olarak yüklediğimiz videolar çok uzun olursa faza izlenmiyor en uzun 5 ile 7 dakika olmasında fayda var bence