Motosiklet montu yapmak

Merhaba arkadaşlar

Çok yakın bir arkadaşım gerçek deri ile (inek ve sığır derisi) bay bayan mont,ceket imalatı yapıyor.Büyük bir atölyesi var.Ortalama bir mont yarım gün felan sürüyor ve 45 farklı işlemden geçiyor.Dün konuşurken motosiklet montundan açıldı konu.Ben bir deri mont beğendiğimi fiyatının 2500 TL olduğunu felan söyleyince gözleri açıldı.Yuh felan dedi.500 TL'ye hallederiz sen korumalarını al yeter dedi :cherry:

Yani örneğin mont bu farzedelim.
BuNtB5i.png

Ben ise şöyle bir body armour alıp bunu bölge bölge ayırıp, deri ile astar arasında diktirerek sabitletmek istiyorum.Yani dikildikten sonra çıkarma yada kayma gibi bir durumu asla olmayacak.

Kross-Giysi_47221_3.jpg

Sizce ne kadar sağlıklı olur?

sağlam bir motorcu montu almak hem vakitten hemde nakitten kazandırır... o kadar para verip uğraşıp didinip eline saçma sapan bir şeye mal olacak bir maceraya ne gerek var...

Bu zırhın sert plastik parçalarını mont içerisine tutturmak sıkıntılı olur.
Mont için daha yumuşak tek kullanımlık CE onaylı bişeyler bulmalısın bunun gibi.
Sert plastik dirseğini dayadığın her yerde deriyi ezecek ve bir süre sonra delecektir.

IMG_9187.jpg

bence vücuduna göre armor al. montu da istediğin gibi yaptırıp üzerine giy. yazın sadece armor kışın da mont ile beraber de giyebilirsin :) sonuçta armor da vücudunu korumayacak mı?

Dirsek, omuz ve sırt korumalarını astarın üzerine dikilecek ve üstü cırt bant ile kapatılacak 2.bir file cep ile halledebilirler. Ayrıca korumaların da cırt bant ile o cebin içine sabitlenmesi lazım yoksa kayar ve rahat edemezsin + ceplerin yeri ve ayarı özel kalıp işi. Ben de @savinelli ile aynı görüşteyim.

CE korumalı korumalar her yerde satılıyor, fiyatlarıda 200-500 civarı bunlrı parça parça alarak sırt koruması dahil, istediğin model deri montun içine astar kısmına küçük cepler yaptırarak koyabilirsin, bunun için arkadaşınla beraber bir motor mağazasına gidin ve o da yakından incelesin bu sayede kafanızda daha iyi şekillenir,

mesela 4 riders markası bu mantıkla yapılmıştır belki sizde bir marka yaratırsınız:cat:

başka montun yok mu onun korumalarını çıkarıp takabilirsin sadece içine ona uygun cepler yapılmalı

sağlam bir motorcu montu almak hem vakitten hemde nakitten kazandırır... o kadar para verip uğraşıp didinip eline saçma sapan bir şeye mal olacak bir maceraya ne gerek var...

Denemeden bilemeyiz hocam.Şuan 300-400 liralık cepten gidecek bir parayla deneme yapacağız.

Bu zırhın sert plastik parçalarını mont içerisine tutturmak sıkıntılı olur.
Mont için daha yumuşak tek kullanımlık CE onaylı bişeyler bulmalısın bunun gibi.
Sert plastik dirseğini dayadığın her yerde deriyi ezecek ve bir süre sonra delecektir.
http://s3.postimg.org/nzi51qujn/IMG_9187.jpg

Koruma ile deri arasında başka bir tabaka konularak bu aşılabilir diye düşünüyorum.Sabitlemede problem olmaz.

bence vücuduna göre armor al. montu da istediğin gibi yaptırıp üzerine giy. yazın sadece armor kışın da mont ile beraber de giyebilirsin :) sonuçta armor da vücudunu korumayacak mı?

Onuda düşündüm hocam fakat sağa sola giderken armorla felan ayrı ayrı uğraşmak adamı erindiriyor resmen.

Dirsek, omuz ve sırt korumalarını astarın üzerine dikilecek ve üstü cırt bant ile kapatılacak 2.bir file cep ile halledebilirler. Ayrıca korumaların da cırt bant ile o cebin içine sabitlenmesi lazım yoksa kayar ve rahat edemezsin + ceplerin yeri ve ayarı özel kalıp işi. Ben de @savinelli ile aynı görüşteyim.

Korumaları sabitlemek kolay,o konuda sıkıntı yok şuan.CE onaylı mont koruması araştırıyorum.

CE korumalı korumalar her yerde satılıyor, fiyatlarıda 200-500 civarı bunlrı parça parça alarak sırt koruması dahil, istediğin model deri montun içine astar kısmına küçük cepler yaptırarak koyabilirsin, bunun için arkadaşınla beraber bir motor mağazasına gidin ve o da yakından incelesin bu sayede kafanızda daha iyi şekillenir,

mesela 4 riders markası bu mantıkla yapılmıştır belki sizde bir marka yaratırsınız:cat:

Dediğiniz mantıklı.Marka oluşturma kısmınıda düşündük fakat bunun pazarlaması, toptan üretimi felan baya uzun bir iş.Sermaye lazım bizi aşıyor.Birde belirli bir kesime hitap ettiğinde alan dar.

başka montun yok mu onun korumalarını çıkarıp takabilirsin sadece içine ona uygun cepler yapılmalı

Fileli yaz montum var dainese.Bi dünya para verdim onu yalan edemem hocam :D

Bende böyle birini arıyordum. İsabet oldu.
Tek handikapı İzmir'de olmanız.
Nasıl iletişime geçeriz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar