motosiklet muayenesi hakkında

Motosikletimi muayeneden geçirdim,ruhsata yapıştırılan pul ve muayene tarihi yazılmadı sadece elime bir sayfalık rapor verdiler.şimdi dentimlerde ben bu raporumu göstereceğim yeni mi geldi bu sistem haberi olan var mı?

Valla bizim buralarda ruhsata pek bakmazlar. Plakayı ve ehliyeti sistemden kontrol ederler. Bir eksik bir sıkıntı varsa o zaman ruhsatı istiyorlar. Yani demem şu ki muayene tarihin sistemde gözüktüğü için bir şeye gerek yok

Motosikleti
versys 650 #herşeydenbiraz
Yeni uygulama bu şekilde. Ruhsata birşey yazılmıyor. O kağıt elden ele geçiyor ve bir şeye yaramıyor.
Eskiden yazılan o nüsha sadece sizde duracak

Bizim burda da didik didik incelerler, bir ara ruhsatta motor cinsi l3 yazmıyor diye şubeye düzeltirmeye gittim.neyse hafif kusurlar yazıyor o raporda farlar yüksek yanıyor,arka çanta var diye ondan bişi çıkarmasalar bari.

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:20 ----------

Bu raporu göstereceksin dediler soranlara

Önceden ruhsatın 2. yaprağına muayenenin son geçerlilik tarihi yazılırdı fakat bu artık kalktı. Ruhsat sahibinin olduğu kağıtla muayeneye gidiyorsunuz işlemleriniz yapılıyor herşey bitiyor sonra muayene kağıdını ruhsata koyup devam ediyorsunuz hepsi bu kadar :)

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Çevirmelerde muayene yaptırılıp yaptırılmadığı 2008 yılından bu yana sistem üzerinden sorgulanıyor zaten. Emniyetin sisteminden araçta bulunan hafif kusurlar da dahil olmak üzere muayene ile ilgili her türlü bilgiye ulaşılabiliyor. Yine de o belgeyi ruhsatın arasında saklayın.

Evet kağıt veriliyor zaten bildiğim kadarıyla yeni ruhsatlarda o muayene kısmı yok diye biliyorum ama sormak lazım.

Bugun sabah aracı muayeneye götürdüm , gişe görevlisi ruhsatın 2. yaprağını istemedi konusu burada geçmişken sordum. Dedi şuan yönetmelikten kalktı gerek yok artık dedi. Atayım mı dedim ? Dedi yinede dursun köşede atmayın bence dedi ama kullanılmıyor bilginiz olsun dedi. Muayene geçerlilik tarihini kendimiz takip edebilmemiz açısından tüvtürkten aldığımız muayene kağıdını alıp ruhsatın bir kenarında saklamak gerekiyor çünkü satarkende alırkende iki tarafa zor olacaktır.
Şimdi ben araç alıcam adamda muayene raporu yok , e ruhsattada yazmıyor kim nereden bilecek bitiş tarihini

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar