Motosiklet Boğuluyor

Motosiklet sabit hızda gidince veya fazla gaz verince boğuluyor 150cc karbüratörlü motosiklete sahibim yolda 80 85 gibi hızda sabit gittikten bir süre sonra motosiklet boğuluyor gaz açınca yavaşlıyor vites küçültüp devri yükseltiyorum kısa süre sonra düzeliyor bu durum tekrarlanıyor sürekli fazla mı benzin çekiyor ne anlamadım

Hava soğutma ise piston şişiyorda olabilir , o hızlarda fazla benzin çekiyorsa motor boğulmaz tabiri caizse köpek gibi gider , düşük devirde aşırı benzin nedeniyle boğulabilir , yüksek devirde karbüratör benzin yetiştiremiyorda olabilir , bujiyi sök rengine bak sana fikir verir..

Son düzenleme:
Motosikleti
Ns200 15"
Karbüratörün gaz pistonunun içinde bulunan segmanla sorunu çözebilirsiniz, eğer fazla benzinden dolayı motorun kesildiğinden eminseniz gaz pistonunun iğnesinin segmanını yukarıdaki kanallara takarsanız hava-yakıt karışımını fakirleştirebilirsiniz eğer tam tersi durum varsa yani motora yakıt yetişmiyorsa segmanı aşağıdaki kanallara takarsanız sorununuz çözülebilir.

Motosiklet 100cc enjeksiyondan karbüratöre çevrildi bu durumu yapan ustaya söylediğimde motosikletin beyni 5 dişli 4 fişli beyinle değiştirdiğimizde hem ateşlemesi daha iyi olur hem de bu sorun çözülür dedi değiştirsem mi

Bujiyi değiştim eski buji zarar görmüştü şimdi sorun kalktı ortadan

Bujiyi değiştim eski buji zarar görmüştü şimdi sorun kalktı ortadan

Zarar görmüş derken buji fazla kilometre yapıp aşınmış mı yoksa bir sebepten deforme mi olmuş ? eğer bujinin metali tamamen erimişse ateşleme avansında yada yakıt miktarında sorun vardır bir süre sonra pistona silindirede zarar gelebilir , biraz sıkıştırınca silindirin egzoz çıkışında renk değişikliği oluyormu kontrol et istersen..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar