yukarıda hevesini kıracak yorumlara aldırma sen. ben de senin gibi kaza videoları izleyerek başladım -ki hala da izlerim-. sonra ehliyete yazıldım. ehliyetimi aldım. bu süre içinde sürekli doğru ekipman hangisi, doğru başlangıç motoru hangisi, trafikte araçların yaptığı hatalar neler, motorcuların yaptığı hatalar neler okudum, izledim. ekipmanlarımı en iyisinden motoru da en basitinden olacak şekilde başladım. fırsat bulduğumda yamaha yada honda'dan eğitim de alacağım.
eğer içinde varsa hiç durma bence. ehliyet ve ekipmanlarını aldıktan sonra vitesli ya da vistessiz kendi zevkine göre basit bir motorla gir. ilk başta trafiğe kapalı alanlarda, sonra hafif trafik olan caddelere çık.
sadece motorun üzerine her bindiğinde görünmez olduğunu unutma. türkiye'de özellikle trafikte kimsenin kimseye saygısı yok ve ne yazık ki araç sürücülerinin büyük çoğunluğu sığır. modifiyeli arabalardan uzak dur, kadın şoförlerden uzak dur, kaskı ekipmanı olmayan apaçi motorculardan da uzak dur, otobüs ve minibüslerin arkasından giderken, kavşaklardan geçerken temkinli ol. yüksek hızlara çıkma ve görünmez olduğunu unutma. manevra ve hareketlerini buna göre yap. o motorun üzerine her bindiğinde kork. korku seni diri tutar hata yapmanı minimuma indirger.