Motosiklet Karşılaştırma ( XMAX 300 - QJ Fortress 350 - SR4 Maxi )

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Ben hiç böyle düşünmedim açıkçası...
Bunu değerlendirelim.
400 cc ye pek sıcak bakamıyorum, özellikle şu egzozun çirkinliği beni çok iğreti ediyor, oraya daha kibar ne yapılabilir ki ekonomik olarak :unsure:
Bu balata değişimi konusunda bilen arkadaşlar, xmax kullanan arkadaşlar varsa lütfen yorumlarını eksik etmesinler çünkü hem bana hem de maxi scooter almak isteyenlere çok faydalı olacaktır.
xmax 250 frenleri zayıf balata değişince düzeliyor biraz diye okuyunca şaşırdım. 16bin km boyunca xmax 250 kullandım, frene abanırsam abs devreye giriyordu yani abs devreye sokacak kadar frenleri yeterince güçlü demek.
benimki 2016 model, acaba yeni modellerde mi sorun oldu?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Evet bu arada gerçekten benimde xmax400le alakalı tek şüphem o egzozu,motor 2020 model ama egzoz 1985ten fırlamış gibi :)

X-Max seçmeniz için bi + daha söyleyebilirim hocam iki tane kamp sandalyesi alıyormuş sele altına bugün öğrenmiş oldum :)

iki kamp sandalyesi ve bir tane 3 kişilik çadır sığdırmıştım ben.
xmax alırken en büyük kriterim o zaman şehir içi işe gidip gelme amacıyla aldığım için sele altına laptop çantası sığmasıydı. nmax ve pcx'in sele altına laptop çantası tam sığmadı, xmax'e çok rahat sığınca tamam ben bundan alıcam deyip almıştım. :) Arkaya çanta alma ihtiyacım bile olmamıştı o bagaj fazla fazla yetiyor.

Motosikleti
Forza 250
Sizin kullandığınız kasayı bilmiyorum hiç ama bunun frenleri bana göre bi tık zayıf ancak arkadaşım bu yaz 24 model yeni kasalardan almıştı onla arasında dağlar kadar fark var diyebilirim.O ısırma hissini yeni kasa olanda oldukça iyi hissettiriyordu tech maxti ama o normal olanıyla fren farkı varmı emin değilim.Bide uzunların az bi yetersiz kaldığını söyleyebilirim,dominardan sonra eksikliğini en çok hissettiğim şey herhalde uzun aydınlatması oldu.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Sizin kullandığınız kasayı bilmiyorum hiç ama bunun frenleri bana göre bi tık zayıf ancak arkadaşım bu yaz 24 model yeni kasalardan almıştı onla arasında dağlar kadar fark var diyebilirim.O ısırma hissini yeni kasa olanda oldukça iyi hissettiriyordu tech maxti ama o normal olanıyla fren farkı varmı emin değilim.Bide uzunların az bi yetersiz kaldığını söyleyebilirim,dominardan sonra eksikliğini en çok hissettiğim şey herhalde uzun aydınlatması oldu.
Benimki 2016 kasa, 2017'den sonra değişmişti.
Bendeki farlar daha da beter, ne uzunlar ne kısalar hepsi yetersiz diye sis farı taktırmıştım. Yeni kasalarda led farlarla durum düzelmiştir sanıyordum.

Motosikleti
Forza 250
Benimki 2016 kasa, 2017'den sonra değişmişti.
Bendeki farlar daha da beter, ne uzunlar ne kısalar hepsi yetersiz diye sis farı taktırmıştım. Yeni kasalarda led farlarla durum düzelmiştir sanıyordum.
Yok maalesef,son kasaya kadar durum aynı ahahah,normallerde sıkıntı yok bence ama uzunlar yetersiz.Son kasa ama gerçekten hem frenleme hemde aydınlatma olarak çok başarılı olmuş.25 tech maxler bir düşündürtmüyor değil :D

Motosikleti
Ducati Multistrada 1200 Enduro - Kawasaki Z900 RS
Ne alakası var hocam kocaman yazmışım orda hatta cümleye direkt kötüleyerek başlamışım sürdüğüm diğer motorların frenlerinden daha kötü diye :D,ki avantajları da gerçekten var.Forza250miz vardı çok memnunduk şuan xmax250 ve adv350 var evde ikisinden de çok memnunuz.Maalesef piyasada orta cc scooterda bu saydıklarımın rakibi olduğu düşünülsede yok.İki led far bi renkli ekrana yarın kepenginin açılıp açılmayacağını bilmediğim markanın motorunu almak veya tavsiye etmek haksızlık olur.
Adv 350 yi bütçemi zorlayıp almak isterdim. Orada da ön cam otm olmaması, tek disk fren, ön cam ruzgar kesiciliginde bir Forza kadar dahi etkili olmaması; sadece ikinci elde kuvvetli olması ( secenekler arasındaki modeller ile kıyaslandığında ) beni negatif etkilemisti. Ve bütçemi de 100 bin TL asiyordu.

Motosikleti
Forza 250
Adv350nin camı manuel olsada önden gelen rüzgarı kesinlikle çok güzel kesiyor,0 rüzgar diyebilirim ancak forza ve xmax e göre inanılmaz fazla yandan rüzgar alıyor motor bacaklarım donuyor sürerken bazen.0-100 hızlanması aşırı zevkli tcs kapatıp hızlı kalktığınızda lastik çok zevkli sarıyor,frenleride benim kullandığım kasa xmaxten 2-3kat çok daha iyi diyebilirim rahatlıkla.Bizde 24 kasası var renksiz ekran olan model,tripmate vs taktık 15 günde 3k km tura çıktık çok zevkliydi,hatta bulursam fotoğrafını ekleyeyim.

Bi kaç ekstra ekledik,sis farı,uzun filmli cam,tripmate,koruma demirleri vs. motor dolu dolu oldu.Eğer bütçeniz el verirse ve tek motor olarak kullancaksınız Xmaxten daha çok iş yapar.

Motosikleti
Az önce Scooter Markette ( Acıbadem) Xciting VS 400 baktım.
Arkadaşlar kısaca şöyle diyeyim, asla benim kriterlerime uyan bir motor değilmiş.
Söyle ki;
On cam manuel, hadi o problem değil ama çok zor inip kaldırıyorsunuz ( belki bu motor ile alakalıdır)
Dizlerden itibaren ayaklara kadar olan bölümün direkt rüzgarla temas etmesi. Hatta burası o kadar komik ki, mühendis kişi özellikle oradan rüzgar geçsin diye bir dizayn geliştirmiş.
Ve en kötü tarafı,
Ya bir maxiscooterdan ne bekler kişi? Sele altı değil mi? Sele altı sadece bir YARIM KASK alıyor arkadaşlar. Ve başka hiçbir şey sokamazsiniz, belki eldiven ve cüzdan.
Fiyatı 300 lira idi ama 200 liraya dahi alamzdim, net.
Bu da bu motorun işe yaramaz bir özelliğini içeren bir bilgi olarak bulunsun.

Adv350nin camı manuel olsada önden gelen rüzgarı kesinlikle çok güzel kesiyor,0 rüzgar diyebilirim ancak forza ve xmax e göre inanılmaz fazla yandan rüzgar alıyor motor bacaklarım donuyor sürerken bazen.0-100 hızlanması aşırı zevkli tcs kapatıp hızlı kalktığınızda lastik çok zevkli sarıyor,frenleride benim kullandığım kasa xmaxten 2-3kat çok daha iyi diyebilirim rahatlıkla.Bizde 24 kasası var renksiz ekran olan model,tripmate vs taktık 15 günde 3k km tura çıktık çok zevkliydi,hatta bulursam fotoğrafını ekleyeyim.

Bi kaç ekstra ekledik,sis farı,uzun filmli cam,tripmate,koruma demirleri vs. motor dolu dolu oldu.Eğer bütçeniz el verirse ve tek motor olarak kullancaksınız Xmaxten daha çok iş yapar.
Çok güzel çok beğeniyorum modeli. Maşallah. Evdeki 3. Motor olacak.
Eşimin bı 150 CC scooterı var, benim bı motorum var pek km yapmasını istemediğim. Esas hem keyif hem iş hem seyahat için Maxi scooter düşünüyorum. Ama bütçe 250-270 🤷🏻‍♂️

Son düzenleme:
Motosikleti
Forza 250
Bütçenize göre bence xmax300 veya 400 çok daha doğru bir tercih olur bence,hem yine japon bir motora sahip olmuş olursunuz,büyük bagaj hacmi konfor vs,yedek parça muhabbetine bence çok takılmayın tabiki fiyatlara bakmakta haklısınız ancak yedek fiyatlarına göre motor seçmek bence evlenip bir gün ayrılırsak diye her gün avukat fiyatlarına bakmak gibi bişey oluyor :D çok olmasada 70-80k kmye yakındır motor kullanıyorum,şükür daha bir kere bile yan düşmedi motor her şeyin farkında olarak sürünce yağ bakımından ileri gitmez masrafınız

Motosikleti
Aprilia Tuareg 660
300-400cc scooterları hiç mantıklı bulmuyorum olsa olsa en büyük scooter honda forza olur daha büyüğü gereksiz düz motor alın yav

Motosikleti
Forza 250
300-400cc scooterları hiç mantıklı bulmuyorum olsa olsa en büyük scooter honda forza olur daha büyüğü gereksiz düz motor alın yav
Aslında o vites düşürüp gazı açmak gerçekten çok güzel oluyor ancak kız arkadaşımla tura çıktığımızda D400 ile ister istemez yorulduk.Önden gelen rüzgar,ben titreşimi hissetmesemde kız arkadaşımın ayak basamaklarındaki fazlaca titreşim,dar sele gibi gibi mevzular yoruyor.Adv ile aynı yolları gittiğimizde ikimizde çok memnun kaldık.Tek kişi sürüşlerde vitesli daha güzel olsada 2li sürüşlerde ister istemez arkanızdaki kişininde konforunu düşünüp kendi zevkinizden feraget etmek zorunda kalıyorsunuz,bu yüzdende orta hacim scooterlar öne çıkıyor.

Motosikleti
Öyle deme ya. Scooter mantığı sadece düşük km küçük şase vb özellikten öte bana göre fazla yükleme alanı, Compact tasarım, konfor ve güvenlik.

Motosikleti
Tvs Jupi
Öyle deme ya. Scooter mantığı sadece düşük km küçük şase vb özellikten öte bana göre fazla yükleme alanı, Compact tasarım, konfor ve güvenlik.
Konudan bağımsız, motorunuzu yeni farkettim

masaüstü resmimdir, çok beğenirim :) , nazar değmesin.

kawaski-z900-2023-1-a7309831.b7b4b5981c9b499bf77978e3e0461a07557.jpg

Motosikleti
Bir çok marka, model, cc ve de sizlerin değerli yorumları / fikirlerinden sonra en mantıklı kararın Forza 250 olduğuna karar verdim ve bu sabah 2025 model 6000 km de beyaz renk full aksesuarlı motoru satın aldım. Alan arkadaş sağolsun korumadık yerini bırakmamış motorun, çanta dahil her yerde bi koruma plastiği var.
Çin ve Tayvan menşeili 350 cc motorlara ikinci ellerinden ötürü bulaşmadım, içim gitmedi.
X Max / Yamaha markasına oldum olası nedense ısınamadım, belki ilerleyen yıllarda bir Yamaham olursa fikrim değişebilir ( muhtemelen o dönem geldiğinde Suzuki deneyeceğim ).
Dedim ki en mantıklısı Forzadan devam et.

İlk izlenimlerim;
250 cc gitmiyor, tork yok, hızlanması zayıf ( galiba 27 beygir 27 tork gibi bir gücü var )
145 e kadar çıktım, üzerine çıkmadı ama yağmur ve rüzgar da çoktu belki ondandır. 15-20 km boyunca 120-145 km aralığında geldim, 4,2 ort tüketim :)
Sonra yakıt aldım, 5 km kadar 90-100 km hız ile gittim ve 3 lt ye düştü ort yakıt.
Konforlu, güzel yatıyor viraja. Alır almaz 65 km yol yaptım ve belimi de pek ağrıtmadı.
Çantası çok geniş, sele altı çok iyi, otm ön camı çok konforlu.
Başka ne diyebilirim bilmiyorum. Tam bir amiyane tabirle eşşek diyebilirim belki de. Yani kesinlikle sportif bir sürüşü yok ama tüm günlük planlar ve bir kaç günlük kamp/tatil planları için ideal gibi duruyor.

Forza sahibi olup deneyimlerini yazmak isteyen arkadaşlar bu başlığa yazabilirlerse sevinirim, bilgilerimizi tazeleriz, bilmediklerimizi de öğreniriz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar