Motosiklet ile Aile Gezisi

Öncelikle tüm MT ailesinin Mirac Kandili mubarek olsun.
Yaklaşık iki hafta önce aldığım motosikletim ile haftasonlarını boş geçirmemeye çalışıyorum.Bugün de hem kandil dolayısı ile hemde rutin haftasonu gezilerime devam etmek için rotayı ailecek Edirneye çevirdik.Yavaş yavaş,yolu uzata uzata,köy köy gezip Edirne'de çok güzel bir gün geçirdik.İşten güçten zaman ayıramayan arkadaşlara tavsiyem bence bir ara verin,şimdi değilde nazaman gezeceksiniz.Herşeyi erteleyip duruyoruz.Ama yahu ertele ertele nereye kadar dedim ve hiç kimseyi dinlemeden motosikletimi yeniledim ve düştüm yollara.yaş 33 usta.yeter erteledik:)...

Dondurmasıyla ünlü Necatiye köyü
82gxt.jpg
[/url][/IMG]

Edirne giriş,montları çıkarmanın zamanı geldi yandık beyaaa:)
82h20.jpg
[/url][/IMG]

Muhteşem Selimiye Camii
82h4c.jpg
[/url][/IMG]
82h60.jpg
[/url][/IMG]
82h7s.jpg
[/url][/IMG]
2150Goruntu0559.jpg
[/URL][/IMG]

Burmalı Cami
5673Goruntu0549.jpg
[/URL][/IMG]
1041Goruntu0548.jpg
[/URL][/IMG]

Eski Cami
7942Goruntu0545.jpg
[/URL][/IMG]
Cami içinde Kabenin Duvarından kopan parça bulunuyor.
6368Goruntu0546.jpg
[/URL][/IMG]

5836Goruntu0541.jpg
[/URL][/IMG]
7195Goruntu0542.jpg
[/URL][/IMG]
8894Goruntu0551.jpg
[/URL][/IMG]
5618Goruntu0552.jpg
[/URL][/IMG]
5492Goruntu0550.jpg
[/URL][/IMG]
2128Goruntu0554.jpg
[/URL][/IMG]
13Goruntu0556.jpg
[/URL][/IMG]
1971Goruntu0558.jpg
[/URL][/IMG]
Meriç kıyısı
313Goruntu0562.jpg
[/URL][/IMG]
3702Goruntu0563.jpg
[/URL][/IMG]
2203Goruntu0565.jpg
[/URL][/IMG]
9812Goruntu0566.jpg
[/URL][/IMG]
7912Goruntu0567.jpg
[/URL][/IMG]
2315Goruntu0568.jpg
[/URL][/IMG]
2673Goruntu0569.jpg
[/URL][/IMG]
1575Goruntu0552.jpg
[/URL][/IMG]
Buda bizim karakaçan:)
160Goruntu0570.jpg
[/URL][/IMG]

Bu yazı değerlendirecem aga:flower:
Yarında kısmetse Eşlerinden izin alabilen arkadaşlarımla pikniğe gidicez:)...:queen:

Eğer o motor üç kişi bindirdiyseniz ve evladınıza ver karınızsa o kişi tel kelime HELAL OLSUN nasıl bir cesaret.

Gidilen yerler güzel ;)

Küçük yaşlardan beri motosiklet kullanıyorum.Oğlumda bundan öncekini (100 lük cup) kullanıyordu ben arkasındayken tabi.Onda merak var ama eşim pek meraklı değil.Kırklareli küçük yer çarşı iki caddeden ibaret.Edirne bize 60 km.70-80 km hızla dinlene dinlene gittik.eşim ve ben 55 kg.Oğlan 24 kg.rahatça sığabiliyoruz.ailecek ilk uzun yolculuğumuz.Eşimle birlikte gidicektik ama eşim oğlanı bırakmadı.

güzel gezi olmuşş..
selimiye camisi mükemel..
en kısa zamanda gelip gezmeyi istiyrum camiyi

Güzel gezi,benimde en çok görmek istediğim selimiye cami,çok merak ediyorum nasıl bir mimaridir o mabed:pale:

gezi güzel ama motosiklete 3 kişi binmek mi :O
küçük yaşınızdan beri motosiklet sürdüğünüzü söylemişsiniz, isterseniz rossi olun o motosiklete 3 kişi binilmez. bence gereksiz bir risk almışsınız.
Edirneyi merak eden arkadaşlara ufak bir tavsiye; 5-6 mayıs tarihlerinde gidin, Kakava şenlikleri var. güzel ve eğlenceli oluyor.

arkadaşım ailecek yaptığın geziden dolayı benide heveslendirdin beyav çok iyi yapmışsın, eline koluna sağlık gitmiş görmüş kadar olduk, bolcada resim atmışsın Edirnenin bilmedğimiz yerleride varmış :cat:
bazı arkadaşlarım niye 3 kişi bindiniz falan demiş moralini bozma hiç kimse hayatında %100 kurallara uyarak yaşamıyor, bazen akıl veren çok olur ama para veren olsaydıda hanımada bir motor alırdın tıngır mıngır gezerdiniz
ahhh ahhh benim hatuna hemen göstermem lazım bu geziyiiii..... :salut:

Masallah diyelim guzel gezi olmus elinize saglik
darrusifa ya gitmemissiniz sanirim keske orayi da gorse idiniz
eskilerin hastane anlayisini tedavi yontemlerini canli canli yasardiniz birdahaki sefere aklinizda olsun

maşallah güzel gezmişiniz bende sizin gibi üç kişi bindim cub a oğlan küçüktü 12 yaşına kadar rahatça araya oluyordu şimdi birden büyüdü 1.82boy 85 kilo yaş 14 bizde köy yollarından tenha yerlerde bindik ama kaskımızı montumuzu giydik jandarmada durdurdu birşey demedi ben trafik ile ilgili kanunlara baktım ticari araçlarda fazla kişi bindirmek suç ama hususi araçlarda ailece bineni kapsamıyor dolayısıyla motosiklette hususi ve ailece binince fazla yolcu var diye ceza yazmamaları gerekir mana bulan arkadaşlar kurallara mükemmel uyuyorlarmışmı hiçmi kural çiğnemiyorlar

güzel gezi olmuş hocam...

necatiye köyünü yazdım bir kenara...elbet giderim.. inşallah

güzel gezi olmuş ama 3 kişi binmeniz hiç hoş değil kendinizi düşünmüyorsanız oğlunuzu çocuğunuzu düşünün kimsede 3 kişi motora bindi diye savunmasın ben 3 kişi 4 kişi görünce apaçi diyorum.

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.Motosiklete 3 kişi binmenin kurallara aykırı olduğunu biliyorum.Ama çocuk oldu olalı biz üç kişiyiz:)8 yıldır böyle.İşin şakası arkadaşlar bu konu için tartışmanıza gerek yok.Herkes kuralların bilincinde ama uygulayan yok.Motosiklet başlıbaşına tehlike zaten kural mural sökmez ona.Ben küçük yaşlardan beri kullanıyorum derken ahkam kesmiyorum yanlış anlaşılmasın.ben çocukkende 3 kişiydik motorda,baba oldum gene aynı.Değişmeyen bir bu durum birde trafikteki insan hayvanlar.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geziyi beğendim ama motora 3 kişi binmenizi hiç beğenmedim.
o küçük çocuğun gelmemek gibi bir lüksü yok,o yaştaki çocuk gelmeye zaten can atıyordur da baba olarak sen nasıl götürüyorsun?.
yolun,trafiğin ne kadar sakin olduğunun,senin tecrübenin burada zerre kadar önemi yok,Motosiklet kullanmaktaki tecrübeyi motoru yolda tutmaktan ibaret zannetme.Senin oğlun da o motoru yolda tutabilir.Ancak tehlikeleri öngöremez.
En basiti ,Karşıdan gelen adam da yolun sakin olduğunu düşünerek süratini arttırıyor,daha az dikkat ediyor,Bunu düşündün mü?
Bence yaptığın son derece yanlış.
Savunulacak hiç bir tarafı yok.
Bugün babalar günü,biz üç kuşaktır motor kullanıyoruz,benim de oğlum motor kullanıyor,
Evlat kolay yetişmiyor,en ufak kazada senin hatanla o çocuğun burnu kanadığında cinayet işlemiş gibi suçluluk hissedersin..

Guzel gezı tekerıne sağlık. Ayrıca paylaşım için de teşekkur ederim.

3 kişi binilmesi hususundaki tepkileri dogru bulmuyorum. Dogru olan 2 kişi binmek ama bazı zamanlar hepimiz aracımızı kurallara uygun kullanamayabılıyoruz. Otomobılımıze de 6-7 kişi bindigimiz olur yada dışarı taşan eşya koyup taşıdıgımız olur. Helede tatıle çıkarken araba bir dolarki görme gitsin. Kimse de bu durumu yadırgamazken gelıp de motorla gezmeye giderken 3 kişi bindi diye bir başkasını yadırgamak da dogru olmaz. Kaza her an heryerde olabılır. Otobus duragında beklerken bile.....

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Gezmenin kötüsü olmaz, o konuyu hızlıca geçip ailece motora binme konusuna geleyim :)

Bende çoktandır bu konuyu düşünüyorum, dışarda süper hava var mesela şu an. Şile bana 30 - 35 km mesela, motora atlayıp 15 dk da gitsem 2 saat çimsem gelsem mis gibi olur. Hem motora biner stres atarım hemde deniz plaj güneş vs.

Ama aynı şeyi araba ile yapmak istesem günübirlikciler yüzünden yollar felç oluyor, motorla keyif alacağım olay eziyete dönüşüyor.

E şimdi kapıda araba var gidemiyorum trafik var diye, motor var binemiyorum hanım çocuk üç kişiyiz diye :)

Bu gün ciddi ciddi standartlara uygun çocuk kaskı montu dizliği filan baktım netten. Cadde de gazlayıp 120-150 gibi gitmeyeceğiz ki mesela. en babası 70-80. Hatta trafik olacak 40 la zor gideceğiz belki.

Şeyi düşündüm hanıma bi scooter alayım iki motor gidelim, e o daha riskli bana göre. Hanımı hanımın motor kullanmasına emanet etmektense benim kullanacağım motora üç kişi binmek çok daha güvenli ve daha az risk taşıyor.

Aşağı tükürsen alt komşuya ayıp yukarı tükürsen kendi yüzüne düşer :p
(bunuda şimdi uydurdum güzel oldu be :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar