- Konu Yazar
Arkadaşlar motorum Aphachi Tvs 150 geçenlerde motorla seyir halinde giderken arka lastik tak diye kitkedi nedenini bizde anlamadık 2 kişiydik mecbur zinciri attırıp motoru eve götürdüm tabiki dileklerim inişallah şanzıman kırılmamıştır ve motoru sökmeye başladık motoru yarınca şanzımanın arasına vida girmiş herneyse çıkardık vidayı vidada bilya yatağını tutan saçın vidasıymış başka vida takarak motoru topladık alt motoru motora koyduk daha sonra akümün kutup başlarını sökmemişim boşalmış bende ayak marşıyla çalıştırmayı denedim motor gömleğine benzinin gitmediğini farkettim baktım benzin var karbüratörüde yeni almıştım bu karbüratörle daha önce çalıştırmıştım gayet iyi çalışmıştı ama sonradan farkettim motora gitmesi gereken benzinli hava hava filitresinden çıkıyordu bujiyi takıyorum buji kupkuru bakıyorum ateşleme var biraz benzin döküyorum şiringayla pistona motor çalışıp stop ediyor çıkarıyorum bujiyi ıslak siliyorum takıyorum daha sonra döktüğüm benzin sanırım oradan bitince yine buji kupkuru hele hele jigleyi çekince hava filitresi deliğin hemen altında 2 tane sarı delik var ne olduklarını bilmiyorum oradan bildiğiniz benzin tükrüyor ve bu arada her marşa basarken hava filitresinden füt füt diye üflüyor sorun egzoz tıkandı heralde deyip egzozsuz deniyorum yine aynı SORUNU ANLAYAN ARKADAŞLARDAN YARDIM İSTİYORUM