Motosiklet çalmak üzerine eğitim videosu :)

nasıl yani... motosiketlin gidon kilidini açmak bu kadar kolay olmamalı....

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
deneyen varmıki ? bencede bu kadar kolay olmamalı

Bence Bilinçli çekilmiş bir video.Gidon kilidini açtı hadi motoru ayakları ile sürerekmi götürecek?:silent:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
adi ustunde motor bindiginiz sey motorun ta kendisi hic bir orten yada koruyucu bir sey yok. Motorda o sekilde ciplak disarda kalinca tum parcalara ulasmak kolaylasiyor. Otomobil direksiyon klidini de ayni sekilde aciyorlar. Alarm , disk kilidi , zincir gibi ek guvenlik onlemlerini almaz iseniz bu sonuc tabiki kacinilmaz. Paraniza kiyin ve en iyi alarmi alin.Hirsiz hafifce oturdu ve selede alarm varmi diye denedi. eger iyi bir alarm tum mahalleyi ayaga kaldiracak sekilde calsaydi o motora yanasmazdi

bu kadar basit arkadaşlar kafaya koymuşlarsa yaparlar...

biir arkadaşımınn motorunun gidonu kilitli iken sadece elimle yaptıgım hamle sonucu gidon kilidini kırmıştım bizzat gördümki çok zor bir olay değildi diğer güvenlik araçlarıda mutlaka kullanılmalı...

GKN

maalesef bu kadar kolay
kırılan gidon kilidimin parçası haaala elimde...

geçen cumartesi motoru dışarıda bırakmıştım, annem gece saat 5 de beni uyandırdı alarmın çalıyor diye kalktım gerçekten motorun alarmı susmuyor çıktım balkona aşağıya bakıyorum motoru göremiyorum ama karaltılar görüyorum aldım makineyi, uykulu uykulu aşağı indim benim motorun üstünde bi eleman görsem sıkacam
boom.gif
.Gittim motorun yanına branda tamamen yerde kenara atımış motorun göbeğinde kocaman masterlock kilidim var onu görünce alarmın etkisiyle de vazgeçtiler diye düşünüyorum yada verilmiş sakadamız varmış....

Ama alarm şart küçük ama çok etkili....

böyle videolar gördükçe korkum dahada artıyor.Ne olacak bilmiyorum.bizim motoruda götürmesinler birgün :silent:

geçen cumartesi motoru dışarıda bırakmıştım, annem gece saat 5 de beni uyandırdı alarmın çalıyor diye kalktım gerçekten motorun alarmı susmuyor çıktım balkona aşağıya bakıyorum motoru göremiyorum ama karaltılar görüyorum aldım makineyi, uykulu uykulu aşağı indim benim motorun üstünde bi eleman görsem sıkacam
boom.gif
.Gittim motorun yanına branda tamamen yerde kenara atımış motorun göbeğinde kocaman masterlock kilidim var onu görünce alarmın etkisiyle de vazgeçtiler diye düşünüyorum yada verilmiş sakadamız varmış....

Ama alarm şart küçük ama çok etkili....

cok gecmis olsun. alarm kesinlikle sart, iki uc tane kilitten bile daha etkili sansimca.

Gidon kilidini kırmak bu kadar kolay arkadaşlar ne yazıkki.
Zaten gidon kilidi motoru hırsızlardan gece-gündüz korusun diye üretilmemiş birşey... Gidon kilidini halka açık biryerde bıraktığınızda , veya bakkala gittiğinizde kullanabilirsiniz. Fakat motoru uzun süreli veya insandan uzak biryere bırakacaksanız çelik bakla zincir şart!

her motosiklete alarm varmı? mesela bende scooter var.alarmı neresine koycaz ? hareketten etkinlein çalışıyo yoksa titreşimmi ya da ne biliyim tekerlek hareketindenmi çalışıyo bu alarmlar ? bunun yerinde arabalardaki immobilizer gibi bişey oluyormu motorlarımıza ?

mesela alarmlı disk kilitleri var... balataların her iki tarafına da koyarsan tekerin en hafif dönmesi için yapılan harekette öyle bir ses çıkarıyor kiii hırsızın kaçacağı yerde kulaklarını tıkayıp alarmın susmasını bekleyecek derecede kulak yırtıcı bir ses çıkarıyor. diğer önlem şase yi bir yere bağlayın (tabi motorunuz naked gibi ise ) diğeri jantlardan bağlayın. ama bunlar yetermi? yetmez. birde branda örtün brandanın üstünden kalın bir zincir geçirin motoru saracak bir yere sonra bağlayın. gerisi Allah'a kalmış..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar