- Konu Yazar
İyi geceler arkadaşlar, daha öncede bir konu açmıştım bu forumda motosiklet alacağımla ilgili. Herkes japon almamı önermişti bende başlangıç için cb125e aldım koruma demiri, fren ve debriyaj önü korumaları, selesiyle beraber 6300e patladı bana. Ekipmanımıda eksiksiz almıştım ancak sitenin içinde alışma amaçlı turladığımdan giymiyordum. 2 gün boyunca saatlerce dolaştım gaz tepkimelerine dur kalklara dönüşlere alıştım vücudum gibi kullanmaya başladım motoru, 3. gün dümdüz yolumda giderken kara cahilin teki arabasıyla sağına soluna bakmadan aniden önüme çıktı ara yoldan. Panikle ön frenle debriyajı aynı anda dibine kadar sıktım arka fren aklıma bile gelmedi. Motor beni fırlatıp ayağıma düştü ayağım ezildi (yürüyüşüm eski haline döndü sadece yarası kaldı birşeyim yok).
Şimdi size 2 sorum var;
Motorun fırlatmaması için böyle durumlarda arka freni mi sıkmam gerekiyor? Ve orda debriyaja basmam hata mıydı?
Motorumda oluşan hasarlar : Ön far çatlak, gaz şeysi 1 cm kadar boş dönüyor ondan sonra gaz vermeye başlıyor, ayak koyma yeri 1-2 cm kadar arkaya kaydı yamuldu, direksiyonu çevirirken teker gıcırdıyor. Serviste ne kadar masraf çıkar ortalama?
Okuyan ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim, lütfen acemi olduğumu 3 günlük motorcu olduğumu göz önüne alarak yorum yapın
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
Fırlatmak yazmışım kaymaması için olacaktı pardon*
Şimdi size 2 sorum var;
Motorun fırlatmaması için böyle durumlarda arka freni mi sıkmam gerekiyor? Ve orda debriyaja basmam hata mıydı?
Motorumda oluşan hasarlar : Ön far çatlak, gaz şeysi 1 cm kadar boş dönüyor ondan sonra gaz vermeye başlıyor, ayak koyma yeri 1-2 cm kadar arkaya kaydı yamuldu, direksiyonu çevirirken teker gıcırdıyor. Serviste ne kadar masraf çıkar ortalama?
Okuyan ilgilenen herkese şimdiden teşekkür ederim, lütfen acemi olduğumu 3 günlük motorcu olduğumu göz önüne alarak yorum yapın
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------
Fırlatmak yazmışım kaymaması için olacaktı pardon*