Orta-dar gelirli kesim için profesyonel eğitime ulaşmak ciddi sorun.. En çok önerilen; bilinen iki markanın başlangıç seviyesi birer günlük eğitim ücretleri 350-550 tl. Keyif ve hız duygusunu tatmin amaçlı kullanıcıların haricinde; motosikleti ucuz ulaşım ve taşıma amacıyla kullananların oranının; özellikle taşrada çok daha yüksek olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Bu insanlara vasat ehliyet kurslarında verilen eğitimin ne derece yeterli olduğu sizlerin takdirindedir. Ülkemiz hızla kalkındığı ve zenginleştiği için; geçmişteki mobiletlerin, java ceylanların yerini; Hintlisi çinlisi; yüksek hacimli/hızlı/naylon tekerli makineler aldı..Naylon teker..lastik demiyorum..Naylon..Naylondan teker mi olur lan? 1 haftadır heves ettim ,skutır alayım; buraları okuyorum; videoaları seyrediyorum;herkesin hatta bayilerin söylediği ilk cümle "lastikleri değişin;" " Niye?" "kuruda iyidir ama yağmurda kayar düşersiniz" Yaz lastiği mi bunlar?"" Her mevsimde kullanılabilir ama naylon olduğu için ıslaktaa." Ne diyosun kardeşim ne naylonu;oyuncak araba mı satıyosunuz? bunları bu şekilde nasıl satarsanız? "Şimdi tabii siz motosiklet piyasasını bilmediğiniz için haklı olarak tepki veriyosunuz ama işte bu şekilde ithal ediliyor maalesef beyefendi, ama dikkat ederseniz kaymazsınız, kuru zeminde sorun çıkarmaz" " Ben almam naylon maylon, bunları bu şekilde ithaline satışına izin verenlere yazıklar olsun, kaç kişinin kanına girdiniz, ocağını söndürdünüz kim bilir.." Neyse; toparlarsak; görebildiğim kadarıyla bu ortamda eğitim verebilecek düzeyde çok kişi var..Bir araya gelin, örgütlenin, sosyal sorumluluk örneği gösterin, belli zamanlarda kahvehane olur; top sahası olur; ne bileyim bir yer olur işte; maddi gücü yetmeyen motosiklet sevdalılarını eğitin bilinçlendirin..Bilgilerinizle bir gencin hayatını kurtarırsınız belki, ne büyük sevap olur ; ne büyük..