Motosiklet kiralamak neden bu kadar pahalı?

Scooter a bile günlük 130-150 TL civarı istiyorlar. 250 cbr ye 250 TL.
O paralara Mercedes, BMW kiralanır :)

Risk yüksek de ondan. 250 cc altına hiçbir sigorta firması kasko yapmıyor, hele kiralık motora hayatta kasko yapmazlar. Motor kolay hasarlanır. Bir güne 100 lira alırsın adam motoru düşürür 1000 lira hasasr ödersin. Sen de günlük kirayı artırırsın. Aynı bankaların riskli müşteriye daha yüksek faizle kredi vermeleri gibi.

Bilmedigimden soruyorum cunku yakin zamanda motor kiralama isim olabilir, motoru kiraladigim sure icinde basina gelecek butun hasarlari ben mi oderim? Mesela motor yere dustu sinyali kirildi bunun parasini ben mi oduyorum? Cunku crf kiralamayi dusunuyorum gunlugu zaten 50€, iki gun kiralasak 300 tl. Bunun daha benzini de var ve cross yapicam ben.

Bilmedigimden soruyorum cunku yakin zamanda motor kiralama isim olabilir, motoru kiraladigim sure icinde basina gelecek butun hasarlari ben mi oderim? Mesela motor yere dustu sinyali kirildi bunun parasini ben mi oduyorum? Cunku crf kiralamayi dusunuyorum gunlugu zaten 50€, iki gun kiralasak 300 tl. Bunun daha benzini de var ve cross yapicam ben.

tabiki sen ödersin kimin ödemesini bekliyosun?

At, avrat, silah önemli :) Bunlar başkasına emanet edilmez. Günümüzde araba veya motor, at görevi görüyo o zaman adam atını niye ucuza kiralasın :cherry:

Super Moderator
tabiki sen ödersin kimin ödemesini bekliyosun?

Kiralanan araçların hepsi full kasko ile kiralanır, bu da araca gelecek zarar ziyanın sigorta şirketinden temin edilebilmesi içindir. Motosiklet konusunda yuksek hacimli motosikletleri kaskosuz kiraya vermezler (Bu işi profesyonel olarak yapanlar). Ama %100 kaskosu olmayan bir motoru kiracı olarak kabul etmek zaten lades demektir. Kaskosu olan motosikletlerde alkollü ve ehliyetsiz olmadığınız sürece hasar kasko tarafından karşılanır.

Kasko olsa bile küçük kazalarda kaskoyu bozmuyolar çünkü sigortacılar primleri çok artırıyomuş hatta kiralamacıların sözleşmelerini iptal ediyolarmış.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar