Motosiklet Elektiriği hakkında

Merhaba arkadaşlar, motorum çinli spontini 110, 15binde, motosiklet çalıştıktan sonra farı yanan bi model(kontağı çevirdiğinizde yanmıyor yani) Üzerinde kendi gibi çinli adı sanı bilinmeyen bi akü var. Daha önceden uzun marşlarda vs 2-3 sefer komple bittiği oldu hem motor güvenliği hem de yolda kalmamak adına kış başlamadan değiştirmeyi düşünüyordum zaten. 1 hafta önce motosiklete roleli bi şekilde elcik ısıtma montajı yaptım. 85 numaralı uca kontağı açınca + kapayınca şase olan kabloyu bağladım yalnız elcik ısıtmayı açık bıraktığımda kısa mesafe 1-2km gittiğimde akü sürekli bitiyor. Bağlantıda herhangi bi problem yok kontak kapalıyken elcik ısıtmada çalışmıyor. Bu konu hakkında 2 sorum olacak

1.Rolenin tetiğini direkt far kablosundan alsam sorun yaşarmıyım? bu sayede elcik ısıtma marş motorundan sonra devreye girecek
2.Motor çalışıp belli bi devire geldikten sonra üzerindeki elektrik harcayan elemanlar aküden mi akım çeker yoksa motorun kendi ürettiği elektrikten mi çeker?

Bizdeki Blueberry de de far aynı şekil çalışıyor yani akü ile bağlantısı yok devre direkt konjektör den akım çekiyor , üzerinde de 7 amper akü var küçükde sayılmaz elcik ısıtmayı destekler , tetikleme fardan olabilir ben usb sarjı ayni şekilde bağladım sorun yok da ısıtma kaç amper çekiyor acaba , taktığım usb 1,5 amperdi..

bu motorun aküsü 4 amper ve bitik bi akü muhtemelen bu yüzden sıkıntı yaşıyorum. Aküyü daha iyi marka aldım gelmesini bekliyorum. O zaman aküyü takarken tetiğide fardan alayım daha sağlıklı olur

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
ben bu tarz işlerde her zaman sigorta kutusunu kullanırım
şuan ki motorumda da
carplay ekran
usb şarj cihazı ve araç takip cihazı bağlı
bunların hepsi kontak elektriğine bağlı sadece araç takip cihazında kontak harici direkt + var onuda aküden değil sigorta kutusundan aldım
sigorta kutusunu açıp kontak kapalıyken elektrik olmayan sigortayı kontak açıkken kontrol edin elektrik gelecektir
sigortanın bir bacağından çok rahat + uç alabilirsiniz
hiç motorun kendi tesisatı ile oynamayın, kendi tesisatınızı kendiniz çekin

ben bu tarz işlerde her zaman sigorta kutusunu kullanırım
şuan ki motorumda da
carplay ekran
usb şarj cihazı ve araç takip cihazı bağlı
bunların hepsi kontak elektriğine bağlı sadece araç takip cihazında kontak harici direkt + var onuda aküden değil sigorta kutusundan aldım
sigorta kutusunu açıp kontak kapalıyken elektrik olmayan sigortayı kontak açıkken kontrol edin elektrik gelecektir
sigortanın bir bacağından çok rahat + uç alabilirsiniz
hiç motorun kendi tesisatı ile oynamayın, kendi tesisatınızı kendiniz çekin

motorun kendi elektrik tesisatına ekme biçme vs yapmadım zaten + ve - yi aküden alıyorum. akünün + sına harici sigortada taktım. sadece kontaktan tetik görevi için bi kablo çektim ondanda herhangi bi akım geçmiyor. Çin malı motorların elektrik kabloları incecik sigorta kutusundan çeksem bu sefer o kabloya ekstra yük olup sıkıntı olmayacak mı

Motosikleti
KAWASAKI Z500SE- HONDA SH125İ
aküden sadece şase alın
amperi yüksek sigortadan elektrik alırsanız sorun olmaz
isterseniz araya sizde sigorta koyun daha güvenli olur

f8wqzw3.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar