motosiklet kiraladim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
arkadaslar dun tatil ve is arama amaciyla marmarise geldim gelir gelmezde bir motor kiralayip gezerim diye dusundum (ilk defa kiraliyorum) benden kimligimi aldi ve bilgilerle birlikte kira kontrati doldurup imzalatti kimligimin orda kalmasi gerekiyormus bende biraktim bu gun saat 5 te de motoru geri goturdum motorun ruhsatini ve anahtarini birakip kimligimi aldim ve ciktim ama otele geldikten sonra aklima geldi motoru biraktigima dair ayriyetten bir belge almam gerekiyormuydu gerekiyorsada almadigim icin birsey olurmu yani motorumu getirmedi falan gibi birsey yapabilirmi???

simdiden cevaplariniz icin tesekkurler,,,

Son düzenleme:
hımmmm valla ben alanyada cok kıralardım motor ama hıc kımlık bırakmadım genelde adamla 2 muhabbet yapar alırdım ama hakkaten dusununce de yapılmıcak sey dııl hakkaten

kiraladiginda birakirken biraktigina dair bi belge aliyomuydun:silent::silent:

bu kiralama işlerinden hep korkarım (ev,araba,motosiklet, vb..)

motoru bırakırken bir belge gerekmiyor

2 sene önce sidede oto kiralmadada çalışmıştım.
aracı kiralarken zaten kontrat açılır ve veriliş saati ve ne kadar zaman kiralanacağı yazardı.yani bir belge almana gerek yok.şayet geçiktirseydin o zaman onların rapor etmesi gerekirdi.%99,9 birşey olmaz Allahın izni ile anlattığına göre normal prosedür.bir tek kimlik alma olayını anlamadım zaten motoru alırken kimlik bilgilerini giriyorlar.orada da öyle işliyormuş demek ki.

2 sene önce sidede oto kiralmadada çalışmıştım.
aracı kiralarken zaten kontrat açılır ve veriliş saati ve ne kadar zaman kiralanacağı yazardı.yani bir belge almana gerek yok.şayet geçiktirseydin o zaman onların rapor etmesi gerekirdi.%99,9 birşey olmaz Allahın izni ile anlattığına göre normal prosedür.bir tek kimlik alma olayını anlamadım zaten motoru alırken kimlik bilgilerini giriyorlar.orada da öyle işliyormuş demek ki.

soylediklerin icin tesekkurler biraz olsun icimi rahatlattin:rendeer:

oldum olası şu kimlik işinden tırsarım. bi kaç kişinin başına gelen olaylardan soora evladım gibi sakınmaya başladım kimliğimi :D:D

bi dahaki sefere kira sözleşmesinin sende kalan kopyasına araç şu tarih ve saatte hasarsız olarak teslim edilmiştir yazıp imzalat bi de şirket kaşesi bastır cebine koy için rahat eder.

bi dahaki sefere kira sözleşmesinin sende kalan kopyasına araç şu tarih ve saatte hasarsız olarak teslim edilmiştir yazıp imzalat bi de şirket kaşesi bastır cebine koy için rahat eder.

oo gayet mantıklı

ya bende anlamadım şu kimlik olayını neden aldıkı senden zaten bilgileri aldı diyorsun hadi senin üzerine sahte bi şirket kurmuşsa abi kim olursa olsun kimseye kimlik felan verermem işine geliyorsa derdim

bi tanıdığım vardı araba kiralamıştı.kimlik ve kredi kartının kopyasını almışlar ve sonra adamın adına ne belgeler çıktı...:pale:

halen içerde sahtekarlıktan...(pardon dolandırıcılıktan)

Son düzenleme:
ben antalya ya gittiğimde evrak imzalayıp motoru alıyorum bırakırken evrak alıyormuydum hatırlamıyorum ama sanki yok gibi....

arkadaşım nekadar kıralıyorsun fiyatları bana yollarsan sevınırım ve nerde kıraladın yazın motorsıkletı tatıl yerlerıne goturemycegım ıcın kıralamak daha uygun düşer dıye dusunuyorum

Dostum kiraladıgın motorun modeli nedir?...Kaç saat kiraladın?..Ne kadar ödedin?...

morveotesi
arkadaşım nekadar kıralıyorsun fiyatları bana yollarsan sevınırım ve nerde kıraladın yazın motorsıkletı tatıl yerlerıne goturemycegım ıcın kıralamak daha uygun düşer dıye dusunuyorum
Aynen dostum :cat:

arkadaslar dun tatil ve is arama amaciyla marmarise geldim gelir gelmezde bir motor kiralayip gezerim diye dusundum (ilk defa kiraliyorum) benden kimligimi aldi ve bilgilerle birlikte kira kontrati doldurup imzalatti kimligimin orda kalmasi gerekiyormus bende biraktim bu gun saat 5 te de motoru geri goturdum motorun ruhsatini ve anahtarini birakip kimligimi aldim ve ciktim ama otele geldikten sonra aklima geldi motoru biraktigima dair ayriyetten bir belge almam gerekiyormuydu gerekiyorsada almadigim icin birsey olurmu yani motorumu getirmedi falan gibi birsey yapabilirmi???

simdiden cevaplariniz icin tesekkurler,,,

Evet alman gerekiyordu, Biz Ayvalıkta scooter kiraladık, kimliği verip bir kağıt aldık, kiralama bedeli kiralama günü ve kiralama bitimi ve motosikletin özeliği ne eksik ne fazla hepsi yazıyordu.

valla motosiklet değil ama işim gereği gittiğim şehirlerde sık sık araç kiralarım. kiralarken teslim tutanağı doldurulur iki nüsha. bunun biri sende biri rent a car da durur. (aracı teslim ettiğinde geri vermene gerek yoktur.)
teslim ettiğinde de ya makbuz alırsın, ya fatura.. ,
ama sanırım artık biraz geç. teslim etmişsin zaten. karşındaki esnafta sanmıyorum kötü niyetli olsun..

sen gıt bıse al motoru teslım ettıgıne daır esegı saglam kazıga bagla

Arkadaşlar hazır konuyla ilgiliyken bişey sormak istiyorum..Ben mesela bir motosiklet kiralamak istediğimde istenilen şartlar nelerdir..Şmdi burda yazılanlara bakarsak kimlik alıyolar,,bilgilerini alyolar denilmiş..Sadece ehliyet ve kimlik yeterli midir.??Yoksa kredi kartı da gerkiyor mu??
Ve deilim ki oldu da biyere çarptık ufak hasar oluştu motorda..Bunun ödemesi bizim cepten mi çıkar??
Yani hasar olduğunda ne olur?*Bilen varsa yazarsa sevinirim.
Şİmdiden teşekkürler.

Arkadaşlar hazır konuyla ilgiliyken bişey sormak istiyorum..Ben mesela bir motosiklet kiralamak istediğimde istenilen şartlar nelerdir..Şmdi burda yazılanlara bakarsak kimlik alıyolar,,bilgilerini alyolar denilmiş..Sadece ehliyet ve kimlik yeterli midir.??Yoksa kredi kartı da gerkiyor mu??
Ve deilim ki oldu da biyere çarptık ufak hasar oluştu motorda..Bunun ödemesi bizim cepten mi çıkar??
Yani hasar olduğunda ne olur?*Bilen varsa yazarsa sevinirim.
Şİmdiden teşekkürler.

kiraladigin yerde guleryuzlu bir personel sizi karsilar ve hayirli olsun der :queen:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar