motosiklet lastikleri neden bu kadar pahalı

Arkadaşlar merhaba;size birşey danışmak istiyorum.benim cbf 600 abs motorum var .bugün lastiklerini değiştirmek istedim.yaklaşık 900 tl istediler metzeller marka için.ben geçen sene 4x4 jeep ime 4 tane lastik aldım hemde ii bir marka 850 lira vermiştim.ilk defa motoruma lastik alacağım için şaşırdım doğrusu bana biraz yüksek gibi geldi.birde pirelli marka lastikler var onlar da az bir para diil.piyasa gerçekten böylemi yada bu işin bir alternatifi varmı.acemiliğimin kusuruna bakmayın.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.ha bide metzeller ile diğer markalar arasında fiyat farkı kadar kalite farkı varmı?esenkalın..

Haklısın Motosiklet lastikleri malesef bayağı pahalı Türkiye de...bir iki yerden daha fiyat almanı öneririm:wiinkk:
Ben 4 ay önce 600.-TL verdim bir çift Metzeller için. Racing lastikleri daha pahalı oluyor.

En büyük neden arz talep meselesi.Motosiklet lastiklerinin satış sirkülasyonu araba lastiklerinin satış sirkülasyonundan çok daha az düzeyde.Ne kadar çok motosiklet o kadar ucuz lastik...

CBA

Abi adet olarka düşünürsen. Yani arabayı 4 tane lastik götürürken motosiklette aynı işi 2 lastik yapıyor ya ondan böyle oluyor herhalde:):):) lastik üraticileri bu şekilde düşünüyorlar belkide :):) benim başka bişey aklıma gelmiyor..

Avrupa'dada fiyatlar aynı, motosiklet lastikleri özelliklerinden dolayı pahalı.

sen iyice araştır race kullanıcılarına felan sor ikinci el scooter fiyatına lastikmi olur akıl var mantık var. .

daha uygun fiyatlar gördüm örneğin dragstar için ön arka 180€ dediler bana metzeller için...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
bende bu soruyu son günlerde çok sorar oldum kendi kendime :) yeni motosikletimin arka lastiğini değiştirecem ama uçuk fiyatlar yüzünden yaklaşamıyorum bile.. 90'euro gibi bir fiyat sadece arka lastik için..

pahalı olmasının sebebi kdv ötv belası kabus gibi ......

900 lira??
Yarasın abi alınca üstüne soğuk bi su iç.. hiç haberim yoktu bu fiyatlardan.. Biz arabamızın 4 lastiğini bridgestone olarak 600 liraya değiştirdik.. Oran orantı ile motosikletin 300 olması gerekmezmi ? :)

En büyük neden arz talep meselesi.Motosiklet lastiklerinin satış sirkülasyonu araba lastiklerinin satış sirkülasyonundan çok daha az düzeyde.Ne kadar çok motosiklet o kadar ucuz lastik...

Tebrikler yuzde yuz dogru cevap. Uretici ve marka orani o kadar dusukki, pazar tekellesmis durumda.

Motor lastikerinin yan yüzeyleride virajlarda kulllnıldıgı için yol tutuş için kullanılan olan daha fazla. otomobillerde lastik yanakları da yolla temas etse lastiklerin maliyeti artardı...

Ama temel etken satış sayısı... pazarı küçük

boy

Elimde ambalajı açılmamış, kapalı ve güneş ışığı almayan odada muhafaza edilmiş 2 takım (2 adet 120/600R17 R01Z ve 2 adet 190/645R17 R02Z) Bridgestone Racing Battlax Slick yarış lastiği bulunmaktadır. Normalde piyasada takımı 1250 TL civarındadır, şu anda 600cc motor kullandığımdan lastikler bu motora uygun olmadığından dolayı satıyorum. Normal trafikte kullanılması sakıncalı olan bu lastikler kuru ve sıcak havada normal lastiklerden çok daha iyi yol tutmaktadır. Soğuk havalarda kullanırken çok dikkatli olunması gerekmektedir. Takımının fiyatı 600 TL'dir, iki takımı alana 1100 TL fiyata bırakırım.

10994575297236uazk03011.jpg
10994575297236frdu356.jpg

Onun dışında elimde şu anda yenisinin fiyatı 630 EUR olan Pirelli Diablo Supercorsa SC2 (ön 120, arka 180, 600cc motora uygun) yarış lastiklerinden 4 takım (4 ön, 4 arka) bulunmaktadır. Lastikler kullanılmıştır ancak iyi durumdadır, şu anda benim motorun üzerinde takılı olanı ben kullanıyorum. Bunların da takımını 350 TL gibi bir fiyata verebilirim.

diablo_supercorsa_shadow.jpg

bildiğim bi şey varsa ss kullanıcıları genellikle 140-160 arası viraja girebiliyor olması bu sebebten ötürüde lastikler bizi hayata bağlayan tek nokta o bakımdan hayatımıza verdiğimiz değer lastilkerle doğru orantılı

his hiç arabayla giderken 2 teker üzerinde viraja girdinizmi?

aslında bende merak ediyorum arabaya geçenlerde 4 lastik aldım 400 ytl en azından 2 sene gider motorun lastiği 800 lira takımı bi sezonda bitiyo merette

Arkadaşlar merhaba;size birşey danışmak istiyorum.benim cbf 600 abs motorum var .bugün lastiklerini değiştirmek istedim.yaklaşık 900 tl istediler metzeller marka için.ben geçen sene 4x4 jeep ime 4 tane lastik aldım hemde ii bir marka 850 lira vermiştim.ilk defa motoruma lastik alacağım için şaşırdım doğrusu bana biraz yüksek gibi geldi.birde pirelli marka lastikler var onlar da az bir para diil.piyasa gerçekten böylemi yada bu işin bir alternatifi varmı.acemiliğimin kusuruna bakmayın.cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.ha bide metzeller ile diğer markalar arasında fiyat farkı kadar kalite farkı varmı?esenkalın..

Motosiklet lastiklerinin fiyatları otomobil lastiklerine göre yüksek kalmaya devam edecektir. road arkadaşımızın dediği arz talep unsurunun yanınında lastiğin teknik özellikleri açısından da ciddi farklılıkları var. Örneğin motosiklet lastiğinin sırt kısmının ortasının sertliği ile sırtın dış kısımlarının sertliği aynı değildir. Motorunuzla yan yattığınızda ne kadar yan yatabileceğinizi büyük oranda lastiğiniz belirler. Ayrıca lastiğin farklı kullanım yerlerine göre hamuru farklıdır. İç tel dizilişlerinde bile fark bulunabilir. Bu gibi özellikler otomobil lastiklerinde biraz daha standart haldedir. Bu nedenle de yüksek teknoloji kullanılan bu lastikler pahalıdır ve ömrü otomobil lastiğine göre daha kısadır.

Bende motoruma Metzeler Tourance aldım ve 680tl fiyat verdiler. Şu an sipariş ettim gelmesini bekliyorum. Diğer markalarda daha ucuzu vardı ancak aldığım lastik benim kullanım tarzıma daha uygun olduğu için tercih ettim. Ayrıca birçok kullanıcıdan ve incelemelerde de beğenilen bir lastikti.

Şunu unutmayın motosiklette uyduruk lastik kullanmanız, sizi sonu hiç iyi olmayan durumlara sokabilir.

Lastikleriniz hayırlı olsun.

Moderatör
Motosiklet yedek parçası olupta ucuz olan birşey söyleyebilecek biri var mı aramızda? Sticker mi diyeceksiniz ?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar