motosiklet mars problemi

Arkadaşlar merhabalar benim şöyle bir sorunum var motosikletim ilk çalıştırmada tık tik diye sesler geliyor akunun olduğu yerden kontağı açıp kapatıyorum tekte alıyor tekrar kapatıyorum yine tık tık sesi geliyor bazen çalışıyor bazen çalışmıyor akü sağlam onda sıkıntı yok sizce sorun neden kaynaklanabilir

Sorununuz aküde gibi görünüyor. Aküde sorun yok demişsiniz ancak sorun olmadığını nereden anladınız? Motosiklet nedir? Motosiklet kaç yaşında? Akü kaç yaşında? Motosikletin kaçıncı sahibisiniz? Akü değiştirip denediniz mi? Kontak ve soketlerini kontrol ettiniz mi? Tık sesi marş selenoidinden mi yoksa marş motorundan mı geliyor? Hangi koşullarda sorun yaşanıyor, soğuk çalıştırma/sıcak çalıştırma???

Bu tip bilgileri paylaşırsanız daha doğru yanıt alabilirsiniz :wiinkk:

Sorununuz aküde gibi görünüyor. Aküde sorun yok demişsiniz ancak sorun olmadığını nereden anladınız? Motosiklet nedir? Motosiklet kaç yaşında? Akü kaç yaşında? Motosikletin kaçıncı sahibisiniz? Akü değiştirip denediniz mi? Kontak ve soketlerini kontrol ettiniz mi? Tık sesi marş selenoidinden mi yoksa marş motorundan mı geliyor? Hangi koşullarda sorun yaşanıyor, soğuk çalıştırma/sıcak çalıştırma???

Bu tip bilgileri paylaşırsanız daha doğru yanıt alabilirsiniz :wiinkk:

Hocam 2006 fazer MOTORUM bir anda oldu akü değiştirmedim lakin mars alinca korna farlar herşey olması gerektiği gibi saçma bir şekilde bazen alıyor mars bazen almiyor

Motosikleti
BWS 100
Akü değil gibi evet sorun.
Marş motorunun kömürü mü diyeyim. Marş otomatiği mi diyeyim. Orada bir sıkıntı var. Bence

Motosikleti
Henüz yok.
Marş motoruna giren kablo somununu kontrol edin gerekirse hafif zımpara sürün ve wd40 veya gres sürerek yerine takın, bunları yapmışken bu işlemleri marş otomatiği ve akü kutup başları için de yapın, akü sağlam ama temazsızlık olduğu için marş otomatiği tık tık yapıyor, dediğim noktaları kontrol etmeniz yeterli olur.

Geçen hafta başıma geleni anlatayım. Marşa bastığımda marş rölesi tık yapıyor kalıyordu.
Aha akü gidici dedim ama değilmiş, marş rölesinin bağlantıları oksitlenmiş.
.............
kdiner de yazmış görmedim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar