Bugün Onuncu yıl-Hadımköy muayene istasyonundaki tecrübelerimi aktarayım istedim yakında gidecek olan arkadaşlara.
Çok yakın bir tarihte açıldığı için,beş gün önceden en yakın noktada bu istasyona randevu alabildim.
Yeni bir tesis olduğu için pırıl pırıl,şıkır şıkır ve tenha bir tesis.Güzel havalarda gezi olarak manzaralı,ama kar yağışlı havalarda ulaşımı zor olacak bir yerde.101,48TL ödedim.
Motorun arka çantasını söküp gittim ben ne olur ne olmaz diye,ama benden sonra gelen motorda takılıydı.Akibetini bilmiyorum.
Motorun önce kısa ve uzun hüzme farlarına bakıldı.
Bir aparata çıkarıp ön takımın üzerine ağırlık verince sağlamlığına, sonra arka amortisörün üzerinde sallanınca tepkilerine baktılar.
Sıvı hortumlarının sağlamlığına,lastik diş derinliğine,yağ sızıntısı olup olmadığına baktılar.
Sinyallerin ve fren ışıklarının yanmasını kontrol ettiler.
Şasi no kontrol edildi.
Km.kaydedildi.
Boşta gaz vererek egzozun sesinde fazlalık kontrolü yapıldı.Orjinal Akrep egzozum,susturucusu takılı olduğundan sorun çıkarmadı.
Açık alanda giderken arka frene sertçe ,dönüşte ön frene sertçe basmam istendi.
Çekincelerim:
Plakamın üzerinde ortadan atılmış iki adet bağlantı vidası vardı.Sağlıklı okunmasını engellemiyorlar.Plakayı değiştirmemi ve yapıştırma olmasını
isteyebilirler diyordum ama sadece bir sonraki muayeneye giderken köşelerden vida atılmış olmasını istediler.
Plakamın altında çakarlı stop lambası var.Frene basınca üç kez yanıp sönüyor sonra sabit kalıyor.Onun için rapora hafif kusur olarak bağlantı hatası var yazıldı sadece.
Farlarımın ayarının bozuk olduğu,araçta mevzuata uygun olmayan renkte ve özellikte aydınlatma düzeneği olduğu hafif kusur olarak kaydedildi.Sanırım Hella micro De sis farlarını,FF50 lambalarımı ve önde altılı led lambamı sönük olmalarına rağmen belirtti bu şekilde.
Muayeneyi yapan genç arkadaşım son derece pozitif ve saygılı bir tavırla,çabucak bir şekilde bitirdi işini.
Ders olarak bir dahaki muayeneyi biraz erken bir mevsimde ağustos-eylül gibi daha garanti havalarda halletmeyi,Sinyal-fren lambalarını bir kontrol ederek ve motoru üstünkörü bir temizleyerek gitmeyi tercih ederim.
Saygılar.Tekeriniz düz ,keyfiniz bol olsun arkadaşlar.