motosiklet İYS ve YSC

İYS : İlk Yardim Seti
YSC : Yangin Söndürme Cihazi

Kisaltma yapmak ne kadar kolay degilmi ? Koy baş harfini gitsin. Ama bu kisaltmalar hayattan alinan keyfi uzatmak icin gereklidir. Hanginizin motorunda bu kisaltmalari tasiyan malzeme var ? Birkac kisinin.... o da belki, hani buraya var deyipte aslinda olan duyarliligi hayallerden ibaret birkac kisi ve gercekten bulunduran bir kac kisi daha. Toplasan hani üçbeş kisi anca eder.

Muhalefet şu yonde olacak....

- nereye koyacagiz...
- her ekipman bitti de sira ona mi geldi...
- motordan dusmusum, beni bir sargi bezi oksijenli su mu kurtaracak...
- yahu icad cikarma aksam aksam

cevaplar,

- kanunen zorunlu olunca nasil ki koyucak yer bulursan şimdi de bulabilirsin.

- evet sira ona geldi hatta geç bile kaldi

- illaki sen mi duseceksin, hadi dustun diyelim. en yakin saglik kurulusu bes dakka degil iki saat uzaktaysa nasil olucak, ardçin yada başka motorcunun başi belada....düsünmelisin...

uzar da uzar, ne bahane biter ne cevap...

Şimdi dogrudan ilan ediyorum. Bu bir kampanya ve farkindalik hareketidir. YSC ikinci planda ama İYS motosikletlerde mutlaka bulundurulmalidir.

İYS hareketine desteklerinizi bekliyorum.

Sağlicakla kaliniz.

Top case’nin bile yasak olduğu, ruhsata işlettiriniz 2 kişilikten 1 kişilik statüsüne geçen motorlarda, arka çanta olmadıkça kullanmak işi yaş. Ha oldu oraya koydun, bu sefer de başka eşya koyamazsın. Arabalarda bile ysc lerin tarihi geçmiş ve iş görmezken motorda nasıl olsun?

Not: kendi arabamdaki yangın söndürme tüpünün bile tarihi geçmiş. Bile bile değiştirmiyorum halen ki 80-90-100₺ lik bişey.

1 kg ABC tip cihazin fiyati 35 tl yi gecmez ustadim. Konuya ysc den degil ilk yardim setinden girsek mi.....,o konudaki fikrini ve destegini bekliyorum

Açıkçası kaskı bile zoraki takan bir toplumdan ilk yardım malzemesi taşımasını bekleyemeyiz gibime geliyor. Kaldıki trafikte biz motor sürücülerinden daha çok 4 ve üstü teker sürücüleri var. Onların aracında bulunmayan envanteri, ben benim naked motorumda nasıl bulundurayım? İlk yardım bilgim mevcut lakin motorumda 1 tuş ile yapılabilecek 4lü flaşör bile yok. Hatta düşündüğümde kullandığım görevli yazılı araçta bile YÖK ilk yardım seti. Aracı ilk aldığımızda verdiklerinin içinde ne varsa halen o var. İlk yardım seti varsa muhtemelen tarihide geçmiştir ki bu araç devletin biriminin aracı ne yazıkki.

Bisikletten tırına ve otobüsüne kadar 41 yıldan beri her türlü aracı kullandım ve son 12 seneden bu
güne motörize 2 tekerle hayata devam etmeye çalışıyorum. Bence hem İYS hem de YSC nin demir atta bulunması gerçekten cok faydalı . Allah hiç bir motorcu kardeşimi bunlara muhtac etmesin amma tam onlara ihtiyacınız olduğunda sende yoksa , başkalarında hiç olmuyor. Tamam benim motorumda bir topcase
ve iki tane de sidecase var. Yani bagaj hacminden yana sıkıntım yok. Sıkıntım bile olsa, bir ecza kutusu ,bir minik yangın söndürücüye yeri bir şekilde bulurum. Ben en yakın zamanda ikisini de atıma
yükleyecem ve sonucu da sizlerle paylaşacam. Sevgilerle.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:19 ----------

Benim sağ çantamda 30 × 15 × 12 ölçülerinde bir avadanlık kutusu , içinde 3 tornavida , pense , 3 farklı alien , çekiç , küçük bir lokma takımı , el lambası , muhtelif civata ve somunları ,çakı , seyyar lamba , izolebant ve bir kaç da kombine ve iki ağız anahtar devamlı yanımdadır.

Motosikleti
Honda Crf 250 L (2020), Honda Sh 125i
Her seyahatimde ikisi de yanımdadır. :)
Şu ana kadar lazım olmadı allaha şükür. Ama bu, hiç umulmadık bir anda lazım olmayacağı anlamına gelmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar