motosiklet korna

merhaba motosiklete korna baglayacagım dugmesınden gelen ıkı kablo var yesıl ve acık yesıl,kornadanda gelen ıkı kablo var sıyah renk'te bırbırlerıne bagladıgımda olmuyor.dugmenının kablosunu saseden gelen bır kabloya onuda kornaya baglayıp bır devre olusturayım dedım oda olmadı?
farklımıdır kornanın devresı?

Motorun kornasını bağlamak için düğmeden elektrik almaya çalışmak gibi yanlış bir iş peşindesin sanırım..

Bunun yerine direk aküden bir artı uç çekerek kornanın artısına bağlamalısın..eksiyi de şasele elbette..Düğmenin kablosu ekside oluyordu sanırım..
Ama gerçek olan şey, düğmeden çekemezsin onu biliyorum..

Motorun kornasını bağlamak için düğmeden elektrik almaya çalışmak gibi yanlış bir iş peşindesin sanırım..

Bunun yerine direk aküden bir artı uç çekerek kornanın artısına bağlamalısın..eksiyi de şasele elbette..Düğmenin kablosu ekside oluyordu sanırım..

o sekılde tavsıyede bulunulmasın dıye yazdım :)
bırde aklıma gelen bazı dugmelerde tek sası kablosu olup sınyal,far,korna oradan beslenebılıyor.
fotografını eklıyeyım
kornada ıkı kablo var zaten
korna harıc dıger dugmeler ıslev goruyor
281556782_o.jpg

Şaseden besleme nasıl oluyor yahu?
Besleme aküden, şase kablosu üzerinde de düğmeler var işte..
Şaseyi kesip bağlıyorsun düğmelerle..
Öyle değil mi?

sınyal ve far ıcın olan + uclu kablonun bırını korna anahtarına sonra?? anahtardan gelen dıger kabloyuda kornaya, kornadan kalan bos kabloda - saseyemi? :pr: :mrgreen:

Hayır yahu..
Artı uç aküye,
Şase, şaseye ama araya düğme..

Çok bilgim yok benim de biraz öğrenirim diye takılıyorum bu başlığa bakma sen :mrgreen:

aküden gelen artıyı kornanın artısına eksiyide şaseye bağlarsan korna devamlı çalar.
bunun yerine kornanın eksisini şaseye.
aküden gelen artı kablo korna düğmesine çıkar ordan dönen kornanın artısına bağlanır
korna basılınca devre tamamlanmış olur

---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:59 ----------

böyle bişey

ay yasa,tesekkurler.sınyalı far'ı halletmıstım kornayı bır turlu anlayamamıstım
muayene sokacagım ugrastırmasınlar,en kotu bır oto elektrıkcıye goturecektım
kendım halletmıs oldum

tekrar sagol

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar