Motosiklet kazası - İç Kanama hk.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
Değerli abilerim haberleri gezerken gördüm 54 yaşında abimiz motoru kaydırıyor veya asfalt ile banket arasındaki kot farkının olduğu yere lastik gelince düşüyor sonra kalkıyor etrafında gelenlerle hatta hastanede eş dostlarla sohbet ediyor fakat ameliyat esnasında iç kanamadan vefat ediyor Allah rahmet eylesin merak ettiğim düşünce ne kadar süre beklemeli yada kalkmayıp ambulans mı beklenmeli? Bende bir sefer düştüm sürüklendim sonra kalktım devam ettim ertesi gün ağrıdan duramayınca hastaneye gitmiştim ekipman korumuş omzun 1 hafta ağrır sonra geçer demişlerdi. Bi arkadaşım çok düşük hızda düştü köprücük kemiğini kırdı bir paketçi arkadaşım sürekli düşüyor kalkıyor birşey olmuyor anlamadım

https://haber.mynet.com/kaza-sonras...lttu-gittigi-hastanede-can-verdi-110107236221

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İç kanama sıkıntılı bir durum, ufak ufak kanayıp 2 gün sonrada belli olabilir. Eğer bilinç yerinde ise asla kimseyi kafana ve dokundurtma, kazalardan sonra bizim milletin ilk yardım hevesi insanların çoğunu sakat bırakmakla sonuçlanır. Mesela boynun parçalı kırık oluşmuştur. Boyunluk takılıp bakılsa, bir şekil kurtulacak olan yardım hevesi hava alsın yardımıyla omuriliği keser sonuç boyundan aşağısı felç.

Ayrıca videodaki arkadaş Allah rahmet etsin. Ama kask yok değil mi? En olmazsa olmaz güvenlik ekipmanıdır. Bir yarışta 5-7 kilo veren F1 pilotları salak mı veya bunca motor sporu yapanlar, kask olmazsa motora binilmez. Geçen haberlerde salağın biri yüzünün üstünde kaydı asfaltta. Mesela spor değil ama çoğu yerde baretsiz bile gezilmez.

Son düzenleme:
Kaza yapınca kendini kontrol ettirmek çok önemli.
Vücut şokta oluyor her hangi bir değişiklikte anlayamazsın.
Nasıl vurulduğunu anlamazsın ya da bıçaklandığını öyle bir şey.
Bıçaklanıp 5 dakika koşan adam gördüm.
İdmanda akciğeri sönen bir arkadaşım vardı 1 saat sonra falan nefessiz kaldı mesela o an anlaşılmıyor.
İlla iç kanamaya gerek yok kırılmıştır hissetmezsin üstüne basar kalıcı hasar verirsin.
Sağlık asla ihmale gelmez aramız da sağlıkçı varsa o bilgilendirse daha iyi tabi .
Düştüysen kendini kontrol ettirmekte fayda var.
Düşüyor kalkıyor bir şey olmuyor diyen arkadaşın yıllar sonra acısını hisseder (umarım bir şey olmaz ) ama vücudumuza aldığımız her darbe bir şekilde çıkıyor sonrasın da.

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
İlk yardım kursunu eski bir olay yeri inceleme memuru veriyordu. Bıçakla yaralanmadan bahsederken dediki bıçakladıktan sonra bıçağı çekersen kasten adam öldürmeye girer. Bende iyi ki söyledi, böyle bir durumda bıçağı gene eski yerine sokarım demiştim. Adam şoka girmişti resmen.:ROFLMAO:

İlk yardım kursunu eski bir olay yeri inceleme memuru veriyordu. Bıçakla yaralanmadan bahsederken dediki bıçakladıktan sonra bıçağı çekersen kasten adam öldürmeye girer. Bende iyi ki söyledi, böyle bir durumda bıçağı gene eski yerine sokarım demiştim. Adam şoka girmişti resmen.:ROFLMAO:
Gerçekten öyle ama.
Kafasına bıçak saplanıp yaşayan var.
Bıçak sabit kalmışsa çok şanslı oluyor.
Allah korusun hepimizi böyle şeylerden ama bilmek lazım.
Tabi olay şok anında insan her zaman soğuk kanlı olamıyor.

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2 Sene önce Edirne'de kaza yapıp sol diz ile sağ el bileğimi patatese çevirdiğimde vücudumun o an sıcak olduğu için acıyı az hissettiğimi bildiğimden "Yallah" deyip 2 saat yol tepip İstanbul'a evime varabildim. Lakin eve vardığımda ön freni sıkamıyor ve motorumun solundan inemiyordum. Lakin akşamına hanyayı konyayı gördüm. Vücut sıcakken bazı şeyleri anlamıyor insan.

İç kanamanın hızına yani kanamanın miktarına göre, kanayan organa göre (bazı organ kanamaları kendini sınırlar) hayatta kalma süresi değişir, o yüzden şu kadar süre sonra gitmek gerekir demek yanlış olur.

Kanamayı hastane dışı anlamanın yöntemi nabız ve tansiyon ölçümüdür. Tansiyon düşer , nabız sayısı yükselir, nabzın dolgunluğu azalır.
Genellikle yaralanan organın olduğu bölgede karına bastırmakla ağrı hissedilir.

Bana sorarsanız kaza sonrası mutlaka hastaneye başvurmakta fayda var.

Bana birkaç yıl önce yaya iken araba çarptı, kendimi çok iyi hissetmeme rağmen , çarpmanın şiddetli olduğunu düşünmem nedeni ile ambulans çağırtıp hastaneye gittim. Şükür bir şey çıkmadı :)

Bence bu olay özelinde sürücü çok ciddi kan kaybı yaşadıktan sonra hastaneye başvurmuş ve iş işten geçmiş maalesef.

Motosikleti
Hero Dash 125
Belli sayı üzerinde personel çalıştıran şirketler, belirlenen sayı oranında ilk yardım sertifikalı işçi çalıştırmakta. Bu kurs sağlık bakanlığı denetime bağlı ve resmi olarak ilk yardımcı sertifikası veriliyor.

İlk yardım kurslarını bazen belediyeler de ücretsiz olarak vermekte.

Tavsiyem bu kurslara katılarak yada en azından Youtube'da ilk yardım eğitimi izleyerek bilgi sahibi olun. Kalkıp her olaya ilkyardımcıyım diyerek atlamayın ancak ailenizde, yakın çevrenizde olumsuz bir durum yaşanması halinde basit ilk yardım uygulayarak çok büyük işler yapabilirsiniz. Mesela çocuğunuzun soluk borusunu bir cisim tıkadığında feryat figan ağlayarak bağırarak yardım istemek yerine ilk yardım uygularsınız. Kendinizi sıcak çarpması yaşamış hissettiğinizde ne yapacağınızı bilirsiniz. Yapacak olduğunuz basit ancak bilinçli etkili bir uygulama bazen hayat kurtarır.

İç kanama konusunda şuradan anlaşılır, böyle yapılır diyemem ancak kendiniz ve aileniz için mutlaka ilkyardım konusunda bilgi edinin.

Motosikleti
sym jet 14 125cc
İç kanama sıkıntılı bir durum, ufak ufak kanayıp 2 gün sonrada belli olabilir. Eğer bilinç yerinde ise asla kimseyi kafana ve dokundurtma, kazalardan sonra bizim milletin ilk yardım hevesi insanların çoğunu sakat bırakmakla sonuçlanır. Mesela boynun parçalı kırık oluşmuştur. Boyunluk takılıp bakılsa, bir şekil kurtulacak olan yardım hevesi hava alsın yardımıyla omuriliği keser sonuç boyundan aşağısı felç.

Ayrıca videodaki arkadaş Allah rahmet etsin. Ama kask yok değil mi? En olmazsa olmaz güvenlik ekipmanıdır. Bir yarışta 5-7 kilo veren F1 pilotları salak mı veya bunca motor sporu yapanlar, kask olmazsa motora binilmez. Geçen haberlerde salağın biri yüzünün üstünde kaydı asfaltta. Mesela spor değil ama çoğu yerde baretsiz bile gezilmez.
evet kask gözükmüyor direk yerdeen alınan darbeyi o an hissetmedi demek ki
2 Sene önce Edirne'de kaza yapıp sol diz ile sağ el bileğimi patatese çevirdiğimde vücudumun o an sıcak olduğu için acıyı az hissettiğimi bildiğimden "Yallah" deyip 2 saat yol tepip İstanbul'a evime varabildim. Lakin eve vardığımda ön freni sıkamıyor ve motorumun solundan inemiyordum. Lakin akşamına hanyayı konyayı gördüm. Vücut sıcakken bazı şeyleri anlamıyor insan.
geçmiş olsun abi o zaman ya direk 112 yada bi yakını çağırıp motoru güvenli yere alıp sakince hastane yolunu tutmak lazım o zamanlar ilk düşmem olunca çok korkarak gitmiştim doktor biyandan polis bi yandan tonla soru sormuşlardı ( devlet malına zarar verdin mi? birine vurup kaçtın mı? yol üzerindeki tabelalara zarar verdinmiye kadar sormuştu :) )
İç kanamanın hızına yani kanamanın miktarına göre, kanayan organa göre (bazı organ kanamaları kendini sınırlar) hayatta kalma süresi değişir, o yüzden şu kadar süre sonra gitmek gerekir demek yanlış olur.

