Motosiklet dengede gitmiyor

Motosikleti
TVS Raider 125
Yaşadığım ufak bir kaza sonrası motosikletin dengede gitmediğini düşünüyorum.

Yaklaşık 10-15 kilometrelik bir hız ile ilerken önümdeki araç birden fren yaptı. Ben de frenlere asıldım. (Çok yüksek bir sürat değil bence de ama kazanın nasıl olacağı belli olmuyor. Biraz da acemilik) Lastikler de pek iyi olmayınca motosiklet kaydı, sola yattı ve biraz sürüklendi.

Bu olaydan sonra motosikleti kontrol ettim. Ufak çizikler dışında bir şey yoktu. Fakat sürüş esnasında motosiklet bir tarafa çekiyor gibi ve arka lastik düz gitmiyor gibi hissediyorum. Motosiklet eskisi gibi gitmiyor gibi geliyor. Kaza sonrası frenlerde sorun olmuş olabilir mi ? Psikolojik olabilir.

Sürüş esnasında biraz hızlandım ve ellerimi bırakarak (mantıklı bir hareket değil) sürmeyi denedim. Tam emin olamadım. Lastik basınçlarını kontrol edip hava bastıktan sonra tekrar denedim. Tam emin olamadım.

Lastik, jant, fren veya arka lastik hiza ayarında herhangi bir sorun olup olmadığını nasıl anlayabilirim.

Bu kadar basit bir olaydan sonra bunların olması mümkün değil diyebilirsiniz. Psikolojik olarak böyle düşünüyor da olabilirim.

Biraz uzun oldu. Buraya kadar okuduğunuz ve vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

Geçmiş olsun o kadar düşük hızda çizikler dışında bir sıkıntı olmamışdır , psikolojikdir o his ama sağını solunu kontrol edin yinede , tekerleri elle çevirin yalpa yapmadan rahatça dönüyorsa sorun yoktur..

Motosikleti
TVS Raider 125
Geçmiş olsun o kadar düşük hızda çizikler dışında bir sıkıntı olmamışdır , psikolojikdir o his ama sağını solunu kontrol edin yinede , tekerleri elle çevirin yalpa yapmadan rahatça dönüyorsa sorun yoktur..
Teşekkür ederim.

Motosikleti
Hero Dash 125, CB125F
Psikolojiktir muhtemelen. Ben de kavşakta düşük hızda yatırdım sürüklendi, o günden beri ön amortisörde boşluk hissediyorum. Halbuki orta sehpada kontrol ettim hiçbir şey yok.

Her kazadan sonra insan da bir tedirginlik, tutukluk olur.

Aşırı bir yalpalama yoksa tamirciye yolun düştüğü zaman bir bakıver dersin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar