seramik fabribakarından çıkan kamyonlara dikkat edesin. şakaları yoktur..
Hiç motor kullanmadım ama kullanmayı biliorum. Vahy mi geldi nasıl oldu bu
Kullanmadan kullanmayı bildiğini nerden biliosun birader![]()
kullanmadım ama kullanmayı biliyorum ne demek?
hiç uçak sürmedim ama biliyorum ankaradan antepe gitmek itiyorum sizce ne yapmalıyım ?
Teknik olarak otomobil kullanmakla aynı olduğunu biliyorum, ama pratik olarak tecrübem yok demek.
Kardeş;
Psikomotor öğrneme denen birşey vardır. (Motosikletle karıştırmayın)
Devinimsel olarak yapılan işlevlerin öğrenilmesi anlamına gelir. Örneğin yüzme, futbol oynama, yürüme, örgü örme, motosiklet kullanma ... gibi.
Bu işlerin teorik (bilişsel) olarak nasıl yapıldığı bilinebilir. Ama bu aktivitelere, devinim yapacak organların alışması gerekmektedir. Bazı devinimler vardır ki güvenli alanlarda yeterli psikomotor öğrenme düzeyine ulaşmadan yapılmaya kalkılırsa tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Motosiklet kullanmak ta bu aktivitelerin başında gelenlerden biridir. Yeterince öğrenmeden uzun yola çıkmak intihardır.
Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur.
Merhaba arkadaslar. Ben yazin bir motosiklet alacagim Rks Titanic 150. Bu motola bilecik-samsun arasi bir uzun yola cikmayi planliyorum ama hic motosiklet kullanmadim( arkadasin scooterinde bir kac tur atmisligim var) ama kullanmayi biliyorum.Sorun yasamam diye umuyorum. Yanimda olmasi gerekenleri filen biliyorum. Rodaj bittikten sonra yapabilirmiyim? 1-1,5 haftada yaparim rodajini bakima sokup yola cikarim diye umuyorum bol bol dinlenmeli arabayla bile 12-15 saat suruyor. 1-1,5 haftalik deneyimle uzun yola cikilirmi? Dedigim gibi suan motorum yok kullanmisligimda yok ama biliyorum kullanmayi yagini degistirmeyi allah sizlerden razi olsun hergun en az 1 saat forumu takip ediyorum cevaplarinizi bekliyorum tekeriniz duz bassin saglicakla....
''Kullanmayi biliyorum ama hic kullanmadim'' sözlerinden cikarttigin sonuc bu mudur?
Ben daha cok ''Futbol oynamayi biliyorum ama hic gol atmadim'' manasini cikartiyorum.
Bende Yüksek Mühendisim,
Yakinda Mimarliga basvurucam.
Boş ver yavaş yavaş kakala geç ::belge:: Kovalayanınmı var rodajı bitir git bende öyle yaptım
Berkay kardeşim sana bir abin olarak şunu söyleyebilirim. Hepimiz, seni bu verdiğin karar konusunda biraz daha düşünmeye itecek yorumlar yazdık. Alınmaca kırılmaca olmasın lütfen. Amacımız senin hevesini kırmak değil, seni evde bekleyen ailenin üzülmemesi ve senin sağlıklı yaşaman. Al motorunu alış,gez toz uzun yola da çık hatta benim gibi abilerin Türkiye' nin her yerinde seni seve seve misafir eder eminim ziyaretimize gelAma merdivenin basamaklarını sırasıyla ve acele etmeden çık.