- Motosikleti
- Tiger1200, Tvs Apache
paniğe o kadar kolay kapılabilenin direksiyonda olması ilginç.
ehliyet satıyorlar ülkemizde ee normaldir.
paniğe o kadar kolay kapılabilenin direksiyonda olması ilginç.
Doppler etkisi nedir sen hiç duydun mu?
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:57 ----------
Tabi herkes lise yi hakkı ile okuyup Dalga teorisini bilecek değil .
**Savaş uçakları yere yakın uçup radardan kaça bilirken Büyük uçaklar yere yakın uçtuklarında parçanır sebebi çıkardıkları dalganın kendilere çarpması
**Ses hızı çok uzun yıllar kırılamamıştır sebebi ses hızına yakın uçarsan,karada gidersen fark etmez çıkardıgın dalgaya çarparsın ve uzun süre maruz kalırsan bulundugun araç parçalanır, Motorda son hızlanırken 130-150-165-175-180-183-185-186-187- diye tek tek saymaya başlıyor yaaaa onu ses hızında yaparsan parçalanırsın ses hızını böyle tek tek degil bir anda geçmen lazım lazım zaten ses hızını geçen araç 1,3,1,2 mach çıkar yada ses hızı altında kalır 1,05 mach OLMAZ..
** Epeyce bir lise dersi anlattım şimdi bunlar anltılıyor mu bilmiyorum benim 20 kusur sene olmuş aklımda kalan bunlar ,birde dalgalar üstü üste binme teorisi artan şidet olayı var onu çizmeden anlatmak zor ama böyle ses çıkaran bir alet size yakın hızlarda sizi geçmiyor ise sizden daha hızlı bir şekilde sizi geçiyor ise ses dalgaları üst üste bine ve BÜYÜK PATLAMA efkti yapar tam sizi geçerken ve ses sonra azalır..
Ben bu tip egzos takanların belki kendileri zevk alıyor olabilir ama yaptıkları kul hakkına girmektir ana,bacı,eş olmak üzere geçtikleri araçlar tarafından yedi ceddine kadar bir hal hatır sorulduklarını bilsinler , burda hal hatır soran haklıdır
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:29 ----------
[/COLOR]
konu buralara nasıl gelmiş anlamadı ama yolcu uçakları yere yakın uçtuklarında parçalanmazlarSes hızını geçen yolcu uçaklarıda yıllar yıllar evvel yapıldı. Concorde, Tupolev Tu-144 gibi. Günümüze neden yok derseniz cevabı para para para. Ses hızının üzerine çıktığınızda verimlilik çok düşüyor, wave drag diyorlar buna yabancılar türkçesi ne bilmiyorum. Bir de kanat üzerindeki hava akımı kanadın şeklini takip edemiyor bunada boundary layer separation diyorlar. yani maliyetler çok artıyor. Savaş uçağında maliyet, karlılık gibi ekonomik kaygılar arka planla olduğundan önemli değil ama yolcu/kargo uçaklarında 1kg'ın hesabı yapılıyor. O yüzden bugün böyle bir uçağın üretimi yok.
Nerde olcaktı anlamadım ?....paniğe o kadar kolay kapılabilenin direksiyonda olması ilginç.
Ben aşırı sesli egsoz kullananların büyük çoğunluğunun, etrafın dikkatini çekmeye çalışan silik tipler, vurdumduymaz saygısızlar olduğunu düşünüyor, ve acaip itici buluyorum.Ben önünde olduğum halde beni farketmeyip bana çarpan bir araç oldu. Kimse öyle bir durumda kalsın istemeyiz tabii ki, ama ben bu sesli egsoz kullananların çoğunun korunma amaçlı değil de dikkat çekme, kendini gösterme amaçlı taktıklarını düşünüyorum.
Ben aşırı sesli egsoz kullananların büyük çoğunluğunun, etrafın dikkatini çekmeye çalışan silik tipler, vurdumduymaz saygısızlar olduğunu düşünüyor, ve acaip itici buluyorum.
Şahsen yolda arabayla giderken gürültülerinden paniğe kapılıp üzerlerine kırabilirim direksiyonu... yanlışlıkla tabi. Bilerek kesinlikle yapmam. Moralim bozuk olmadıkça. Tabi aşırı gürültü de moral bozabilir. Ehm.
Velhasıl aşırı gürültüleri dikkatimi çeker, o kesin. Ama zannettikleri gibi daha güvenli yapmayabilir bu onları.