Motosiklet mi araba mı?

http://www.rotahaber.com/haber/20080228/Saatte-340-km-hiz-yapan-otomobil.php

Dünyanın yol için yapılmış en hızlı aracı tanıtıldı. Saatte 340 kilometre hız yapabilen Acabion GTBO jet teknolojisi ve aerodinamiği ile çalışıyor. İşte bu çok özel aracın fiyatı ve diğer özellikleri...

DÜNYANIN EN HIZLI OTOMOBİLİ
Saatte 340 km hız yapan otomobil

28 Şubat 2008 13:36

Haber: Bilal Turhal

Olağanüstü hız turbo motorla sağlanıyor. Aracın dizaynırları Acabion'un 30 saniyede 300 kilometre hıza ulaşabildiğini rakibi Bugatti Veyron'un 55 saniyede 250 kilometre hıza ulaşabildiğine dikkat çekiyor.
İki tekerlekli GTBO dengede kalabilmek iki stabilizer destek kullanıyor. Çok yavaş hızda bir çocuğun emeklemesi gibi desteksiz gidemiyor.
1300 cc turbo charged motor bulunan aracın iki adet oturma yeri var. GTBO'nun dizaynırı eski Porsche mühendisi Peter Maskus, aracın Mini cinsi araçların yarısı ağırlığında olduğunu belirtti. Aracın bir elektrikli versiyoni ise 300 kilometre hız yapabiliyor. Yeni araçtan satın almak isteyenlerin 1.5 milyon sterlini gözden çıkarması gerekiyor. Araç İsviçre ve İngiltere'de ortak çalışmayla geliştirildi.

Bence bu alasıyla motosiklet ama aracı yapanlar bile araba diyor acep nedendir :)

Motosikleti
Suzuki GSX S1000 & Sym Joyride 300
Araba teknolojisi aldı başını gidiyor, motorlar hala aynı yerde sayıklıyor!

valla arka donanım motosiklet,ön teker fonksiyonları motosiklet,eksoz takımı motosiklet...Bitek direksiyon aksamı joystick kol galiba oda olsa olsa uçak olur:p

neymıs o araba bence cok gereksız o kadar hızı nerde yapıcan acep anlamadım ama araba bencede sonucta 4 teker

Heni bilir miziniz hepimiz küçükken üç tekerlekli bisikletten, iki tekerlekli bisiklete geçerken yanlarında düşmiyelim diye tekerler olurdu onun gibi birşey olmuş buda. İki tekerde duramayanlar için tasarlanmış. Bence bu bir motordur ;)
bisiklet3.jpg

BNC-CAY_685.jpg

arka çatala bakın, lastiklere egzoza.. bildiğimiz motosiklet bu. ayrıca bana sorarsanız rezalet görünüyor =) 1960 yıllarında çizilmiş bir "geleceğin arabası" karikatürü gibi. hiç de modern gözükmüyor.. Ayrca 340 km hız çok da şaşırtıcı değil, bir Hayabusa'nın limitleyici olmadan yapabileceği bir hız..
Ben söylim, bu haber baştan savma, sayfa doldursun diye verilmiş. araştırmadan etmeden çevirmişler bir siteden..
Bugatti Veyron saatte 400km hıza ulaşıyor diye biliyorum ben.. Bugatti'den daha hızlı değil, daha ivmeli olabilir tabi ama o kadar da olsun, motosiklet sonuçta.

Bu konunun başlığı araba mı motosiklet mi değil de motosiklet mi kaportalı
motosiklet mi olsaydı doğru olurdu.Çünkü resimde görülen araç bir otomobil değil zaten trafiğe çıkamaz ve ruhsat da alamaz sadece deneysel yani experimental araçlar kategorisine girer.

motora en azından 2 kişi biniliyor.bu 1 kişi
not: 0(kaldın sınıfta koçum)isteyene bahane çok:queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar