Motosiklet Eldiveni Hakkında(Shima STR 2)

Motosikleti
Bajaj rs 200
Merhabalar, Bugun Shima STR 2 adlı eldiveni aldım. Eldiven cok zor giyiliyor. Giyince sorun yok. Acılır dedi tamam dedim. Parmaklarım arasında cok az yarım santim kadar mesafe var arastırmalarıma gore bu da olması gerekiyormus. Sorun surda baslıyor. Ben bu eldiveni bugun ilk kez taktım ve motosikleti surmekte asırı zorlandım. Sinyal korna yerlerini bulamadım dikkatim dagıldı. Ön fren yaparken takılıyor rahat fren yapamadım. Bu sonuclar normal mi ? birkac gune duzelir mi ? yoksa eldiven bana uymamıs baska eldiven mi almalıyım ?

Motosikleti
Motorsuz
bende de shima marka bi eldiven var xbreeze di sanırım ilk giydiğimde dedim ben bunu iade edicem sonra 1-2 denemeyle motor üstünde eldiven açıldı şu an çok rahat eğer doğru bedeni aldığınıza eminseniz kullanın alışırsınız motor botunu ilk giydiğimde de dedim bunla süremiyicem hiçbir şey hissetmiyorum sonra ona da çok alıştım şu an botsuz sürünce vites attıramıyorum.

Ekipmanlara o kadar çok alışmışım ki. eldivensiz sürmeyi dahi düşünemiyorum. alışırsınız.
sen gene düşünemiyon, ben denedim, bariz süremiyorum; ne gazı ne freni dozajlayabiliyorum.
-----------------------

eldiveni zor giyiyorsan bedeni küçüktür. zamanla birazcık açar; ama kısa sürede yırtılır bu sefer. bence, bir büyük boyunu da sipariş/satın al, rahatsız edeni iade et.

Ben de shima'nın kışlık eldivenini aldım. Yazlık eldivenlere o kadar alışmışım ki artık sanki elimde eldiven yokmuşçasına sürüyorum. Gerçi bazen nadiren de olsa eldivensiz sürünce onun da keyfi bi başka oluyormuş ama neyse :D işte bu kışlıkları bi deneyeyim diye elime bi geçirdim, abi sanki elimde eldiven değil de başka bir şey varmış gibi hissettim. Kaynak ustalarının o kalın eldivenleri gibi.... Gidon bi acayip gelmeye başladı, debriyaj çekeceğim eldivenin ucu manete takılıyor, fren yapacağım taa 1 km önceden manete bakıp açıyı ayarlamaya çalışıyorum falan filan. Yani anlayacağın kışlık eldiven işi sanırım biraz meşakkatli bir şey. Alışırız diye umut ediyorum şimdilik.

Motosikleti
SYM ADX 125
Ben de bu işlerde yeniyim, eldivene iyi alıştım hatta eldivensiz kullanamıyorum artık ama kışın ne olacak bilmiyorum. His konusunda iyi kışlık eldiven önerisi var mı dostlar? Termal iç eldiven+yazlık eldiven kombinasyonuyla kullanan varmış ama mevcut eldivenim tam ölçüde, içine bir şey giyersem eldiveni giyemem muhtemelen.

Ged

Motosikleti
Forza 250, Tiger Sport 660
Ben gecen sene ilk sefer ehliyet kursunda kullanmaya basladigimdan beri eldiven kullaniyorum. Parkurda 8e yanlis zamanda girmis bulundum ve o sirada baska bir egitmenin 8e yuruyerek gitmesi ile on frene bastim ve motorla birlikte dustum. O zaman anladim eldivenin kiymetini. Eldivensiz dussem kesin bilege zarar gelirdi, olusacak yaralardan bahsetmiyorum bile.
Bir de eldiveni denerken bi sekilde gidon tutup denemek gerekiyor. Gidon bas parmak ile isaret parmagi arasina denk geldigi icin bu iki parmagin uclari rahatsiz olabiliyor.
BIr de merak ettigom bir konu var, eldivenler hep class1, class2 ve/veya aaa olan gormedim varsa da. Bilen var mi?

Motosikleti
Bajaj rs 200
Herkese cevaplari icin tesekkur ederim. Eldiveni malesef iade ettim. Telefonu kullanamiyordum. Uzerine biraz koyup prosey mont aldim. Eldiveni de gelecek ay alacagim

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Herkese cevaplari icin tesekkur ederim. Eldiveni malesef iade ettim. Telefonu kullanamiyordum. Uzerine biraz koyup prosey mont aldim. Eldiveni de gelecek ay alacagim
eldiveni elinize giyip denemeden almayın yazacaktım bende.

Geçen ay motomax web sitesinden knox orsa yazlık eldiven sipariş ettim, diğer eldivenim de geçen yıl aldığım knox oulton mk2 eldiven L bedendi, aynı marka bedenler aynıdır deyip L beden sipariş ettim, eldiven geldi elime küçük geliyor rahat değil, hiç kullanmadan değişim istedim, gönderdim bir büyük bedeni XL olanı geldi bu çok rahat, şehir içinde xmax ile sağa sola giderken kulanıyorum ve çocukları köfte turlarında gezdirirken çocuklara giydiriyorum.

Motosikleti
Bajaj rs 200
eldiveni elinize giyip denemeden almayın yazacaktım bende.

Geçen ay motomax web sitesinden knox orsa yazlık eldiven sipariş ettim, diğer eldivenim de geçen yıl aldığım knox oulton mk2 eldiven L bedendi, aynı marka bedenler aynıdır deyip L beden sipariş ettim, eldiven geldi elime küçük geliyor rahat değil, hiç kullanmadan değişim istedim, gönderdim bir büyük bedeni XL olanı geldi bu çok rahat, şehir içinde xmax ile sağa sola giderken kulanıyorum ve çocukları köfte turlarında gezdirirken çocuklara giydiriyorum.
Kesinlikle haklisin. Denemeden eldiven almak buyuk kumar

Motosikleti
Honda Forza (NSS250)
motospartan'dan alıyorum genelde ve deneyerek almak mantıklı.

Knox handroid öneriyorum eğer kesinleştirmediyseniz

Motosikleti
motospartan'dan alıyorum genelde ve deneyerek almak mantıklı.

Knox handroid öneriyorum eğer kesinleştirmediyseniz
Knox markasını sevdim, handroid modelini motomax mağazasında elime denedim elime uyan bedeni yoktu, oulton mk2 modeli rahat hisettirdi onu aldım, ne tam kışlık ne tam yazlık ama yazın da terletmedi, kışın da elcik koruma ve ısıtma olduğu için işimi gördü zaten tam kış mevziminde motor sürmüyorum. Avuç içlerinde slider ve darbe koruması olması güzel, bir kere test ettim işe yarıyor, sağ eldivenimde o slider parça çizik, her eldiven giyişte dikkatimi çekip hatırlıyorum ve dükkatli sürüyorum.
knox markasını beğenince de çocuklara artçı eldiveni olarak da yazlık orsa modelini aldım.

Motosikleti
Almadim henuz bu ay alacagim. Bakacagim eldivene
Knox handroid ben alırken mağazada elime uygun modeli yoktu, fiyatı da biraz pahalı gelmişti, knox oulton mk2 modelini almıştım, onda da bilek koruması ve acuç içi sliderları var, geçen ekim ayında almıştım, baharda ve yaın rahat rahat giydim, görünürde yazlık değil gibi duruyordu ama terletme sorunu yaşatmadı, soğuk havada da kışlık eldiven ihtiyacı duymadım, tavsiye ederim, handroid modelinden çok daha ucuz hem.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar