Motosiklet çanta cezası

Motosikletlerdeki çantalarla alakalı durum nedir. Kulaktan dolma birçok bilgi mevcut. 250CC naked motora 40lt çanta taktım diye ceza mı yiyeceğim yada proje çizme ruhsata işletme vb. işlerden sonra ardçı mı alamayacağım. Kimisi çanta takında ardçı oturamaz vs diye yorumlarda bulunmuş. Bununla alakalı ceza yiyen varmı? malum son dönemlerde her yerde motorları çeviriyor polisler. Konu hakkında net bilgileri olan arkadaşlardan konuya dair paylaşımda yapmalarını rica ediyorum.

Son dönemde değil, ben kendimi bildim bileli polis motorları çeviriyor. Kışın araç, yazın motor sürerim. Dikkat ettim, motor sürerken daha çok çevirmeye takılıyorum. Her daim çantam var. Bir kere olsun bu nedir diyen olmadı. Hatta bir keresinde trafik polisi bana, bu çanta küçük az daha büyüğünü taksan daha güzel durur dedi.

Motosikleti
DUKE 250
emin değilim ama, ticari değilde hususi motorla ilgili çanta takmada problem yok,
tabi içerisinde bir yerlerin siparişlerini götürmüyorsan.
ticari olanlarda da çantanın mutlaka ruhsata işletilmesi gerekiyor.

delikanlı polismiş :D

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:01 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:59 ----------

kulağa mantıklı geldi üstad dediğin.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
Motosiklet ticari kullanım değilse sorun yok.

Motosikleti
2025 NC 750X DCT
hususı tıcarı fark etmez herturlu motoru bağlıyorlar yanlıs bılgı vermeyın proje ıle ruhsata ıslenmesı gerekıyor ama coüu polıs es gecıp gonderıyorlar

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
hususı tıcarı fark etmez herturlu motoru bağlıyorlar yanlıs bılgı vermeyın proje ıle ruhsata ıslenmesı gerekıyor ama coüu polıs es gecıp gonderıyorlar

"her türlü bağlıyorlar" yanlış bir ifade. "Mevcut yönetmeliğe göre bağlamaları gerekiyor" doğru bir ifade olur. Motorla yılda 25000 km yapan birisi olarak bugüne kadar kimse birşey demedi. Hatta vizeden bile geçiyor. Ancak birşey denmiyor. Denmemesi gerekir. Mevcut yasadaki bir eksiklik. Uygulanmaya başlanırsa zaten tepkiler artar ve bir düzenlemeye gidilir. Ticari değilseniz polisimiz birşey demiyor. Ama mevcut yasalar gereği normalde yasak.

Bunu ilk kez yaşamıyoruz hatırlayanlar olacaktır. 2016 mıydı 2017 miydi? Topcaselere cezalar motor bağlamalar olmuştu bir ara.

Yapacağınız yasanın...

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Ulan McDonald'S ulan Amariga yaktın bizi yaktın:queen:

Şaka gibi ülkeyiz arkadaş ya.
Öncelikle ruhsata işli değilse, her türlü yasak. Ama yukarıda arkadaşın dediği gibi, ticari değilse pek ses eden yok.
İşin komedi tarafı, muayenede ben hiç rastlamadım, top case e kusur yazdıklarına. Yasak ise neden bu şekilde muayeneden geçiyor? Adam benim en son girdiğim muayenede, top case ile ilgili kusur yazmadı, top case in reflektörlerinin içine döşeyip, sinyal ve fren lambasına bağladığım led ışıklara kusur yazmıştı. Gereğinden fazla aydınlatma mı var gibi bir şeydi.
Bir de aklınızda bulunsun, garanti olmasa da işinize yarayabilir; olaki bir çevirme de polis çantayı kusurlu buldu, deyin ki, arkadaş bu sabit değil, tak çıkarlı. Eğer çanta takmak bir kusur ise, hemen çıkarayım.
Şunu da hatırlatayım, orjinalinden çantalı satılan modeller var. Eğer uygunluk belgesinde bu belirtilmişse, ruhsat çıkartırken veya 2. elde devir yaparken noteri uyarın, çantalar ruhsata işlensin, kafanız tam rahat olsun.

Motorumu muayeneye çantalı götürdüm. Ordaki çalışana sökeyim mi işli değil diye sordum. Sorun olmaz dedi. Ruhsata işli değil olayı bi ara populerdi şimdi takan yok.

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001
Motorum Dominar 400. Hususi. Maxem sl-45 marka basitçe takılıp çıkarılabilen çanta yüzünden iki kez ceza yedim. İlk çevirmede hem ceza yazıp hem de men koymuşlar. Men koyduklarını söylemediler. O şekil binmeye devam ettim. Bi kaç gün sonra yine bi çevirmeye denk geldim ve motorda men olduğunu, çantayı söküp meni kaldırtmam gerektiğini söylediler ve bi daha ceza yazdılar.

Büyük konuşmak istemiyorum ama 30 kere çevirmeye girdim kuryelik de dahil çantalarımın biri hariç hiçbiri ruhsata işli değil .Çok şükür hiç bundan dolayı ceza yemedim. Siz bu polisleri kızdırıyormusunuz ne yapıyorsunuz :p

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Büyük konuşmak istemiyorum ama 30 kere çevirmeye girdim kuryelik de dahil çantalarımın biri hariç hiçbiri ruhsata işli değil .Çok şükür hiç bundan dolayı ceza yemedim. Siz bu polisleri kızdırıyormusunuz ne yapıyorsunuz :p

Buraya yazıp bize söyledin ya bu hafta kesin ceza yersin :) Murphy kanunları..

Motosikleti
Kanuni Seyhan MZ 301 - 2001

Bana da o güne kadar hiç sormuyorlardı. Her çevirmede ehliyeti alıp kontrol ettikten sonra tamam devam edebilirsiniz diyorlardı. O gün çevirip ehliyeti aldıktan sonra direkt çanta ruhsata işli mi diye sordular. Hayır dedim. Sonra ticari faaliyette mi bulunuyorsun dedi hayır dedim. Sonra ehliyeti verdi çantadan ceza yazdım gidebilirsin dedi. Bende ya ben buna kaskımı montumu falan koyuyorum herkesin taktığı çanta bu. Ticari faaliyette bulunmadığımı da söyledim zaten niye ceza yazıyorsunuz dedim. Farketmez çantan ruhsata işli olacak yada takmayacaksın dedi.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.
Motorcu Çiş İşleri Bakanımız var.
Mektub yazalım, emayıl atalım, vatŞaptan yazalım, instigramdan etiketleyelim, x'ten kekleyelim.
Şiyabar her halde.

Bana da o güne kadar hiç sormuyorlardı. Her çevirmede ehliyeti alıp kontrol ettikten sonra tamam devam edebilirsiniz diyorlardı. O gün çevirip ehliyeti aldıktan sonra direkt çanta ruhsata işli mi diye sordular. Hayır dedim. Sonra ticari faaliyette mi bulunuyorsun dedi hayır dedim. Sonra ehliyeti verdi çantadan ceza yazdım gidebilirsin dedi. Bende ya ben buna kaskımı montumu falan koyuyorum herkesin taktığı çanta bu. Ticari faaliyette bulunmadığımı da söyledim zaten niye ceza yazıyorsunuz dedim. Farketmez çantan ruhsata işli olacak yada takmayacaksın dedi.

Merhaba. Bu olaya ilişkin görüntü vs varmı elinizde? İkinci olarak bu duruma itiraz ettiniz mi? Ettiyseniz hangi mahkemeye ve ne zaman? Son olarak olaylar tam olarak bu şekilde mi gelişti?Yani olayın başında öncesinde polisle bir restleşme, inatlaşma, trip vb oldu mu? (Yanlış anlaşılmasın olsa bile bence yazmaması gerekir)

ne antik kuntik işler arkadaş ya, şaka gibi.
niye böyle saçmalıklari kimse düzeltmezki?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar