Motosiklet en sağ

Merhabalar,
Bir yakınım diyor ki, motosiklet en sağdan gider sağ çizginin sağ ya da hemen solundan öyle şerit ortası ya da sol lastik izinden gitmezMİŞ. (Yaşı 46)
Her seferinde bunu söylüyor bende diyorum ki motosiklet eğer gidebiliyor ise trafiğin akış hızından 15 km daha hızlı gitmelidir ki sıkışmasın ayrıca soldan da gider ortadanda gider.
Bu konuda tartışıyoruz buraya yazma sebebim ise sizlerinde yorumu ile beraber bu konuyu ona okutmak. Değerli görüşleriniz benim için önemli.
İyi sürüşler.

Valla kardeş yakının seni pek sevmiyor galiba. Yaşadığın yeri bilmem ama burada İstanbul'da sağdan gitmek risk. Minibüs bir anda kırar, taksi kırar, dolmuş kırar... Hiç olmadı kapı açılır yine patlarsın şeridin sağından gidince. Mümkün mertebe sıkışmayacağına inandığın, sürücülerin kör noktasında kalmayacak bir şekilde, takip mesafesi bırakarak gitmek önemli.

Otobüs ve ağır vasıtalar dışında hiç bir aracın şerit zorunluluğu yoktur, şeridi yeterli hızda takip edebildiği sürece de sakınca çıkmaz

sen yakınını artçı olarak bindir... biraz dolanın onun dediği gibi sağ şeridin sağından... millet siz yokmuşsunuz gibi yarım metre yanınızdan sizi geçsin, saygısız sürücüler sıkıştırsın, makasçılar hayatınıza kastetsin... yakınınız kararını verir zaten... tartışmaya gerek yok uygulamalı eğitim...

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

Adresinden bakacak olursan madde 136 "Bisiklet, Motorlu bisiklet, Motosiklet ve Sürücüleri ile İlgili Kurallar" başlığında açık ve net şekilde açıklanmış. "Motosiklet sağdan gider" diye bir kural yok.

Ayrıca Birinci Bölüm madde 94'ün altında şöyle yazmakta; "e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek, Zorundadırlar."

Benim de bir tanıdığım aynı yanılgıya düşüp "motosikletliler en sağdan gitmeli" demişti, haddini bildirmiştim o zaman.

Lütfen kusura bakmayın ancak forumda böyle saçma bir konu açmak yerine, mevzuatı açıp yakınınıza gösterseydiniz?
Hani en azından, forumda ki motosiklet kullananların yorumu yerine yasayı okutmuş olurdunuz..

Tepkim belki size gibi algılanabilir ancak bugün forumda belki 10'a yakın alakasız, mükerrer konu açıldı ve insanı forumu takip etmekten soğuttu.. En azından beni soğuttu..

Bu zihniyetteki şahıslar yüzünden motosikletler trafikte sıkıntı çekiyor. Bu şekilde inanan çok fazla otomobil sürücüsü var ve haliyle motosiklet görünce sağa doğru sıkıştırıyorlar. Al sana canlı örnek.

Yakınınla kan bağın yoksa ilişkini kes. Sana hiçbir zaman bir faydası dokunmaz, insanların sahip olduğu mal ile sınıflandıran, doğa ve çağ dışı bir beyni var.

ben sag seritte 80 kmh ile giderken ve sol serit bombosken arkadan selektor yapan barzo senin yakininmis demek, ben de kim bu diyordum.

şeridin sağından ya da yolun en sağından gitmeniz videoda göreceğiniz davarlar için bir anlam ifade etmiyor tam tersine sağdan gitmeniz daha fazla risk taşımanıza sebep oluyor. bknz daha geçen başıma gelen :)

Beyler şuan konuyu açan arkadaş size küfretse sonuna kadar haklı. Adamın yakınına uslubsuzca hakaret sayılabilcek şekilde yazıyorsunuz. İnternet ortamında olmanın verdiği özgüveni hadsizlikle paralelleştirmeyin.

Beyler şuan konuyu açan arkadaş size küfretse sonuna kadar haklı. Adamın yakınına uslubsuzca hakaret sayılabilcek şekilde yazıyorsunuz. İnternet ortamında olmanın verdiği özgüveni hadsizlikle paralelleştirmeyin.

İnsanın öyle yakını olsa bütün bağını kesesi gelir alıp tirafik emniyete bu adam kurlardan mahrum ehliyetine el koyun diyesi gelir düşman başına böylesi görülmedi :p

Yoo trafikte sağdan git dese onada sana laf anlatamam aklın almaz derim:)

http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=7.5.8182&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0

Adresinden bakacak olursan madde 136 "Bisiklet, Motorlu bisiklet, Motosiklet ve Sürücüleri ile İlgili Kurallar" başlığında açık ve net şekilde açıklanmış. "Motosiklet sağdan gider" diye bir kural yok.

Ayrıca Birinci Bölüm madde 94'ün altında şöyle yazmakta; "e) İki yönlü dört veya daha fazla şeritli yollarda, motosiklet, otomobil, kamyonet, minibüs ve otobüs dışındaki araçları sürenler, geçme ve dönme dışında en sağ şeridi izlemek, Zorundadırlar."

Benim de bir tanıdığım aynı yanılgıya düşüp "motosikletliler en sağdan gitmeli" demişti, haddini bildirmiştim o zaman.

Çok haklısınız. Genç ve tecrübesiz bir arkadaşımız merak edip sormuş. Sadece Adnan B rumuzlu kullanıcı net cevap vermiş. Diğerleri ise en iyi yaptıkları 2 şeyi yapmışlar:
1) Konuyu açanla dalga geçmek
2) Sulandırmak.
Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü adam gibi cevap verecek kadar konuya hakim değiller. Olsalar net cevap verirler. En kaçamağı da "forumda bunun gibi tonla yazı var niye araştırmıyorsun?" oluyor.Sokakta caddede bilinçsizce süre süre, sağdan soldan gördüklerine göre edindikleri trafik kültürünü doğruymuş gibi buraya taşıyıp onu dikte etmeye çalışıyorlar da ondan.
Son birkaç gündür burada 3-5 adamın yazdıkları yüzünden iyice gerildim. Adamı sorduğuna soracağına pişman ediyorlar, aşağılıyorlar, dalga geçiyorlar, hakaret ediyorlar ama Allah için içlerinden 1 tane adam gibi cevap yazanı yok.

Süper Moderatör
Yönetici
Motosikleti
Harley Davidson Softail 107
Çok haklısınız. Genç ve tecrübesiz bir arkadaşımız merak edip sormuş. Sadece Adnan B rumuzlu kullanıcı net cevap vermiş. Diğerleri ise en iyi yaptıkları 2 şeyi yapmışlar:
2) Sulandırmak.
Niye böyle yapıyorlar biliyor musunuz? Çünkü adam gibi cevap verecek kadar konuya hakim değiller. Olsalar net cevap verirler. En kaçamağı da "forumda bunun gibi tonla yazı var niye araştırmıyorsun?" oluyor.Sokakta caddede bilinçsizce süre süre, sağdan soldan gördüklerine göre edindikleri trafik kültürünü doğruymuş gibi buraya taşıyıp onu dikte etmeye çalışıyorlar da ondan.
Son birkaç gündür burada 3-5 adamın yazdıkları yüzünden iyice gerildim. Adamı sorduğuna soracağına pişman ediyorlar, aşağılıyorlar, dalga geçiyorlar, hakaret ediyorlar ama Allah için içlerinden 1 tane adam gibi cevap yazanı yok.

Çok haklısın abi, sana bir tüyo vereyim. Mesajlarını görmek istemediğin üyeleri engelleyebilirsin.

Oralarda bir yerde bir tuş olacak :p
Bu üyenin mesajlarını görmek istemiyorum diye, istemediğin herkes için bas o tuşa.

Bizim böyle bit lüksümüz yok, keyfini çıkarın :)

Super Moderator
Milletçe geyiği seviyoruz, bunlar hep yalnızlıktan oluyor :)

Sen adamın dediğini zihninde bir canlandır, sonra arkadaşlar gibi sakin cevap verirsen helal derim. Sağ şeridin en sağından başka yolda motosikletin işi yok ne demek? Şu demek; Seni trafikte hızın, şeridin ne olursa olsun haksız olduğu halde kendini haklı görüp canına kast eden insan demek. Bu zihniyette ki insanlar ve savunanlar aksini düşünenlere küfrederse, küfür değil dayakla cevabını alır. Yapmışlığımda var.

2) Sulandırmak.

Mee mee me mee me me me meee mee me me mee me, sen anladın bir de yazdıklarımı anlamaları için arkadaşlara Türkçe mealini yapayım. Ben dahil, verilen cevapların çoğu mantıklı ve aklı başında üyelerimiz tarafından düzgünce yazılmış. Sadece Adnan B düzgün yazmış demek diğer arkadaşlara yaptığın saygısızlıktan öteye geçmez. Bir de senin gibi tipler var. Maddeliyorsun ya bende yapayım havalı gözükürüm

2) Sulandırmak.
3) O konuya faydası olmayıp, sadece konudakilere sataşmak için konuya giren üyeler.

Hangisi olduğunu bulursun artık. Mek yor çoys

Son düzenleme:
Ehliyetime bakıyorum 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11 sınıf kulana biliyormuşum dur şu uçak tiren ve vapuruda alim geliyorum bekle :p

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar