Yani hep aynı yere gidiyor, motosikletli ya aman savunalım! Yahu adam ölmüş, bu kadar panik yapacaksa ne işi varmış demeden bir Allah rahmet eylesin dersin önce!
Haberi başka yerden okumuştum. Adam ailesi ile yoldaymış, kazadan sağ kurtulanların ifadesi ile biliniyor olayın şekli. Sesten panik yaptığına şüphe yok.
Egsozun sesi motorun önündeki alana çok az gider. Esas arkaya doğru gider. Öndeki arabanın camları kapalıysa, içerde hafif bile olsa müzik çalıyorsa, aile ile sohbet varsa, yol çok virajlı ise öyle sizin geldiğiniz uzaklardan duyulmaz. Özellikle 4 silindirli ve spor egsozlu motor kullanırken bunun bilincinde olmak lazım. Öndeki arabaya çok yakın geçişler, yanından çok ani geçişler, küçük viteste yüksek devir çevirerek geçişler tehlikelidir. Sürücü panik olup size de çarpabilir.
24 yıldır hemen her türlü aracı kullanmış, milyon km den fazla yol yapmış biri olarak, özellikle 4 silindirli motorlar yanımdan ani ve yüksek devirle geçtiğinde ben bile direksiyonda sapıtıyorum. Ensemden soğuk ter geliyor! Böyle yan etkileri bilmiyorsunuz bari kafadan "öyle mi olur, böyle mi eder" bilmem ne sallamayın.
Ha bunun sonucu da "spor egsoz takılmasın"a gelmez. Spor egsozlu motoru olan sürücü önündeki, yanındakine dikkat edecek. Karşı tarafı paniğe sürükleyici hareket yapmayacak, bu kadar.