Motosiklet ekipman temizliği

Merhabalar birkaç gün önce ikinci el Dainese Avro C2 deri motosiklet montu aldım.Ancak ikinci ol olması sebebiyle biraz kirli kendisi temizlemek için deri temizleyici sipariş ettim ardından kuru temizlemeye vermeyi düşünüyorum.Kuru temizleme herhangi bir sıkıntı çıkartır mı montun korumalarıyla falan bunu merak ediyorum.

Bu sitenin bir eski versiyonunda kuru temizlemeye vermeyin yazıyordu, kaldırmışlar sanırım. Başka bir çok kaynakta da halen yazıyor.
Dainese'nin kitine para vermek istemiyorsan doğal sabunla soğuk suyla kibar kibar..

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Aşağıya bıraktığım şu video size fikir verebilir. Profesyonel destek almak istiyorsanız normal kuru temizleme yerine motosiklet ekipmanı temizleyen yerlerden birinden destek almanız daha sağlıklı olur. İstanbul'da yaşıyorsanız Anadolu yakasında böyle bir yer vardı korumaları çıkarıp öyle teslim edin.

Ben yıllardır mont, ceket, pantalonun korumalarını çıkartıp makinenin hassas programında yıkarım. Sadece reflektör kısımları söküldü. Onun haricinde herhangi bir ekstra deformasyon görmedim.

Motosikleti
D400
deri montları bazı kuru temizleme yerleri gayet güzel yapıyor; sorarak ve garanti alarak verebilirsiniz.

şimdi fark ettim ; 3 montum var birisi 7 yıllık ve hiç yıkamadım :D

10 yıl oldu belki motosiklet ceketini temizlemeyeli, bir ara sütünü falan almıştım ama pek işe yaramadı, sadece parlattı, temizlemedi. günlük kullanımda giydiğim deri ceketi de pek temizlemedim, arada bi ıslak mendille geçiyorum toz toprak olan yerlerini, ancak doğru düzgün bi temizleme yöntemi varsa iki ceketi de elden geçirmek isterim açıkçası.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar