motosiklet ısındıktan sonra çıkan tahammül edilemez ses sorunu ?

Motoru ilk çalıştırdığımda ses seda yok çok güzel çalışıyor. 2-3 km gideyim motorun üst kısmından sesler gelmeye başlıyor. iki kaşığı birbirine vurunca çıkan sesin benzeri bir ses geliyor. subap ayarı bozulmuştur derseniz her türlü ayarı denedim. subap açıklığını fazla yapsamda ısındıktan sonra aynı ses, deneme amaçlı gereğinden fazla sıkı yapsamda ısındıktan sonra aynı ses. Sorun nerden kaynaklanıyor acaba ?

benim eski araba hararet yapmıştı ısınınca ses geliyordu. hararet yapınca piston erimiş ısınınca genleşip ses yapıyordu. Sadece böyle bir tecrübem olmuştu belki fikir verir paylaşayım dedim.

külbütörü değiştir. itecekli sanırım motor .subap iteceklerini sbapları ve yaylarınıda değiştir kökten çözüm.

egzantrik zinciri motor ısındıkça genleşir ve ses yapar ki bu tek silindir çoğu motorda öyledir...gerçi senin bahsettiğin 1-2 km lik süre çok az, mesela benim egzantrik gergi, zincir vs.sıfır ortalama 30-40 dk.sürüşten sonra ilk çalıştırmadaki ses ile arasında dağlar kadar fark oluyor...o yüzden mümkün mertebe küçük viteste fazla devir çevirmiyorum işi torka bırakıyorum motorun hararetini arttırmıyorum...

egzantrik zinciri motor ısındıkça genleşir ve ses yapar ki bu tek silindir çoğu motorda öyledir...gerçi senin bahsettiğin 1-2 km lik süre çok az, mesela benim egzantrik gergi, zincir vs.sıfır ortalama 30-40 dk.sürüşten sonra ilk çalıştırmadaki ses ile arasında dağlar kadar fark oluyor...o yüzden mümkün mertebe küçük viteste fazla devir çevirmiyorum işi torka bırakıyorum motorun hararetini arttırmıyorum...

Benim motor itecekli ekzantrik zinciri yok.

sübaplar üst kapağa vuruyor olmasın?

Benim motorun 2-3 ay evvel piston sekmana kaynamisti. Motor yag yakiyormus haberim yoktu. Yagsizliktan hararet yapmis. Motor yolda giderken sisti dahada calismadi. Motora yeni piston sekman attim. Silindiride rektefe ettirdim. O zamandan beri bu sorun var. daha oncesinde kapaga vurmayan subaplar simdi niye vursun. Motorda su an yag yakma yok. Ama ilk calistirdigimda sesi cekisi guzel. Ancak dedigim gibi ses gelmeye basladigi zaman motor cekistende dusuyor gibime geliyor.

rektefe derken silindirden ne kadar talaş kaldırdılar silindirin delik oölçüsüne göre bazı motorların pistonları A , B , C diye sınıflandırılır silindirin ölçüsüne göre hangi piston toleransların içine giriyorsa o piston tercih edilir, tabiki piston ve silindir set halinde değiştirilmesi daha uygundur. vel hasıl kelam sadede gelecek olursak piston etek vurması diye tabir edlilen ses, hararet yapmış motorda pistonun normalden fazla ısınarak, fazla genleşerek büyümesi, silindir duvarına çizikler atarak aşındımasıdır fakat bu ses motor soğukken daha çok gelir ısındıkça ses azalır. biyel kolu deliği aşınmış olabilir delik büyüdüyse soğukken fazla ses yapmıyordur piston ısınınca boşluk artarak seste orantılı bir şekilde artıyor olabilir

benim ramzeyde de böyle bi sorun var. sübap sesi gibi aynı fakat sübap gibi istikrarlı cıkarmıyor sesi. egzantrik zinciri gibi duruyo ama, ısınınca zincir salıyor mu kendını napıyor cozemedım. benımkı de sogukken hıcbısey yok sıcakken delı gıbı subap sesı gıbı bısey cıkıyor. subaplar ıyı. motor sabahları ayazda bıle tek marşla calısıyor. bana da bi yardım etseniz?

rektefe derken silindirden ne kadar talaş kaldırdılar silindirin delik oölçüsüne göre bazı motorların pistonları A , B , C diye sınıflandırılır silindirin ölçüsüne göre hangi piston toleransların içine giriyorsa o piston tercih edilir, tabiki piston ve silindir set halinde değiştirilmesi daha uygundur. vel hasıl kelam sadede gelecek olursak piston etek vurması diye tabir edlilen ses, hararet yapmış motorda pistonun normalden fazla ısınarak, fazla genleşerek büyümesi, silindir duvarına çizikler atarak aşındımasıdır fakat bu ses motor soğukken daha çok gelir ısındıkça ses azalır. biyel kolu deliği aşınmış olabilir delik büyüdüyse soğukken fazla ses yapmıyordur piston ısınınca boşluk artarak seste orantılı bir şekilde artıyor olabilir

Aslinda biyel kolu genlesirken icindeki burcta genlesiyor. Birbirini dengelemesi lazim bence. Ama eger dediginiz gibiyse cok isimiz var demek

Aslinda biyel kolu genlesirken icindeki burcta genlesiyor. Birbirini dengelemesi lazim bence. Ama eger dediginiz gibiyse cok isimiz var demek
piston alüminyum, biyel kolu çelik , ısıya karşı gösterdikleri genleşme oranı farklı ve piston direk ısıya maruz kalıyor. tabi bir ihtimal olabilir. üst külbütörden krank miline kadar gider, kapalı kutu açılmadan belli olmaz, belkide çok basit bir şeydir . civata gevşemiştir veya civatayı tork anahtarıyla kilogramına göre sıkmamışlardır yüke binince sıyırmıştır yani herşey olabilir zor bir şey dersin basit ve ucuz çıkar. basit birşey dersin pahalıya patlar , inşallah ucuz atlatırsın

piston alüminyum, biyel kolu çelik , ısıya karşı gösterdikleri genleşme oranı farklı ve piston direk ısıya maruz kalıyor. tabi bir ihtimal olabilir. üst külbütörden krank miline kadar gider, kapalı kutu açılmadan belli olmaz, belkide çok basit bir şeydir . civata gevşemiştir veya civatayı tork anahtarıyla kilogramına göre sıkmamışlardır yüke binince sıyırmıştır yani herşey olabilir zor bir şey dersin basit ve ucuz çıkar. basit birşey dersin pahalıya patlar , inşallah ucuz atlatırsın

Anladim hocam. Daha onceden motorun krankini degistirmisligim var. motoru sokup takabilirim sikinti yok yani. Sormak istedigim; motoru pistona kadar soksem biyel kolunun ust kisimdaki deliginin genisledigini motor sogukken anlayabilirmiyim? Su an cekindigim nokta bu

bujiyi sökersin,statörün bulunduğu yerde kapak vardır tornavidayla açarsın krankmilini çevirirsin , buji yuvasına kalem koyarsın piston aşağıya inerken krank milini anahtarla sabitlersin buji yuvasından kalemle aşağıya kuvvet uygularsın piston aşağıya doğru gidiyorsa boşluk yapmıştır tabi bunu anlamak biraz zor en iyisi sökmek . tabi her parçanın çalışma boşluğu toleransların içinde olması lazım elle kontrol bir yere kadar, mikrometre ve komparatörle kontrol edilmesi lazım bu arada motorun markası nedir?

bujiyi sökersin,statörün bulunduğu yerde kapak vardır tornavidayla açarsın krankmilini çevirirsin , buji yuvasına kalem koyarsın piston aşağıya inerken krank milini anahtarla sabitlersin buji yuvasından kalemle aşağıya kuvvet uygularsın piston aşağıya doğru gidiyorsa boşluk yapmıştır tabi bunu anlamak biraz zor en iyisi sökmek . tabi her parçanın çalışma boşluğu toleransların içinde olması lazım elle kontrol bir yere kadar, mikrometre ve komparatörle kontrol edilmesi lazım bu arada motorun markası nedir?

Honda cg125es hocam

Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
cam mili ve rulmanı kontrol edilecek
subablar ölçülecek çalışma aralığına bakılacak
subab lastikleride kontrol edilecek
egzantrik zinciri boşluğu kontrol edilecek

bunların hepsi tamam normal ama yine ses varsa olaylar daha farklı daha büyük problem var demektir..

anlattığınıza göre bu ses rektefeden sonra olmuş, rektefecinize gidin anlatın sorunu, yaptığı işin arkasında dursun, siz müdehale etmeyin

anlattığınıza göre bu ses rektefeden sonra olmuş, rektefecinize gidin anlatın sorunu, yaptığı işin arkasında dursun, siz müdehale etmeyin

Yok hocam rektefe ettirdigim kisi tsk personeli. Tsk denizalti gemilerinin motor ustasi. Sayili rektefiyecilerden yani :) sorunun onda oldugunu sanmiyorum. Zaten ilk taktigimda yeni piston sekmani boyle bir sorun yoktu sonradan oldu.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar