Motosiklet içerikleri ve işi hobileştirme

Motosikleti
250sr
Selamlarr muhtelemen hayatımın bu çeyreğinde ömrümü vereceğim forum; gençliğim ve forum kültürüm olmamasının verdiği acemilik yüzünden yapacağım hatalar adına özür diliyorum😇 ve konuya giriyorum.

Yakın zamanda ilk motosikletimi ve ehliyetimi almış olmama rağmen ekipman eksikliğim yüzünden henüz sürüşlere çıkmıyorum:confused:, korkudan değil tamamen bilinçi bir sürücü olmak istediğim için yoksa asla tasvip etmediğim bir özgüvenim var bu konuda. Sonuca gelecek olursak, ayran gönüllü değilimdir uzun süreli ve derin zevklere sahip olan, bir şeye sardım mı çok içselliştiren ve farklı perspektiflerden hayatın her alanında görmek isteyen biriyim, motor aşkımı sadece cc yükseltip yüksek hız yapma hayali kurmakla sınırlandırıp sığ ve sağlıksız bir zihniyete hapsolmak istemiyorum.
Sizden istediğim, bildiğiniz ve gittiğiniz fuar, festival, tur gibi içerikleri, hoşunuza giden içerik üreticilerini - içerikleri, "motorcu"luk serüveninizde aklınızda kalan spesifik anılarınızı ve hatta varsa tamir ve mekanik🔧 kısımını hobileştirmiş kişilerin bu iş hakkında ki tecrüblerini dinlemek isterim. Henüz sürüşe çıkamayan içimde ki aşık çocuğu motorsiklet içeriğine boğacak bir başlık açmayı hedefledim😃 umarım içinizde uzun konuşacak kıvılcımlar ateşlerde başlık hedefine ulaşmış olur hepinize saygılar.

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Sendeki özgüven başka sürücülerin kalp krizi geçirmesini önlüyor mu? Çünkü bu uç örnek insanların başına geliyor ve o esnada adam hayatını kaybederken seni de yanında götürebilir.

Hayatta kalma ihtimalini arttırmak için ekipman giymelisin, darılma ama ben sende pek bilinç göremedim. Başkalarına örnek olmak iyi bir şey fakat kimseden aferim almak için bir şeyler yapma. Kendin için yap.

Motosikleti
250sr
Sendeki özgüven başka sürücülerin kalp krizi geçirmesini önlüyor mu? Çünkü bu uç örnek insanların başına geliyor ve o esnada adam hayatını kaybederken seni de yanında götürebilir.

Hayatta kalma ihtimalini arttırmak için ekipman giymelisin, darılma ama ben sende pek bilinç göremedim. Başkalarına örnek olmak iyi bir şey fakat kimseden aferim almak için bir şeyler yapma. Kendin için yap.
Özgüven biraz yanlış kelime seçimi olmuş, heves ve deneyimsizlikten kaynaklanan tehlikelerin farkında olmamaktan gelen acemi özgüveni dersek daha doğru olur. Dediğim gibi bununda farkında olarak bekliyorum haklı bir uyarıydı teşekkür ederim.

bak gencecik delikanlısın,yakışıyor mu böyle süslü cıvıl cıvıl kıpırtılı sözcükler
Bu güzelmiş.

Ben ekipman konusunda bir anımı anlatayım. Birkaç kez düşme etme durumum oldu. Biri sadece sürmüş olmak, kısa bir sürüş yapmak için çıktığım bir gün oldu. Hatta bütün ekipmanları giymeme gerek var mı diye düşündüğüm ama sonra üşengeçliğimi yenip kameram hariç ekipmanları giydiğim gün oldu ki en ciddi kazam o idi. Çarptığım aracın kaputunun üzerinden fırlayıp havada döndüm, orta refüje doğru kaydım. Çarptığım hız 500 yoktur belki 45 belki 40 km/sa. Çarptığım adam fırladığımı görünce öldüm sanmış. Halbuki üzerimde olan ucuz ekipmanlar ve en başta Allah'ın takdiri sadece ayak parmağımda küçük bir ağrı ve sanırım kalçamda yada dizim de hatırlayamadım bir ağrı yaşadım o kadar.

Ekipmanı giymeye üşensem, daha hızlı gitsem. Araca çarpan motorum olmasa da araç benim bacağıma çarpsa( sağda duran araba direk kavşağa çıktı) işler çok farklı olabilirdi. Evet, nasip önemli ama ben ekipman giyecek çabayı göstermesem gene en azından ellerim, kalçam, ayağım kötü olurdu.

Ekipmansız çıkmaman çok doğru karar. Bir keresinde kuryelik yaparken(daha yeniyim) asfalttan boyanmış bir yola geçtim, benim acemiliğim ve yoldan da dolayı diye düşünüyorum düştüm, ama tam düşemedim😂 scooter benim üstümde ben de sağımdaki ağaca yaslanmış şekilde sıkıştım. Kafam ağaca çarpmış ki kaskta iz bıraktı. Mesela o kaskı giymemiş olsam sen düşün ki aynı kask ile üstte anlattığım kazayı yaşadım ve öyle bir ekipmancıya girip aldığım ucuz bir kasktı(sway marka bir şeydi). Ekipman şart.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar