Motosiklet Kullanıcıları Selam Verme Şeklini Seçiyor.

Aşagıdaki selam şekillerinden hangisini tercih edersiniz?

• Kullanılan toplam oy
    260
  • Anket kapatılmış .
Degerli arkadaslar;
yaklasik on gunluk bir tartisma döneminden sonra, iki selam verme sekli belirledik.
Ne tartismasi, bizim niye haberimiz yok?
Diyen arkadaslar için ilgili link asagidadir.

Ilgili Link.

Olayin özünü kavramak isteyen arkadaslar, yukaridaki linke tiklayarak,tum tartismalari bastan sona okuyabilirler.

Tartismalarimiz sonucunda belirledigimiz selam sekli sunlardir.

1.Sol el yana dogru açik, iki parmakla V seklinde verilen selam sekli.

selam.jpg

Yukaridaki resimde gordugunuz selam sekli, avrupada bir çok ulkede kullanilan bir selam seklidir.
Anketimizin birinci seçenegi budur.

Ikinci selam seklimiz;
2. yine sol el yana dogru açilarak, fakat bu kez, isaret ve orta parmak bitisik selam seklidir.

bitisik.jpg

Ankette ikinci seçenegimiz budur.
Boyle bir selamlasma sekli mevcut degildir.
Fakat bazi arkadaslarimiz terör örgütünün işaretine benzetmesi nedeniyle
Onlarin gorusune saygi gostererek boyle bir sey uydurduk.
Fena da olmadi dogrusu.:)

Not:Aslında o işaretin terör örgütüyle ilgisi yoktur.Bütün insanlığa ait olan o özgürlük işaretini terör örgütü kendi çıkarları dogrultusunda kullanmaktadır.

Hangi selam sekli size uygunsa o seçenegi isaretleyerek, ortak selamimizi belirleme yolunda desteginizi verirseniz, mutlu olacagiz.
Istediginiz seçenekten baslamak serbest.
Sureniz bir haftadir.
Basarilar...:cherry:

Benim birşey dikkatimi çekti."Terör örgütünün fikrine saygı duymak! " nedir?
O zaman Katillere,Hırsızlara ve Tecavüzcülerin fikirlerinide unutmayalım selamlaşmayı seçerken lütfen.Alınmasınlar!!!

1.si daha mâkul görünmekte. tabi virajlarda yada riskli durumlarda dikkatli olmak gerek =)

bence seçenekler hiç biri türk insanına uymuyor. öyle yandan zafer işareti, ayak bacak filan bizi bozar.
türk insanı her türlü selam etmesini bilir. bunu bi standarta oturtmanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
ben kah sağ eli hafif kaldırarak, kah biraz biraz daha kaldırarak, kah da iyice kaldırarak (merabaaa) şeklinde selam veriyorum. bazılarına da bakıyorum hiç selam bile verecek durumum olmuyor basıyor geçiyor adamlar :p

bi de harley'ci selamı var böyle eli aşağı salıyorsun "heeeey adamııııımmmm nabbeeeerrr gittim ben" şeklinde ama o da öyle başka birşey.

selam verenindir alanındır. gerisi boş

yaw iki motorcu birbrini gordumu selam versinde isterse başını sallasın isterse parmak yapsın isterse sellektör ne farkeder....

Vay be, 1.5 sene olmuş... Zaman gerçekten de su gibi akıp gidiyor. Kaydettiğimiz ilerlemeye bakıyorum da... Neyse, bir arpa boyu olmuş hiç olmassa:)

Başlangıç için çokta fena değil...

Vay be, 1.5 sene olmuş... Zaman gerçekten de su gibi akıp gidiyor. Kaydettiğimiz ilerlemeye bakıyorum da... Neyse, bir arpa boyu olmuş hiç olmassa:)

Başlangıç için çokta fena değil...

benim genel olarak kullandığım ufak bir korna ve hafifçe kafa selami en etkili yol oluyor :cat:

bunun haricinde trafikte yol veren yardımcı olan araçlarada elimi kaldırmadan parmaklarımı kaldırarak teşekkür ediyorum :)

Biz böyle demokratik açıdan bir şeyler seçmeye alışık değiliz...

Birisi çıkacak, "bundan sonra selam bu şekilde verilecek arkadaş" diyecek...

Biz de naralar atarak onun peşine düşeceğiz ve ölümüne savunacağız bu fikri...

Bizim anlaşımız bu malesef...

Eskide beri selam şekli şudur herkesin bildigi.
Kafa sallama
korna
sellektör ( duruma göre degişir yanınızdakine yapamassınız mesela)
bide el kaldırma

bence bunların dördünü yapmaya devam..

dün 750 km'lik yoldan geldim.
seferihisar, izmir, aliağa, kazdağları, çanakkale, silivri.

direk aşağı eli salarak ya da eli aşağı salarak v işareri yaparak selam veren bir insanım.
1. bmw'ciler genelde selama pek karşılık vermiyor ve baya kaptırmış gidiyor oluyorlar. (ya da bilmiyorlar o selamı :D)
2. chopper cruiser kullanıcıları %99 oranında anında karşılık veriyor. kolu yana açıp barış işareti yapanı da var aşağı salanı da korna çalanı da,
3. bi mavi honda goldwing direk uzunları yakıp kapadı. güzel gözüküyor.
4. klasik motorcu selamı veren sadece bir honda transalp vardı ve bence en iyi o duruyor. son anda gördüm selamı tam alamadım ama güzeldi.
5. racingciler genelde selam vermiyor (ben de vermiyorum nasıl olsa görmeyecekler diye) ama kafayla selam verenlerine de rastladım.

herkes kendince birşey tutturmuş yani :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar