motosiklet kazaları videosu

büyük bölümünü izledim çıkarımlar yapmak adına. gerçekten yapılan uyarılara 'harfiyen' uymamız gerekiyor. ayrıca dikkatimi çeken en önemli konu; kavşaklar.

kavşaklara yavaş girelim. trafik lambası yeşil de olsa, yol boş da olsa, her şey uygun gibi gözükse de elimizi gazdan çekip frenleme yapmamız lazım. çünkü dünyanın her yerinde kırmızı ışıkta geçen, orta şeritten sola-sağa sinyal vermeden veya sinyal verdiği anda atlayan ve ayarsız hareketler yapan araba sürücüleri çok fazla. ayrıca yola çıkan yayalar da az değil. kavşak olmasa bile, bir yolda sola-sağa tek dönüş varsa bile yavaşlayın arabalar varken. aralıklardan yola aniden çıkan arabalar da çok.

bunun dışında kasisler; arabaları yaylandıran kasisler hızlı gelen motosikletleri hoplatabiliyor. ayrıca yol kenarına uygunsuz park eden araçlar da motorcuların kaza yapmasına sebep oluyor. ileriyi görmek gerçekten çok önemli. umarım başımıza gelmez diyorum. tekeriniz düz bassın.

http://www.youtube.com/watch?v=1csAD-b0iK4

Eğitimde ilk öğrettikleri şey bakış bakış bakış.. Kazalardan sonra insanlar hep aynı şeyi söylüyor göremedim veya bir anda karşıma çıktı gibi aslında o anda başka bir yere bakıyor olmak kazanın en büyük sebebi.. Tekeriniz düz bassın..

Bu tip videoları izlerken, her kaza sonrasında sorgulama yapmak çok faydalı oluyor. Trafikte karşılaşabileceğimiz onlarca senaryoyu bu gibi görsellerde canlı bir şekilde izlemek, tam anlamıyla eğitim videosu niteliğindeler :) Paylaşım için teşekkürler :cat:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar