- Konu Yazar
Yakıt işini şöyle yapıyorum,depoyu fullerim 350 km civarı yol yaparım tekrar fullerim,geçenlerde bir akşam eve giderken yarın sabah işe giderken 350 km olacak ve yol üstündeki benzinciden benzin alacağım diye hesaplarken ekstra market vs.işi çıktı ve fazladan bir 10-15 km yaptım ve evden çıkarken 360 km olmuştu o depo ile yaptığım yol,360 km ile yola çıktım benzinin bitmeye yakın olduğunu bildiğimden fazla basmadan giderken motor benzin bitme tepkileri verdi ve stop etti,çalıştırdım çok az ilerledim tekrar stop etti sonra bir kez daha denedim çalışır gibi yaptı çalışmadı,dedim depo kapağını açıp bakayım,kapağı açarken içeri hava vakumladı,yani depodan dışarı çıkan benzinin yerine hava girmemiş ve birden içeri hava akımı oldu sonra baktım en az yarım litre benzin var,çalıştırmayı denedim çalıştı bu sefer ve 7-8 km ötedeki benzinciye vardım,anladım ki fizik kuralları gereği depodaki benzin çıkamıyor, her motosiklet için geçerli olmayabilir ama kapağı vidalı ve çıkan benzinin yerine içeri hava almayan bir sistem varsa bu şekilde kapağı açıp hava aldırarak yolda kalmadan devam edebilirsiniz..
iyi sürüşler..
iyi sürüşler..