MOTOSİKLET LASTİĞİ SU KESİĞİ OLDU

motorumu toplasam 3 kere petrolde yıkamışımdır extrem kirlenmedikçe tazikli su vurmayı sevmem kendim siler durularım evin önünde , bugum yanlış bi yola girip fena çamura battım petrole gittim direk güzel temizleyim diye sadece tekerlere camurluk altına vurucam diye , ilk defa böyle bişi yaşadım , taziğin gücünü anlamak için ilk ön öamurluğa yakın tuttum bişi olmadı dedim basıncı çok fazla değil iyi bari , birde öyle sabit tutmadım çol fazla dikkatte ettim , mesafeyede , ilk başta taziğede baktım neyse teker camurluk arasına tutuyorum temizledim ettim bi baktım teker bu halde , acaba hemen değiştirmek gerekirmi yoksa gider mi , çok canımı sıktı bu durum . yoktan yere iş oldu .nabayım şimdi?

Tp9EB.jpg

TpkXy.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yani resimden gördüğüm kadarıyla lastik diş ömrünü daha tamamlamamış ancak yaş olarak baya tamamlamış çünkü diş aralarında yaş faktöründen kaynaklı baya bir çatlama var yani her halükarda lastik değişmesi sizin yararınıza olacaktır gibi duruyor tazyiğin yaptığı kesiklerde bu işin tuzu biberi olmuş gibi yani. Yıl olarak ömrünü tamamlamış lastikler zamanla her ne kadar sertleşse de parça bütünlüğünü korumaya karşı zayıflar hammadde özelliğini yitirir zamanla çünkü tazyikte böyle bir etki bırakması gayet doğal gibi geldi bana bu da ek bir bilgi olabilir.

Yanak hasarları oldukça tehlikelidir. Lastiklerinizi değiştirmenizi öneririm.

Motosikleti
STRS 765
geçmiş olsun, ilk fotoğrafdaki yarıkları gördükten sonra ben olsam güvenmezdim bu lastikle yola çıkmaya.

Yani resimden gördüğüm kadarıyla lastik diş ömrünü daha tamamlamamış ancak yaş olarak baya tamamlamış çünkü diş aralarında yaş faktöründen kaynaklı baya bir çatlama var yani her halükarda lastik değişmesi sizin yararınıza olacaktır gibi duruyor tazyiğin yaptığı kesiklerde bu işin tuzu biberi olmuş gibi yani. Yıl olarak ömrünü tamamlamış lastikler zamanla her ne kadar sertleşse de parça bütünlüğünü korumaya karşı zayıflar hammadde özelliğini yitirir zamanla çünkü tazyikte böyle bir etki bırakması gayet doğal gibi geldi bana bu da ek bir bilgi olabilir.

aslında tam 1 sene oldu lastiği alalı , bu kadar çatlamaması lazımdı cünkü yeni tarihli almıştım , en temizi diğer yorunlarada bakıp canımı tehlikeye sokmadan ilk iş lastikleri değiştirmek olucak.

Çok tehlikeli. Mutlaka değiş. Bütçen yok ise temiz çıkma bir lastik işini görür.

Aynıları benim lastiğimde de oldu. Bir sorun yaşamadım kullanmaya devam ettim.

dostum önceki motorum pulsarda daha alalı 100 km olmayan michelin lastiklere ben de yanlışlıkla bu tarz birkaç çizik atmıştım tazyikli suyla motoru yıkayacam diye. hatta sonraki kullandığım sürede de bir defa çukura girip ön jant eğilecek kadar hasar almıştı motor. defalarca da sert çukurlara girip çıktım tabi ankara yolları malum. jantı düzelttirip devam ettim. evham yapmana gerek yok. sonrasında 23 bin km yol yaptım hiçbir sıkıntı olmadı. korkulacak birşey yok. kozmetik hasardan başka birşey değil o çizik.

bazı arkadaşlar abartmayı çok seviyor bakma sen. mesela kask bir defa yere düşünce tekrar kullanmak riskli diye bir olay var. sor bakalım kaç kişi yüzlerce, binlerce lira verdiği kaskı yere düşürünce kullanmayı bırakmış? bu da o hesap. para kendi cebinden çıkmadığı sürece herkes rahat rahat konuşuyor böyle.

hiçbirşey olmaz korkma endişe yapılacak birşey yok. bizzat aynı olayı yaşadığım için rahatlıkla söylüyorum bunu.

Son düzenleme:
lastik çöp kanka güneşte kalmış çok fazla kurumuş resmen

dostum ben motoru bırak guneste bırakmayı , evın ıcıne sokup ustune carsaf atan adamım . gıttıgım bıyerde dahı park ettıgımde cantamdakı örtuyle ortyorum lastık anlas capra . 11 ay oldu takalı elıme geldıgınde dumanı ustunde lastıktı yepisyeni tarihli. 11 ayda 6 bin km yapmıstır kafadan. bu dedıklerıme ragmen boyle catlatlar olduysa bu lastıgın kalıtesızlıdır benden kaynaklı hıc bır durum yok . ( yol tutusundan memnunum.)

---------- Mesajlar birleştirildi - 21:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:20 ----------

yorumun ıcın tesekkur ederım ıcıme bırazcık su serptı . tabı yıne elıme para gectıgınde degıstırıcem rıskede gırmem . sonradan aklıma geldı motoru satın alırken orjınal lastıklerınde böyle ızler vardı derın. ulan dıyodum nasıl yaptılar kı bunu kaza yaptıda surttumu yoo . dedım nasılsa dırek lastıklerı degıscem ( o sekılde 15 bın km kullanmıslar) . bu mevzuyu yaşayınca sımdı anladım o ızlerın nasıl oldugunu :D . sakınan goze çöpp batıyor gercekten . aman motorumuza bısı olmasın masraf etmeyelım dusmesın kalkmasın bılmem ne dıyınce boyle seyler oluyor biraz saldım ıyı oldu bi yandan.

Ben çok anlamam bu işlerden, daha yeni bir kullanıcıyım ama 6bin km kullanılmış 11 aylık lastiğin bu hale gelmesi saçma. Daha önce Anlas'ta garantiden lastik değiştirenler gördüm. Bir yaz istersen Anlas'a. Yazılanlarla kendi yaptıklarınızın alakası olmadığını söylüyorsunuz, belki lastik sıkıntılıdır.

Ben çok anlamam bu işlerden, daha yeni bir kullanıcıyım ama 6bin km kullanılmış 11 aylık lastiğin bu hale gelmesi saçma. Daha önce Anlas'ta garantiden lastik değiştirenler gördüm. Bir yaz istersen Anlas'a. Yazılanlarla kendi yaptıklarınızın alakası olmadığını söylüyorsunuz, belki lastik sıkıntılıdır.

su kesıgı olması benden kaynaklı ama lastıgın catlamaları vsvs kesınlıkle benden kaynaklı degıl bakayım bızım motor gurubuna sorayım orda cok var anlas kullanan normal mı onlarda olmusmu anlarız . ( aldıgım tarihe baktım tekrar 14 ay olmuş 11 degılmiş. )

Parayla falan konunun alakası yok, hemen konuyu saptırmaya bayılıyorsunuz.

Lastik yanağındaki hasarlar çok ciddidir ve telafisi yoktur. İster değişirsin ister binersin kime ne. Ama gidip de yanlış yorumda bulunup işine gelen cevabı aldığında bunu doğru kabul ediyorsan yine tatlı keyfiniz bilir.

Lastik yanağından hasar aldığında da, hasar alacak şekilde düştüğünü düşündüğüm kaskta da değişime gitmişimdir. Siz isterseniz milyon kilometre sorunsuz binin, bir başkası için böyle bir garantiyi nasıl verebilirsiniz aklım almıyor. Üreticilerin de test eden kullanıcıların da defalarca dünya çapında kabul ettiği bir durumu siz "ben yaptım birşey olmadı" diyerek tavsiyede bulunuyorsanız bu Sorumsuzluktur, buna taba eden için de... keyfiniz bilir banane.

Lastik yanagina tamir dahi onerilmez, cok risklidir. Birinci resimdeki lastik yazisinin yanindaki cok derin. Hayatimda yaptigim tek kazati (arabayla) kabak lastik yuzunden yaptim yani tabi benim hatam da var ama disli bir lastik olsaydi o kazayi yapmayacaktim. O gun bu gundur , lastigin omru 70 binse 50 binde 5 seneyse 4 senede degistirim. 1 sene kullanmissin omrunun yarisi bitmis zaten, ben ole kullaniyorum birsey olmadi tezi yanlis bir tez ya sana olursa ? Isininan lastik genlesir, ozellikle yazin ve yuksek suratte Allah muhafaza degistir ,durumun yoksa cikma temiz bir lastik al yine degistir.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
bugum yanlış bi yola girip fena çamura battım

Battığın çamurun içindeki kesici bir metal, taş, mıcır ve benzeri bir şey lastik yanağını yaralamış olamaz mı? Benzeri bir olay yeni mıcır dökülmüş ve işaretlenmemiş yolda YBR ile başıma geldi. Bir takım Metzeler ME22'yi hurdaya çıkarmak zorumda kaldım.

değerli ve bilgilendirici yorumlar için herkese teşekkür ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar