motosiklet lastiği tel keser mi ?

Aslında sormak istediğim soru motosiklet lastiklerinin içinde araba lastiklerindeki gibi tel var mı olacaktı. Arka lastiğim sanki yalpa yapıyormuş gibi hissediyorum, motordan inip lastiğe baktığımda normal, tüm kontrollerime rağmen anormal bişey yok, peki bu tel kesme meelesini nasıl anlarız ? Bir abimizin "tel kesmesi" olabilir demesinden yola çıkıyorum. Lastikte balon falan yok görünüşte bir anormallikte yok, düşük hızlarda bu dengesizliği hissetmiyorum fakat 70 80 üzerine çıktığımda hissediyorum.

Motosiklet lastiğinde de çelik tel vardır.

Örnek: Pirelli Angel GT

angel_radial.jpg

Not: Balans bozulmuş olmasın? Kurşunu düşmüştür vb.?

2.jpeg

Son düzenleme:
kurşunu falan yok üstelik baktığımda lastikte öyle aman aman bir yalpalama da görünmüyor

Lastikte sen yalpalama göremeyebilirsin ama balans kaçıklığı var ise gidip yaptırman gerekebilir. Tel jant ise akordu bozulmuş olabilir. Döküm jant ise yamulmuş olabilir. Lastik tel kesmiş olsa baloncuk yapardı. Her lastikte tel olmaz diye biliyorum bu arada. Hani şu herkesin "Naylon bu lastik yaa!" dediği nylon var ya, işte tel yerine o var. Lastiğin dış malzemesi nylon olmaz. Kauçuk olur. Onunda kalitesi ve sertlik değeri olur. O dandiktir. Nylon olan kısım içinde geçen lifler/tellerdir. Bazen bu bez şeklinde olur. Naylon latik diye tutturan bu kişilerin Matrix ve reinforcement araştırması yapmalarını rica ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar