- Konu Yazar
Merhaba arkadaşlar, motorum çinli spontini 110, 15binde, motosiklet çalıştıktan sonra farı yanan bi model(kontağı çevirdiğinizde yanmıyor yani) Üzerinde kendi gibi çinli adı sanı bilinmeyen bi akü var. Daha önceden uzun marşlarda vs 2-3 sefer komple bittiği oldu hem motor güvenliği hem de yolda kalmamak adına kış başlamadan değiştirmeyi düşünüyordum zaten. 1 hafta önce motosiklete roleli bi şekilde elcik ısıtma montajı yaptım. 85 numaralı uca kontağı açınca + kapayınca şase olan kabloyu bağladım yalnız elcik ısıtmayı açık bıraktığımda kısa mesafe 1-2km gittiğimde akü sürekli bitiyor. Bağlantıda herhangi bi problem yok kontak kapalıyken elcik ısıtmada çalışmıyor. Bu konu hakkında 2 sorum olacak
1.Rolenin tetiğini direkt far kablosundan alsam sorun yaşarmıyım? bu sayede elcik ısıtma marş motorundan sonra devreye girecek
2.Motor çalışıp belli bi devire geldikten sonra üzerindeki elektrik harcayan elemanlar aküden mi akım çeker yoksa motorun kendi ürettiği elektrikten mi çeker?
1.Rolenin tetiğini direkt far kablosundan alsam sorun yaşarmıyım? bu sayede elcik ısıtma marş motorundan sonra devreye girecek
2.Motor çalışıp belli bi devire geldikten sonra üzerindeki elektrik harcayan elemanlar aküden mi akım çeker yoksa motorun kendi ürettiği elektrikten mi çeker?