Motosiklet Gösterge Tamiri Yapan yer varmı?

Selamün Aleyküm arkadaşlar. Lambretta V200 kullanıcısıyım. Motosikletle kaza yaptım. Kaza sonucu Hız göstergesi çalışmıyor ve abs ışığı sönmüyor ama Frenler gayet iyi tutuyor. Bilgiğim kadarı ile bu şekilde motor muayeneden geçmez. Servisi göstergesinin arızalı olduğunu fakat ellerinde olmadığını söyledi.Özellikle eminmisiniz sensörlerinden kablolarından olmasın diye sordum ama onlar göstergenin arızalı olduğunu söyledi. Kısacası göstergeleri tamir eden yerler varmı kurtarma şansımız varmı?Tecrübeli arkadaşların desteğini rica ederim.

Öncelikle geçmiş olsun. Hız göstergesi abs sensöründen ölçüm yapar. abs sisteminin aktif olup olmasını Fren tutmasını etkilemez. Bence sizin sorununuz abs sisteminde sensör kırılmış olabilir, teker üzerindeki abs plakası yamulmuş olabilir veya arasına başka bir nesne girmiş olabilir. Sizin şuan büyük ihtimalle motorunuzun abs sistemide devre dışı yani sert frene yaptığınızda motorunuzun abs de devreye girmeyecek. bunu deneyerek öğrenebilirsiniz. bunun kesinlikle kadranla alakası olmadığını düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar