Motosiklet hırsızlığı hakkinda.

Gunaydin. Bu zamana kadar motosikletink çaldiran arkadaslar. Nerede ? Saat kacta ? Hangi guvenlik ekipmanlari ( zincir kilit.disk kilidi vs) takiliyke. calindigi bilgisini yazarsa bundan sonraki arkadaslarsa bir nebze yardimi dokunur ?

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bence

Kaliteli bir zincirle kilitli, kaliteli alarmlı disk kilidi takılı ve brandası olan bir motosikletin çalınması çok zordur. Bu zamana kadar bahsettiğim üçlüyü kullanıpta çalınan bir motosiklet duymadım, varsa bile çok nadirdir. Videoları olan çalınmalara yada forumdaki çalınma konularına göz atarsan %90ı sadece direksiyon kilidi ile kilitli olan motorlar.

Bence

Kaliteli bir zincirle kilitli, kaliteli alarmlı disk kilidi takılı ve brandası olan bir motosikletin çalınması çok zordur. Bu zamana kadar bahsettiğim üçlüyü kullanıpta çalınan bir motosiklet duymadım, varsa bile çok nadirdir. Videoları olan çalınmalara yada forumdaki çalınma konularına göz atarsan %90ı sadece direksiyon kilidi ile kilitli olan motorlar.

İlginç bir tespit!Barkının en son 1000rr evinin bahçesinden çalınmıştı Abus reklamını yaptıktan hemen sonra sanırım! Acaba motorunda disk kilidi branda ve alarm var mıydı?

Gunaydin. Bu zamana kadar motosikletink çaldiran arkadaslar. Nerede ? Saat kacta ? Hangi guvenlik ekipmanlari ( zincir kilit.disk kilidi vs) takiliyke. calindigi bilgisini yazarsa bundan sonraki arkadaslarsa bir nebze yardimi dokunur ?

Belkide en onemli seyi yazmayi unutmusum hangi Sehir ve semtte calindi ?

Ben de facebook'da tmsia grubundayım. Malesef çalınan motosikletler oluyor. 1-2 tanesine yazdım ne gibi ekipmanlar vardı diye, net cevaplar alamadım.

Yeri gelmişken 1-2 şey söylemek istiyorum. Bağlama kilitler yere yakın olmamalı deniyor. Nedeni ise kesme aletlerinin bir kolunu yere koyup, diğer koluyla üzerine banıp, daha rahat kesiyorlarmış. Bağlama kilit yerden yukarıda ise kesmek daha zor. Maksat hırsızlık süresini uzatmak.

Bir de ben inazuma'ma 960 tl ye kasko yaptırdım. Hem bir hasar durumunda, hem çalınma durumunda mağduriyetiniz karşılanıyor. Çok da atla deve bir fiyat değil. 15 bin verdiğim motorumu, yıllık 1.000 tl ye kaskolamak, çok fahiş değil bence.

Daha geçen hafta cub motorumu çaldılar satsam 1500 tl eder ama tenezzül edip çaldılar demekki her hırsızın bi kulvarı var :) sonuç olarak kilidi demir makasıyla kesmişler ön grenajı kırıp kontak kablolarından düz kontak yapmışlar.ama çok şükürki 2 gün sonra buldum.he bide ben bu motoru kim çalar lan mantıgıyla ince kilit almıştım ama şerefsizler kilitsiz onca motor varken benimkini götürmüşler

Tekere bağlanan kilidin sağlamlığının ne önemi var ?

Tekerleği söküp götürebiliyorsun.Sırf fantezi olsun diye aynı ebatlarda lastiği monte edip de gidebilir adamlar yani motosiklet çalmak zor bir şey değil maalesef.

haklısın aslında kasko konusunda da. mecburi sigorta fiyatlarıda kasko fiyatında olunca insan ne yapacagını şaşırıyor

bu hırsızlık olayı için motorcular sessiz kaldıkça bunun ardı arkası kesilmez.mesela bi motosiklet çalındı nerede olduğu tahmin ediliyor diyelim.50 tane motorcu toplanacak gidecek alacvak motoru gelecek.bi kaç kez bu yapılsa bak bi daha motor çalınıyormu.yada toplanacak tüm motorcular seslerini duyuracak.bu memlekette sessiz kalındıkça hiçbirşey çözülmüyor.polisin işi başını aşmış senin benim motorumla uğraşmaz.tırnağın varsa kafanı kaşıyacaksın.

Bence bu konuya devletin de el atması lazım.

İstanbul için konuşuyorum, neredeyse adım başı kamera koydu adamlar. En ufak bir hız ihlali, ışık ihlali vs.'de bilezik gibi geçiriyorlar vatandaşa.

Sen çalınan motosikletin plakasını direkt sisteme girip kameralardan taratsan belki plakayı henüz sökmeden yakalayacaksın hırsızları. Hiç belli olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar