Motosiklet de çok pratik bir alet, motosikletle günlük işe gidiş gelişim 45-55dk arası, metroyla 120-140dk arası. En iyi ihtimalle günlük 65dk ayda 24 saat yoldan kazancım oluyor. (Senede 12 gün!!!) Nasıl pratik değil diyebiliyorsunuz şaşıyorum açıkçası... İstanbul'da yaşamıyorsunuz herhalde?
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------
Evim metro istasyonuna 600m, işim de 800m bu arada. Dağ başında oturup çalışmıyorum...
Pratiklikten kastımız mesafeleri daha çabuk almak değil, o anlamda ultra hızlı istanbulda ben sırf bundan diğer pratik olmayan her şeyine razıyım. 1 saat 40 dakikada gittiğim yolu motosikletle en kötü trafikte bile 40 dakikada gidiyorum. Anlatmaya çalıştığım pratiklik blog yazımda var, hani tak kaskı çalıştır yürü git olmuyor motosiklette en azından benim için, yanımda 40 çeşit malzeme var, akşam dönüşte de onları çıkart, motoru kilitle, son motorumda artık her kapatınca branda da takıyorum, yok kedi çizdi, yok yağmur yağdı, yok (ç)alıcı gözüyle biri baktı gördü ayağına. Bunlardı kasıt. Sizin kastettiğiniz şey zaman kazandırması, ben zaten her gün binmediğim için bu pratik olmayan yönleri de o kadar koymuyor ama bunu her gün yapsam motosiklet kullanmayabilirdim açıkçası. iki günde bir 35 km git 35 km dön olarak sadece iş amaçlı biniyorum son 2 motosikletime, ona rağmen bazen özellikle işe varıp soyunup dökünürken hele de yazın, çin işkencesi çektiğim çok oluyor. Bu anlamda bence pratik değil. En büyük faydası zaman kazandırması.
Zevk kısmına girmiyorum o ayrı konu ben dediğim gibi 3 yıla yakındır zevk için 10 kez binmemişimdir. İstanbul içinde o zevkin içine ediliyor çünkü gezmeye kalktığında.
Bu arada yazıda skutırları ayrı turuyorum dememin sebebi, bu bahsettiğim pratikliğin özellikle maksi skutırlarda arkada çanta da varsa bagaj anlamında daha fazla pratiklik sunması ve vites mevzusunun olmamasıdır. Yoksa benim gibi full giyim kuşam binene neye binerse binsin o pratiklik azalıyor. Çabuk ulaşma, hız şu bu bunlar zaten olmasa benim için binmenin bi anlamı kalmazdı. Hobi mobi bu işlere epeydir adeta ara vermiş gibiyim. O hobi işlerini emklilikte İstanbuldan kaçınca yapacağım ömrüm vefa ederse. gençken yaptıklarımla avunuyorum şimdilerde.
Wing750, o takıldığınız şeyler nerdeyse benim için de geçerli ama pahalıya patladığını görünce insanlar bazılarını almaktan vazgeçebiliyor.
Mesela sıfır aldığım motorumun lastikleri dandik, ama hemen değişemem o kadar durumum yok, yaptığım şu, yağmurda aşırı soğukta binmiyorum, 2 yıl kullanacam o lastikleri, bütçem elverince de iyisini alacam. Ki lastik en önemli şey aksesuar değil ona rağmen bu yolu seçip idare edecem, elcik korum değil ama rüzgarlık denebilir benim taktığıma, internetten 49 tl'ye alıp kendim taktım. Yoksa öyle led ampullü demirli filan onalar para veremem dediğiniz gibi abartı fiyat.
Gerçekten bi gün bugünkünün en az 2 katı gelirim olmazsa da büyük ve pahalı, aşırı pahalı motorların altına girmem.
Esasında motosiklet firmalarından, aksesuarcılardan asıl kazığı sanırım hobi amaçlı değil de benim gibi ulaşım amaçlı kullananlar yiyor, zira firmalar genelde müşteriyi hobici olarak düşündüğünden nasılsa alacak, zevkin fiyatı olmaz diye yolmaya kalkıyorlar ne yazık ki. İşin acaibi de konu motosiklet olunca zengini bile normalde pahalı bulacağı şeylere ederinin 3- 5 katı para veriyor. Bu sebeple bazı motosiklet mağazalarına gidince sizde ne motor vardı, deyip duyunca ona göre sana muamele yapıyor, ilgisiz davranıyor, bunda para yoktur hesabı, başıma birden çok kez geldi. Bu sebeple bir şey alacaksam ve mağazaya mecbursam motorsuz gidip, ben de KTm var, BMW var diye bilierek söylüyorum, adamın ilgisi değişiyor resmen, ne kadar komik di mi, rezillik esasen. Gerçekler acı maalesef.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:02 ----------
Bizim pek çok konuda eksiğimiz ve yanlışımız var, bu yanlışlardan motosiklet sektörü de aynı oranda payını alıyor, düzgün esnaflık yapabileni çok çok az. İnternetten motosiklet aksesuraı satışının patlamasının da sebebplerinden biri bu. Son 3 yılda neredeyse tüm aksesuarlarımı internetten aldım, zira mağazanın, servisin yarı fiyatına alınabilenleri var. Elinden azıcık iş geliyorsa kendin takıp üztüne de bi kahve içiyorsun işçilik ve fahiş fiyata vereceğin para cebine kalıyor.

Tamam ekonomik kriz var anladık da, bazı firmalar da fena halde bunu da fırsat bilip kazıklama peşinde, sonra da ağlıyorlar öldük bittik diye.
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:13 ----------
Kısacası sevmeden, sadece işimi göreyim diye binilecek bir alet değil(ticariler harici söylüyrum), hep derim, esasında meşakkatli bir alet, hani çılgın, biraz paragöz, biraz uçuk kaçık ama çook güzel bir sevgili gibi, vaz geçemiyorsunuz.:cherry: