Motosiklet güvenliği

Merhabalar yaşadığım binada otopark yok ve motoru dışarı park etmek zorundayım ,oturduğum yerde motosikletimin dışarda olması beni rahatsız ediyor.Önerebileceğiniz koruma yöntemleri nelerdir ne şekilde motosikletimi güvene alabilirim?Disk kilidi,halat,zincir,takip sistemi ,kasko bunlar arasından hangilerini önerirsiniz?Model bilgileriyle birlikte yardımcı olursanız sevinirim.Alacağım motorsiklet mondial drift l 125 modeli.Modelin kasko fiyatı hakkında bilgiye sahipseniz onun hakkındada yardımcı olursanız sevinirim İstanbulda oturuyorum.

Kasko fiyatı sürücünün yaşı , mesleği , geçmiş kazaları vs vs çok değişken. Aynı şekilde sigortada birine 4000 TL çıkarken başkasına 18000 TL çıkabiliyor.
Motoru dışarı park ediyorsanız en kötü Aydınlık olan bir yerde bir agaca yada direğe-korkuluğa vs zincirleyeceksiniz. Ayrıca tekerleğe zincir ve sağlam bir kilit ekstra disk kilidi olacak. Gerisi Duaya kalmış.

Motosikleti
Forza 250
Ben hep kapalı otoparkta muhafaza ettim İstanbul’da ama geceleri dışarıya bırakmak zorunda kalan çoğu kişi branda tavsiye ediyordu bu forumda daha az dikkat çekmesi için caydırıcılık sağlaması açısından.Bazı kişilerde brandalı motor gören hırsızların “altında ne varmıs bunun yauww”diyip daha çok ağızlarının sulandığını söylüyor.Bence branda şart en azından altından bakmak istese hırsız disk kilidi vs varsa illa ki öttürür sonrada bir kere ötünce zaten uğraşmaya gerek yok der uzar diye düşünüyorum

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
istanbuldayken evin önünde kaldırımda direğe zincirliyordum, abus markasının en sağlam zincir modelini almıştım, abus yazısı görünecek şekilde bağlıyordum zinciri ki işi bilen hırsız benimle uğraşmasın bir alt sokakta dandik zincirle kilitli motorla uğraşsın diye. alarmlı disk kilidim de vardı, bir de gri renkte branda örtüyordum, gece görünmez oluyor gri brandalar, böylece dikkat çekmiyordu. Kasko da yaptırmıştım, sonradan turuncu takip sistemi de taktırdım. Yani motorunuz çalındığında komple gittiğinde canınız ne kadar yanar ona göre ne kadar masraf edebilirseniz gücünüz yeten her önlemi alın.

Önereceğiniz zincir ve disk kilidi modelleri nelerdir ve takip sistemleriyle ilgili olarak motosiklete takıldığı zaman garantiyi bozar mı acaba?Ayrıca disk kilidi arka ve ön olarak iki farklı tekere de takmam mı gerekir?

Merhabalar yaşadığım binada otopark yok ve motoru dışarı park etmek zorundayım ,oturduğum yerde motosikletimin dışarda olması beni rahatsız ediyor.Önerebileceğiniz koruma yöntemleri nelerdir ne şekilde motosikletimi güvene alabilirim?Disk kilidi,halat,zincir,takip sistemi ,kasko bunlar arasından hangilerini önerirsiniz?Model bilgileriyle birlikte yardımcı olursanız sevinirim.Alacağım motorsiklet mondial drift l 125 modeli.Modelin kasko fiyatı hakkında bilgiye sahipseniz onun hakkındada yardımcı olursanız sevinirim İstanbulda oturuyorum.
Kaliteli disk ve zincir kilit + branda tüm derdinizi çözer. Ben Manisa'da favela gibi bir yerde oturduğumdan dolayı ana caddede motorumu zincir + disk kilidiyle bağlıyordum motorla okula gittiğim de zincirimi çalmışlar.

Motosikleti
Önereceğiniz zincir ve disk kilidi modelleri nelerdir ve takip sistemleriyle ilgili olarak motosiklete takıldığı zaman garantiyi bozar mı acaba?Ayrıca disk kilidi arka ve ön olarak iki farklı tekere de takmam mı gerekir?
ben zincir kilit olarak bunu almıştım: https://www.hepsiburada.com/abus-granit-extreme-plus-59-59-12hks170-zincir-kilit-pm-HBC00005IM17K
Biraz pahalı ama zincir kilitler içinde en sağlamı olsun diyerek aldım, sırf abus markası bile bilen hırsızı caydırır uğraşmaz deyip aldım, 8 yıl oldu alalı hala sağlam, şu an ikinci motorda kullanıyorım, yani alırken bütçemi zorlayıp taksitle falan almıştım ama iyi ki almışım dedim sonradan. Bu zincir ile arka tekerden direğe bağlıyorum, ön tekere de disk kilidi, zinciri evde bağlı olduğu yerde bırakıyorum günlük sürüşlerde yanımda taşımak için fazla ağır.

Turuncu Takip sistemi taktırdım, motorun kendi elektrik tesisatını kesip biçmediler, bu haliyle garanti dışı bırakmaması lazım ama aküyü bitiriyor, akünün garantisini bozabilir, 2 hafta kullanmazsam marş basmayacak kadar akü zayıflamış oluyor, her gün kullananlar için sorun olmasa gerek ama ben kışın motoru kullanmıyorum diye parkettiğim yerde akü şarj aleti bağladım.

Motoru evin içine asansör büyükse alabiliyorsan al yoksa güvenlik olmayan bir binada veya dışarda çalmayı gözüne kestiren adam çalıyor ha disk kilidindense zincir bağla özel bir motosiklet zinciri kullan spiral ile bilen kesilmiyor çünki disk kilidi olan motoru 4 5 kişi sırtlayıp bi arabanın arkasına atabiliyor ama illaham çalınacaksa bir şeyler şu uyaran takip sistemi devreye dahi girmeden farını göstergeni alıp gidebilirler yinede göz önünde ışık altında kamera önünde olsun yani en iyi önerim zincir+kameranın gördüğü bir yer ve kasko

Motosikleti
D400
Ev tutarken hep motosiklete göre tuttum; ancak cidden insanın canını sıkıyor bu durum.

Camımın önünde duruyor motor; aramızda sadece duvar var ona rağmen içim rahat değil.

Çalmak istedikten sonra motoru her türlü çalacak yetenekte şerefsiz dolu bu ülke ama tavsiye istersen;

-çift disk kilit
-arka tekere U kilit
-sağlam bir zincir
-Bütçen var ise alarm / araç takip / kasko

Ve kesinlikle branda. Branda diyip geçmeyin gerçekten onunla ugrasmamak için vazgecen tipler var.

Biraz araştırma yaptım ve muhtemelen disk kilidi,zincir ve branda ile başlayacağım ilerleyen zamanlarda takip sistemide taktırmayı düşünüyorum.Disk kilidi olarak iki seçenek arasında kaldım https://www.trendyol.com/abus/8077-...it-p-35749632?boutiqueId=61&merchantId=445222 ikinci olarakta https://www.trendyol.com/abus/7000-...k-kilidi-flame-black-p-34080489?boutiqueId=61 hangisini önerirsiniz ve motorsiklete uyumlu olup olmadığını nerden anlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim.(mondial drift 125 l)

Motosikleti
Biraz araştırma yaptım ve muhtemelen disk kilidi,zincir ve branda ile başlayacağım ilerleyen zamanlarda takip sistemide taktırmayı düşünüyorum.Disk kilidi olarak iki seçenek arasında kaldım https://www.trendyol.com/abus/8077-...it-p-35749632?boutiqueId=61&merchantId=445222 ikinci olarakta https://www.trendyol.com/abus/7000-...k-kilidi-flame-black-p-34080489?boutiqueId=61 hangisini önerirsiniz ve motorsiklete uyumlu olup olmadığını nerden anlayabilirim yardımcı olursanız sevinirim.(mondial drift 125 l)
Abus 8077'yi almanyada ucuz bulunca almıştım, çok sağlam bir kilit. Motora neden uymasın ki? illa uyar fren diski çok tuhaf farklı şekilde değilse.

Ama disk kilidi evden başka bir yerdeyken, kafe önünde, park yerinde falan geçici duraklamalar için işe görür, evin önünde gece boyunca güvenlik için önemi zincir kilide verin.

Motosikleti
Hero Dash125
Bir bisiklet kilidine benzeyen kilitlerden, bir disk kilidi olabiliyorsa takip sistemi ve kedilerin motora yatabilmesi için branda... Benim alacağım önlemler bunlar. Otoparklardan çalınan ya da zarar verilen motorları hesaba katarsak giden gidiyor zaten. O yüzden kasko falan yapılabiliyorsa, isteniyorsa olabilir.

abus zincirler iyi oluyor hocam, disk kilidi takarsın, ek bir zincir kilit atarsın, branda güzel olur bide takip cihazı takarsan kafan rahat eder ama muhakkak kasko yaptır açık alan diyede belirt bahçede park edeceğim vs dersen ilerisi için sorun olmaz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar