Motosiklet İki Taraflı Lastik Yönü

eawrtx4

Merhaba, motosiklet lastiğimin ön ve arka tekerleğinde iki tane rotasyon yönü gözüküyor. Ekteki resimde görüldüğü gibi 1 mi yoksa 2. şekildeki gibi mi takılması gerekiyor ?https://hizliresim.com/eawrtx4

Motosikleti
Kymco Downtown350i/Dominar 400/Suzuki GSX-8S
Takacağın yere göre rotasyonu belirleyeceksin. Öne katılan lastik başka bir motorda arkaya takılıyorsa yön ona göre değişiyor.

Yağmur kanalları arka lastikte gaz açıldığında gereklidir, ön lastikte fren yapıldığında.
Bu nedenle arka lastiğin kanalları otomobiller gibi durur, kanallar önde birleşir arkaya doğru ayrılır. Ön lastiğin kanalları ise tam tersi durur, önde ayrıktırlar arkaya doğru birleşirler.

Rotation yönü de bir tane yöndür, iki tane ok koyup front rear diye kafa karıştıran lastik üreticisi kimse de helal olsun :)

Motora karşıdan önden baktığımızda böyle görünmeliler:

main-qimg-70c90562f625a22be713b0a6f9d04792-pjlq

Motosikleti
Michelin City Grip II lastiğimde helal olsun ki koymuşlar. Arkadaş genelde ön ve arka tarafa takılan lastiklerde, iki tane yön işareti var. Ha inanmazsan yaz özelden telefonunu, atayım resmini şimdi oradan oraya resim yükleyemem. Eğer lastiği öne takarsan takılış yönü farklı, başka bir motorda arkaya takarsan aynı lastiğin takılış yönü farklı olur.
img_2819_78865.jpeg

motorcycle-tyre-universal-direction-arrow.jpg

Son düzenleme:
Evet ortak ölçü olabilecek scotoer lastikleri aklıma gelmemiş de, niye kızdın ki? İnanmadım da demedim zaten hangi lastik üreticisi yaptıysa salakçaymış dedim, onun da bir kullanım alanı varmış aklıma gelmemiş.

Motosikleti
Evet ortak ölçü olabilecek scotoer lastikleri aklıma gelmemiş de, niye kızdın ki? İnanmadım da demedim zaten hangi lastik üreticisi yaptıysa salakçaymış dedim, onun da bir kullanım alanı varmış aklıma gelmemiş.

Ters anlamışım demek ki. Kusura bakma. Ama yanlış bilgi vermeyelim. Ben bir şey yazıyorsam bilsemde kontrol edip yazıyorum.

MOTOLAS'a mail atmıştım. Cevap olarak aşağıdaki mesajı gönderdiler.

Merhaba,

Lastikler yönlü olduğu durumlarda dikkat edilmesi gereken, ön lastik için front yani ön yazısının üstünde bulunan ok işareti aracın gidiş yönü ile aynı yönde olacak şekilde ve arka lastik için ise rear yani arka yazısının üstünde bulunan ok işareti yine aracın gidiş yönü ile yine aynı yönde olacak şekilde montaj yapılmalıdır.

Sizin göndermiş olduğunuz çizimli görsellerden 2 numaralı araç uygulaması doğrudur.
gib2o6i
https://hizliresim.com/gib2o6i

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar