Motosiklet motor ömrü?

Merhaba arkadaşlar,aklımda olan bir şey var araştırdım fakat cevaplar çok eski bundan dolayı bilinçlenme ve teknolojinin üstünden sular çok hızlı aktığı için bu konuyu açma gereği duydum.Merakım şudur küçük cc veya büyük cc motorun ortalama kaç km yapabileceği farkeder mi ederse neden eder etmiyorsa da arabalar kadar uzun kmler yapabilirler mi?.

*Umarım güzel bilgiler gelir ve doyurucu cevaplar alırız.

Merhaba arkadaşlar,aklımda olan bir şey var araştırdım fakat cevaplar çok eski bundan dolayı bilinçlenme ve teknolojinin üstünden sular çok hızlı aktığı için bu konuyu açma gereği duydum.Merakım şudur küçük cc veya büyük cc motorun ortalama kaç km yapabileceği farkeder mi ederse neden eder etmiyorsa da arabalar kadar uzun kmler yapabilirler mi?.

*Umarım güzel bilgiler gelir ve doyurucu cevaplar alırız.

Arabalar kadar uzun km ler yapamaz fakat motorların km ömürü elbette motoruna göre değişir.Mesela altın elbiseli adamın programında çıkan bir kurye motoruyla 400 bin km yaptığını söylemişti.Oysa şehir içinde kullandığımız ybr tvs cbf tarzı motorların ortalama ömrü 90 bin civarlarında olursa ölü motor diye hitap edilir.

bikere araba gibi uzun km 2 tekerden bekleme araba 4 silindir motor genelde tek arabanın devri 7bin civarı motorların en dandigi 7bin ceviriyo 12bin yolu var.arabayı motor kadar zorlamazsın.

kaç cc yapar sorusunun cevabı sadece kalitede yatar bir mondialle bir honda aynı motoru yapsın biri 60 bin digeri 160bin gider bu kadar basit:)
ha bazı istisnalar var ktm 450 yapmış 65 beygiri bulmak istemiş bunun sekmanlar cabuk erir max.performans için herşeyi yaptıkları için ansızın kol çıkarıp silindir gömlek isteyebilir çok şayit oldum.honda varadero mesela 200bin km çevirir.
benim motorum yüksek km ler görsün dersen yagını kaliteli ve zamanında değiştiricen.devrini kullanırken güzel ayarlıcan olay bu.

Çok kapsamlı bir soru bu. Ben kuryelere tapıyorum bu konuda şahsen. Motoruna bebek gibi bakan kişilerin burun kıvırdığımız tvs apache-ybr125-cbf gibi motorlar ile 300-400.000km aştıklarını biliyoruz.

Gelişen teknoloji diyoruz ama şöyle bir husus var. 90-2000 yılları arasında üretilen bazı motorların (japon) daha sağlam olduklarını düşünüyorum. Hatta hondanın ürettiği bazı motor modellerinin masraf çıkarmayıp, şirketin parça satamamasından dolayı motorun üretimini durdurduğu modelleri var.
XRV 750-cbx serisi-xl veya en kötü titan örnek verilebilir...

masraf çıkarmayıp, şirketin parça satamamasından dolayı motorun üretimini durdurduğu modelleri var.

VOLVO nun otomobilleri içinde bi ara bu söylenirdi :)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Titan örneğini bende vermek istiyorum ve bu model japon üretimi oldugu ıcın cın uretımlı ama japon markalı motorlardan daha çok km yapar..
Sınıftan bî abide Titan varmış Şu anda km 200.000 lerdeymiş ve bu kılometreyı yapana kadar kac defa kılometresı sıfırlandı ve hıc rektefıye gormedı dedı artık motorun asıl kılometresının kac oldugunu sen düşün..
Ayrıca motor tarzlarınında motor ömrüne etkisi var..
Bence commuter tourıng ve naked motorlar dıger tum tarz motorlara gore daha uzun km yapar..
Cross ve supersport motorların ömürleri daha kısa oluyor Sebebi malum
Özellikle cross motorların motor omru bence en kısa olanı cross kullandıgım ıcın bılıyorum..

masraf çıkarmayıp, şirketin parça satamamasından dolayı motorun üretimini durdurduğu modelleri var.

VOLVO nun otomobilleri içinde bi ara bu söylenirdi :)

İsveç çeliği :pl:
71834645.jpg

Cevaplar için teşekkür ederim herkese.Elbetteki araba kadar km beklemiyor insan sonuçta doğa şartlarına çok daha açık konumda motor ve sarsıntı,hasar gibi durumlarda çok daha etkili o bölgeye.Eski motorların bende çok daha dayanıklı olduğunu düşünüyorum ancak o motorlardan vazgeçilmesinin ciddi sebepleride var insan sağlığına zararlı maddelerden üretilmesi veya teşvik etmesi,çevre dostu olmaması ve bazı gelişen rakiplere ve ürünlere uyum sağlayamaması gibi sebeplerde var.Sorma sebeplerimden biriside şu bazen yeni modeller düşüyor piyasaya kmsi yılına göre yüksek mesela 2012-2013 model bir motorun 25-30 bin kmde olması bu durumda insan çekiniyor bu gibi durumlara karşı fikriniz ne yönde acaba ?

benim ybr 220.000'de. 130.000'e kadar hiç bişey değişmedi. yani 130.000 - 150.000 arası orjinal haliyle yol yapar kaliteli olanlar. çinlileri saymıyorum. onlarda 50.000 deviren iyidir.

benim ybr 220.000'de. 130.000'e kadar hiç bişey değişmedi. yani 130.000 - 150.000 arası orjinal haliyle yol yapar kaliteli olanlar. çinlileri saymıyorum. onlarda 50.000 deviren iyidir.

Gerçekten müthiş bir rakam o zaman.Tabi kullanıcı faktörüde çok önemli sanırım sorma sebebim insanın ikince elden çekiniyor olması km düşürülmüş mü nasıl kullandı acaba sorusu kafasını yiyor insanın.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Kullanıma bağlı bişey ancak eski üretim BMW ve japonlar çok sağlam.Benim motor 19 yaşında,yağ soğutmalı,48 binde ama kaç 48 ?... Aldığımda sıfır piston,subap değiştirildi.Hafif sert gaz açmalarda hala ön kaldırıyor.Eski üretimlerle yeniler arasında kesinlikle kalite farkı var.Günümüzde herşey kullan at yenisini al mantığıyla üretiliyor.

Şu seti 15 yıldır kullanıyorum. 300+300w rms gücünde Şuan bu kalite hiçbir firma üretmiyor,şimdikiler çöp olmuş.
Verilen paraya kesinlikle değer.

Kullan at, yenisi al.......Artık sistem böyle çalışıyor :pr:

wjO04L.jpg

Son düzenleme:
Kullanıma bağlı bişey ancak eski üretim BMW ve japonlar çok sağlam.Benim motor 19 yaşında,yağ soğutmalı,48 binde ama kaç 48 ?... Aldığımda sıfır piston,subap değiştirildi.Hafif sert gaz açmalarda hala ön kaldırıyor.Eski üretimlerle yeniler arasında kesinlikle kalite farkı var.Günümüzde herşey kullan at yenisini al mantığıyla üretiliyor.

Şu seti 15 yıldır kullanıyorum. 300+300w rms gücünde Şuan bu kalite hiçbir firma üretmiyor,şimdikiler çöp olmuş.
Verilen paraya kesinlikle değer.

Kullan at, yenisi al.......Artık sistem böyle çalışıyor :pr:

http://i.hizliresim.com/wjO04L.jpg

Sony rx99 setimi özledim resmi görünce... Komşunun polisi çağırmasına neden olan set ah ahh anılarım depreşti :mrgreen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar