daha duuuur. Neler olacak neler...
Zamanında dedim, tezek yakacak olsak bunlar ineğin g..tüne sayaç takar diye dimi?
Bak yakın gelecekte ne olacak. Şu xenon farlar var ya, birde motorun üstüne yapıştırılan ve marka reklamı içeren sticker ler....
Anladın sen .....
Birşey bulurlar, ya ulusal güvenlik meselesi olur yada sistemi aksatan bir konu haline gelir.
Plaka konusu tamam, adam alıyor kasten plakasındaki denk gelen harfler üzerine birde dama taşı kadar pul takarak montaj yapıyor. Bunlar yeni uyanık cinsleri.
Eski model motor kullanan 10 yıllık plakası olan adamın günahı ne, yoktu böyle bir plaka okuma sistemi. Adam sağlam olsun diye saplamış vidayı. Bu adama ceza yazmak aklı selim bir uygulamamıdır. Yahut APP plaka, mevzuatta yoktu, ceza falan da yoktu hatta TŞOF da app plakaya zamanında mühür bile basılıyordu. Ne oldu şimdi cart diye kanun değişti hart diye uygulamaya alındı. git hadi app var bende yeni plaka istiyom de bakalım ne olacak. Noolcak ruhsat değişicek olan senin cüzdanına olucak. Yaptım oldu, oldu da kodum politikası bu işte. Adam app ile sana geldi ise elinde ruhsatı da var, sen ne diye ruhsatı değiştiriyosun. en azından bir süre ver. De ki; 90 gün süre kardeşim sana bu plakayı değiştir git TÇOF dan sana vereceğim belge ile yenisini bastır. Süre biter birde mazeret süresi koyarsın 10 gün, oldu bitti işte.
Bir uygulama yapıyorsan magduriyetleri düşünerek bazı riskleri denetim altına almalısın. Riski sıfır yapıcam diye mağduriyet doğurursan doğal seleksiyon devreye girer. Bunu böyle düşünmüyor ve kamusal bir hizmeti fahiş rakkamlar ile yine kamuya mal ediyorsan bu işte bir yanlışlık olduğunu bile bile bunu yapmayı sürdürmeye devam ediyorsan, işte buna yaptım oldu denir.
Adam kimlik kartını, öz ve öz bu memleketteki kim olduğunu delillendiren, devlet tarafından binbir çalışma ile verilen kartını kaybediyor, kayıp telafi bedeli 36 TL. Sen cinsi cibilliyeti, şase no su belli aracının plakasını elinde her türlü delili olmasına rağmen yenilemek istiyorsun ruhsat + plaka basım bedeli + taaa anasının dinideki odaya gidiş ücreti + plakanın montaj masrafı (vidasız) + zaman kaybı yaşıyorsun.. Evinin tapusunu kaybetsen bu kadar masrafın olmaz. Ha bide şu Polis güçlendirme Vakfı. Vah vah ki ne vaaaah. Demek bizim vakfiyelerimize 2023 ün dünya lideri adayı devletimizin polis teşkilatının ihtiyacı var.
Eğri oturup doğru konuşalım diye kadırıldık bunca sene... yok öyle... dik otururuz dik konuşuruz diycem ancak şu da var,
Her millet hak ettiği gibi yönetilir.