Kanamayı hastane dışı anlamanın yöntemi nabız ve tansiyon ölçümüdür. Tansiyon düşer , nabız sayısı yükselir, nabzın dolgunluğu azalır.
Genellikle yaralanan organın olduğu bölgede karına bastırmakla ağrı hissedilir.

Bana sorarsanız kaza sonrası mutlaka hastaneye başvurmakta fayda var.

Bana birkaç yıl önce yaya iken araba çarptı, kendimi çok iyi hissetmeme rağmen , çarpmanın şiddetli olduğunu düşünmem nedeni ile ambulans çağırtıp hastaneye gittim. Şükür bir şey çıkmadı :)

Bence bu olay özelinde sürücü çok ciddi kan kaybı yaşadıktan sonra hastaneye başvurmuş ve iş işten geçmiş maalesef.
düşüpde sağlık açısından kendinden çok emin olduğunda ara ara tansiyon nabız kontrolü takip açısından iyi olur teşekkürler :)
Belli sayı üzerinde personel çalıştıran şirketler, belirlenen sayı oranında ilk yardım sertifikalı işçi çalıştırmakta. Bu kurs sağlık bakanlığı denetime bağlı ve resmi olarak ilk yardımcı sertifikası veriliyor.

İlk yardım kurslarını bazen belediyeler de ücretsiz olarak vermekte.

Tavsiyem bu kurslara katılarak yada en azından Youtube'da ilk yardım eğitimi izleyerek bilgi sahibi olun. Kalkıp her olaya ilkyardımcıyım diyerek atlamayın ancak ailenizde, yakın çevrenizde olumsuz bir durum yaşanması halinde basit ilk yardım uygulayarak çok büyük işler yapabilirsiniz. Mesela çocuğunuzun soluk borusunu bir cisim tıkadığında feryat figan ağlayarak bağırarak yardım istemek yerine ilk yardım uygularsınız. Kendinizi sıcak çarpması yaşamış hissettiğinizde ne yapacağınızı bilirsiniz. Yapacak olduğunuz basit ancak bilinçli etkili bir uygulama bazen hayat kurtarır.

İç kanama konusunda şuradan anlaşılır, böyle yapılır diyemem ancak kendiniz ve aileniz için mutlaka ilkyardım konusunda bilgi edinin.
evet kızım boğazına meyve kaçırdığında kimse yoktu koridora kadar bebek elimde çıkıp yardım istemiştim kimse duymayınca bi şekilde sakin kalarak müdahale edip çıkarmıştım o bana ders olunca eşimle youtube üzerinden ara ara ilkyardım videoları izliyoruz tabi kapsamlı bir eğitim almak da fayda var .

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
geçmiş olsun abi o zaman ya direk 112 yada bi yakını çağırıp motoru güvenli yere alıp sakince hastane yolunu tutmak lazım o zamanlar ilk düşmem olunca çok korkarak gitmiştim doktor biyandan polis bi yandan tonla soru sormuşlardı ( devlet malına zarar verdin mi? birine vurup kaçtın mı? yol üzerindeki tabelalara zarar verdinmiye kadar sormuştu :) )
Ben o an en az 1 ay sahalardan uzak kalacağımı öngördüğüm için motoru Edirne'de, bilmediğim bir yerde bırakmak istemedim ve biraz deli kuvveti, biraz da cahil cesaretiyle İstanbul'a kadar sürüp evimin önüne kadar gelip motoru kilitleyerek emniyete almıştım.

Hatta kazayı gören ve o an molada olan Yunus polisleri gelmişti de beni hastaneye götüreceklerdi de dedim "hastaneye mastaneye gitmiyorum, ben iyiyim, dönüyorum İstanbul'a"

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar