2 kredinin de onaylanma ihtimali birbiri ile aynı sayılır. Ne aldığın ile alakalı değil, senin ile ilgilidir.
o zaman yüksek faiz oranıyla ve rehinle uğraşıp taşıt kredisi çekmek çok mantıksız..
Selam, krediye ödeyeceğin faizi hesapla ve aylık gelirine böl. O faizi ödemek için kay çalışman gerektiği göreceksin. Demem o ki kredi ile bişey alma, illede alacaksan en azından % 50sini kendşn karşıla üstüne kredi al derim. Sadece tavsiye herkesin kendi hesabı var tabi.Hani makineyi rehin falan alıyorlar ya krediyi çekerken, acaba diyorum daha mı kolay olur bireysel kredi çekmekten ? :ulp:: Faizler falan daha yüksek ama, kısa vadede bireysel kredi çekmek de zor görünüyor..
Selam, krediye ödeyeceğin faizi hesapla ve aylık gelirine böl. O faizi ödemek için kay çalışman gerektiği göreceksin. Demem o ki kredi ile bişey alma, illede alacaksan en azından % 50sini kendşn karşıla üstüne kredi al derim. Sadece tavsiye herkesin kendi hesabı var tabi.
Selam, krediye ödeyeceğin faizi hesapla ve aylık gelirine böl. O faizi ödemek için kay çalışman gerektiği göreceksin. Demem o ki kredi ile bişey alma, illede alacaksan en azından % 50sini kendşn karşıla üstüne kredi al derim. Sadece tavsiye herkesin kendi hesabı var tabi.
Kesinlikle haklısın ama, bu sevda bir başka biliyosun. Bir an önce motosiklet sahibi olmak için o faizleri ödemeye razıyım, yeter ki makine altımda olsun ve çalışayım sürekli..
Kredi ile birşey alma demek yanlış olur biraz. Düşük alım gücüne sahip insanlar olarak birşeyleri elde edebilmek için zaman zaman kredi ihtiyacı duyuyoruz.
Ama Arkadaşın haklı olduğu bir konu var , kredinin ödeme planı, gelecekteki ihtiyaçların vs herşeyi çok iyi düşünmelisin ve ne kadar az çekersen o kadar iyi olur.
Buda bir bankacı tavsiyesi olsun : Çok dikkatli karar vermelisin
Böyle bir düşünce biraz yanlış ^^
Almakla bitse bari sgortası sağlam kilit branda ekipmanı bunlar görünen ve görünmeyen arza aksilik kaza veya düşme zevkin veresiyesi olmaz
He kurye olarak çalışıcam dersen ne kadar az o kadar güzel olur
Bana kalsa ben kıredi faiz muhabetine girmiyorum hiç sevmiyorum param varsa yerik yoksa yatarık yoksa sabah akşam 30 bin tl ihtiyac kırediniz hazır size indirimli diyerekten ama hiç öyle birşey düşünmedim cebimde olan mevlayla aldığım alet beli kafam rahat mis![]()
mantık ile duygular çakışması diyelim buna.. Kalp yani, mantık genelde yeniliyor kalbe.. Ben çalışma gücüme güveniyorum sadece, Allah kaza bela vermediği sürece işsiz kalmam.. Gönül ister tık para almak, madem şartlar böyle, kabullenmek gerek bir süreliğine de olsa..
Hocam madem bankacısın bu arada, bireysel mi operasyon mu bölüm bilmem ama, bu iki kredi arasındaki farkı detaylandırırsan bahtiyar olurum![]()
Kredi almak kolay mühim olan ödemesi. Ben 25 yaşındayım ve özel bi üniversitede 3.sinifim. bu seneki okul parasını kredi çekerek ödedim ve 35 bin TL verdiler bana. Ne sigortam var ne maaşım, öğrenciyim.
Ki zaten sigortalı bir iştesin çok büyük ihtimal verirler ama o paranın birde faiziyle geri dönüşü var. Ha motorun belli bir kısmını %40 %50sini nakit verirpte kalanına kredi çeksen daha mantıklı ayrıca motorla da bitmiyor masraflar ne yazık ki. Sigorta desen zaten bir motor parası bunun kaskı, montu, eldiveni, kilidi, güvenliği, lastiği, vergisi ve benzini derken bir motor parası da oyle gidiyor (ortalama motor)
Tüm masrafları düşününce ortalama 2.el araba bile alabilirsin bu kadar paraya.
Maalesef ülkemizde motor artık lüks oldu.
Sektörün içindeyim .Cidden merak ettim, kredi sözleşmesini aileye imzalatmadan mı! verdiler 35000 krediyi.. Banka adı önemli değil, nasıl sözleşme yaptıklarını merak ettim.. Öğrenci de olsanız yasal limitlerin üzerinde olması lazım o rakamın çünkü..Kredi almak kolay mühim olan ödemesi. Ben 25 yaşındayım ve özel bi üniversitede 3.sinifim. bu seneki okul parasını kredi çekerek ödedim ve 35 bin TL verdiler bana. Ne sigortam var ne maaşım, öğrenciyim.
Ki zaten sigortalı bir iştesin çok büyük ihtimal verirler ama o paranın birde faiziyle geri dönüşü var. Ha motorun belli bir kısmını %40 %50sini nakit verirpte kalanına kredi çeksen daha mantıklı ayrıca motorla da bitmiyor masraflar ne yazık ki. Sigorta desen zaten bir motor parası bunun kaskı, montu, eldiveni, kilidi, güvenliği, lastiği, vergisi ve benzini derken bir motor parası da oyle gidiyor (ortalama motor)
Tüm masrafları düşününce ortalama 2.el araba bile alabilirsin bu kadar paraya.
Maalesef ülkemizde motor artık lüks oldu.
Sektörün içindeyim .Cidden merak ettim, kredi sözleşmesini aileye imzalatmadan mı! verdiler 35000 krediyi.. Banka adı önemli değil, nasıl sözleşme yaptıklarını merak ettim.. Öğrenci de olsanız yasal limitlerin üzerinde olması lazım o rakamın çünkü..
ben sektörün içinde değilim ama çocukluğumdan beri kredi kartlarıyla bankalarla haşır neşir olduğum için az çok aşinalığım var ; ve bildiğim kadarıyla bazı bankaların bazı şubeleri şube müd. inisiyatifi ile kredi kullandırabiliyor genel merkez onayı almadan, hatta ay sonlarına doğru kredi kullandırma kotası dolmadığı için riske de girebiliyorlar diye biliyorum.
Öğrenmiş miyim bayağı ?![]()
Araştırmak güzel tabiiben sektörün içinde değilim ama çocukluğumdan beri kredi kartlarıyla bankalarla haşır neşir olduğum için az çok aşinalığım var ; ve bildiğim kadarıyla bazı bankaların bazı şubeleri şube müd. inisiyatifi ile kredi kullandırabiliyor genel merkez onayı almadan, hatta ay sonlarına doğru kredi kullandırma kotası dolmadığı için riske de girebiliyorlar diye biliyorum.
Öğrenmiş miyim bayağı ?![]()
Sektörün içindeyim .Cidden merak ettim, kredi sözleşmesini aileye imzalatmadan mı! verdiler 35000 krediyi.. Banka adı önemli değil, nasıl sözleşme yaptıklarını merak ettim.. Öğrenci de olsanız yasal limitlerin üzerinde olması lazım o rakamın çünkü..