Motosiklet Gösterge Tasarımı

Bir motosiklet gösterge tasarımı yapmaya çalıştım. Yakında buna uygun bir kokpit modelleyeceğim bakalım nasıl olacak. fikirlerinizi bekliyorum :)

36964866.jpg

Ben mi bişey göremiyorum. yoksa yok mu gerçekten bişey
hangi buna uygun kokpit yapıcaksın?
''Bu'' ne ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:36 ----------

''Bu'' ne ?

Herhalde benim nette bi sorun var. :pale:

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:54 ----------

''Bu'' ne ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:36 ----------

Herhalde benim nette bi sorun var. :pale:

Şimdi gördüm, idare eder. daha daha iyi olabilirdi.
Kolay gelsin.

Guzel bir tasarim cikabilir.

Bir kac oneri

Saati ufalt. Klasik saat goruntusu spor bir motorda hos durmaz. Digital daha hos duracaktir ve alan acacaktir.

Trip guzel ama spor bir motor ise bence Lap Time ozelligi daha ilginc olabilir. Ducatilerde boyle mesala.

Vites degisimini gosteren Gear lamp olmasi iyi olacaktir.

Motordaki benzinile menzili olcen bir ek gostergeye artik tum motorlarda ihtiyacimiz var bu yenilikte oncu olabilirsin.

Service isigi yerine Yag isigi koyman daha dogru olur. Motorda rontgen olarak niteledigim bir isiktir yag lambasi. Marsa bastiginda yag lambasi gec sonuyor ise, kritik bir sorunun ilk habercisidir mesala.

Aku isigida sart tabi.:)

Yinede tebrikler hos bir baslangic bence

Fikirlerin için teşekkür ederim, bir revizyona gidelim bari. Bu şekilde satmayacak pek :D

güsel ama devir göstergesinin çubuğu düzgün değil sanki... :S
0-18.ooo i güzel gösterir ama 7.ooo-8.ooo i tam olarak gösteremez kısa kalır çubuk..

Güzel çalışma olmuş kutlarım.Müşteri odaklı çalıştığına göre :) Ben de bir şey söyleyeyim de benimkini ona göre yaparız :D

Devir göstergesinin ibresinin merkezi devir saatinin sağ tarafında olduğu için minimum ve maksimum devirler dışında ibre rakamlara uzak kalacaktır.
Göstergede zeda3000'in dediği gibi akü ve yağ uyarıları dışında bir de led farlar için hangi fonksiyonda olduğunu gösteren bir bölüm olmasını tercih ederdim :D

Çok mu kılım? :D

devir göstergesinin altına raylı sistem yaptım orta devirlerde sola doğru yaklaşıyor :) türk mühendisinin türk işçisinin türk argesinin sonucu :)

Emeğine sağlık ama sanki biraz daha farklı olsa yani (bu nokta da anlatma özürlülüğüm tutuyor) biras daha spor bir gösterge paneli ya da daha sıra dışı bir panel kesinlike daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. Umarım anlatabilmişimdir :)

Analog saat göstergesi dikkat dağıtıcı olabilir. Digital gibi tek bakışta anlaşılamayabiliyor göz oraya takılabilir. Sağ sol sinyal uyarılarıda ne kadar birbirinden uzak olsa o kadar kullanışlı olur kanaatindeyim.
HIz gösterfesi ortada yuvarlak ve digital olup sağ yanına aynı devir kadranı gibi bir yuvarlak kadranla üzerinde iki ibre biri alttan yukarı dopru çalışan diğeri yukardan alta dogru çalışan şeklinde hararet ve benzin göstergesi olabilirmi.
NAçizane hayalimdeki kadranı tarif etmeye çalıştım :)) kolay gelsin

mazda 3 yada alfa 156 tarzı krom çerçeveli kırmızı aydınlatmalı ateşli bişi olsa :cherry:
bende amatör olarak oto tasarımı-kokpit gösterge üzerine karakalem çalışıyordum 3d s max çalıştım bi ara ama baya kastı baktım zorlanıyorum bıraktım

Bir videoda görmüştüm.
Eleman hız denemesi yaparken devir göstergesi redlineye girince ışıklar kırmızı yanıyordu. :)

Güzel bir görüntü olabilir.

bence göstergedeki sayıları 20-40-60 değlde tek olarak 10-30-50 ;) olarak yap birde zemine alev tarzı birşey atabilirsin kuru kafada olabilir :) ibreyide şekilli birşey yapabilirsin

by1302

bende corel draw çalşıyorum istersen cdr veya eps olarak yolla dediklerimi uygulayayım :) yardımcı olurum

ben de grafikerim zaten :) corel + ps ile yapıldı tabi ama bu benim alanım değil sonuçta endüstriyel tasarım :) teklifin için teşekkür ederim.

bu arada yeni bir gösterge yapacağım :)

Yeni tasarımım :) Sanırım yavaş yavaş gelişiyor ne dersiniz?

qqqqej.jpg

Bu arada adamın ninjaya yaptığı custom göstergeye bakın. Arkadaşlar bunu nasıl becermiş fikri olan var mı? Veya ninja için bu tip yeni gösterge bulabileceğimiz link veya siteler?

http://www.youtube.com/watch?v=S4sS4zH7XXs

adam aşmış...

try_2.jpg

vvc5p7n9.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar