Aslında genel taktiği iyice anlıyoruz burada güzel bir sosyolojik araştırma oldu bu başlık, mesleki olarak beni çok besliyor.
"Besliyor" demişken mecaz yani, sizi besin maddesi olarak görmüyorum

Çünkü arada yapılan ironiyi de düz okumalar olmuş az önce.
@eldekidebriyaj ;
Demek ki kurallar, "disiplinler" size göre değil değerli kardeşim. Siz daha özgür bir ruh hali ile sürmek istiyorsunuz. Elbette kabul edip saygı duyulması gereken bir yaklaşım. Size güvenli ve keyifli sürüşler diliyoruz.
@ozgurbay55;
Genel olarak reklama karşısınız o kısmını anladık. Bununla birlikte reklam terminolojisine de hakimsiniz. "Krizi fırsata çevirmek" sıkı felsefedir reklamcılıkta.
Mide bulanma kısmında çok haklısınız. Evet seviye çok düşünce, bu mantıksızlığı kaldıramayan sinir sistemi nedeniyle ilk etkilenen organdır mide. Benimki bulanmayıp kaynıyor gastrit yüzünden o yüzden başlığı okudukça anti-asit pastil kullanıyorum.
Foruma hakim ve sıkı bir takipçi olduğunuzu yazmışsınız. O zaman kuruluşumuzun hemen ardından açtığımız tanışma başlığını kaçırmış olmalısınız, dilerseniz bir bakın.
Anayasa ve kurallarımızı kamuya açma konusunda nasıl bir problem var anlamadım. Kulübümüze her gün üye olmak isteyen kişilerin "şartlar / kurallar ne?" sorusuna tek merkezden bilgi vermek amaçlı paylaşıyoruz. O bir sır değil. Biz kulüp olarak şeffaflıktan yanayız. Ki böylece bu başlıkta olduğu gibi, bir çok arkadaşımız "bana uymaz" diyebiliyor.
"Kelle" kulüp kurucumuz Barış tarafından bilerek kullanılmış bir mecaz kavram daha doğrusu ironik bir benzetmedir. Şunu söylemek istiyor : Kulüp olarak bizim dünya görüşümüze ve ilkelerimize uymayan "kuru kalabalığa" (bu da benzetme tabii) ihtiyacımız yok.
Türkiye'de bildiğiniz gibi bir "Dernekler Kanunu" vardır. Ancak bunun için TC Anayasası'nın belirlediği disiplinlere uymanız gerekir. Resmi adres, aidat, yönetim kurulu, stopaj, toplantı zorunluluğu, noter evrakları vs vs... Biz bu kadar bürokrasiyi altında işin özü olan "keyif ve güvenle motosiklet sürmenin" çok da mümkün olmadığını düşünerek, bağımsız bir kulüp olmayı tercih ettik. Belki günün birinde bir kaç kulüp birleşip bir derneğe, oradan da federasyona ulaşılır o kısmını bilemem.
Haaa, bir de üyelik tarihiniz çok yeni. Bu kadar kısa sürede MT forumunun hepsini yalnızca okudunuz ama yazmadınız diye algıladım ben ?
@MKAYHAN ;
Başarılar diliyorum hepinize, yolunuz açık olsun, muhabbetle ...