Motosiklet motor kitledi

Katılım
13 Eki 2019
Mesajlar
19
Motosikleti
450SR
Arkadaşlar selam, geçen gün sabah motosikleti çalıştırdım normal bir şekilde yola giderken bir anda tak tak vurma sesi geldi ve motosiklet stop etti. Bir kaç kere marş bastım tam çalışacak gibi olurken tekrar tak tak sesi gelip durdu. Motorun varyatör kısmını söküp elimle çevirmeye çalıştım 1 tur civarı dönüp takılıyor daha fazla dönmüyor. Takıldığı anda 2 metalin çarpışma sesi gibi ses geliyor. Ses tam krank tarafından geliyor. Üst kapak ve volan kısmını söktüm. Eksantrik zinciri ve gerdirmesi sağlam duruyor. Subaplar pistona çarpıyor diyecem de eksantrikte bir sorun yoksa bu mümkün mü? Sizce sorun ne olabilir? Bu arada yağ miktarında falan sorun yok.

 
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
Subap kesip silindirin içine düşmüş yada yamulmuş olabilir , motoru çevirmeye çalışma piston kolunu eğersin , silindir kapağı çıkınca tam teşhis konur..
 
Katılım
13 Eki 2019
Mesajlar
19
Motosikleti
450SR
Anladım hocam teşekkürler. Silindir kapağını çıkarınca tekrar yazacağım.
 
Katılım
2 Nis 2021
Mesajlar
32
eğer ki tak sesinden sonra motor boşta dönüyormuş gibi oluyor yazsaydın subap zincirin atmış ya da kırılmış veya açık kalmış derdim ama arkadaşın dediği gibi subap kesmis veya daha kötüsü olmuş olabilir geçmiş olsun
 
Katılım
13 Eki 2019
Mesajlar
19
Motosikleti
450SR
Tekrardan selam, bugün silindir kapağını sökecektim. Eksantrik dişlisini çıkarmak için vidasını söktüm. Dişlinin üzerinde ne işe yaradığını bilmediğim 2 parça var onlardan birini çıkarınca motor normal bir şekilde dönmeye başladı. Piston ve subaplarda bir sorun yok şükür. Aşağıda link olarak ekledim resmi bu parça ne işe yarıyor?

https://ibb.co/DfpHrV2
DfpHrV2
 
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
Fotoğraftaki dekompresyon mekanizmasının ağırlığı , motorun marş esnasında rahat dönmesini sağlar , yerinden çıkıp bir yeremi sürtüyordu acaba ?
 
Katılım
13 Eki 2019
Mesajlar
19
Motosikleti
450SR
Sürtme değil de döndürdüğümde üzerindeki parça bir yukarı bir aşağı oynuyordu. Motoru contalarını yeniledikten sonra toplayacağım çıkarıp taktığım için düzelir belki. Bu arada yardımcı oldunuz teşekkürler.
 
Katılım
16 Şub 2011
Mesajlar
8,913
O virgul şeklindeki parça yukarı aşağı oynar normaldir , onu geren birde yay olması gerekir..
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Üst