Motosiklet beyni zinde tutuyor

[IMGL]http://img141.imageshack.us/img141/7/fft17mf192595.jpg[/IMGL]
Japonya’da yapılan araştırmaya göre, motosiklet kullanmak beyni zinde tutarak sağlıklı yaşlanmaya yardımcı oluyor

JAPONYA’DAKİ Tohoku Üniversitesi ile motosiklet üreticisi Yamaha tarafından yapılan araştırmaya göre, motosiklet kullanıcıları daha uyanık bir zihne ve güçlü bir hafızaya sahip oluyor. Araştırmada, en az 10 yıldır motor kullanmayan, 40-50’li yaşlardaki eski motosiklet sürücüleri iki gruba ayrıldı. İlk gruptakiler iki ay boyunca motosiklet kullanırken, diğer grup bisiklet ya da otomobil kullandı. Motosiklet kullanan gruptakiler, bilişsel işlev testlerinde daha yüksek puanlar aldı.
İKİNCİ bir testte de, motosiklet kullananların sayı hatırlama testinde iki ay öncesine göre yüzde 50 oranında daha başarılı olduğu görüldü. Diğer gruptakilerde gerileme kaydedildi. Motosiklet kullanan denekler ayrıca, işte daha az hata yaptıklarını ve daha mutlu olduklarını söyledi. Bilim adamı Ryuta Kavaşima, “Sürekli tetikte olmayı gerektirdiği için motosiklet kullanmak sürücünün beynini aktif hale getiriyor. Motosiklet kullanmanın sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olduğu sonucuna vardık” dedi.

Kaynak:Milliyet

Motosikleti
ϸεџꬶεѻҭ ӽϸ ꜯꝏ ꬶҭ
Tutmaz olur mu yaaa.. Motora binemeyip arabayla takılmak zorunda kaldığım dönemlerde ruh halim o kadar farklı oluyor ki. Sinir stres hat safhada oluyor resmen...

..Motosiklet kullanan denekler ayrıca, işte daha az hata yaptıklarını ve daha mutlu olduklarını söyledi...

Süper bir yazı gerçekten harikaymış :)
O yüzden işte bu kadar başarılıyız :D

( Bu arada avatarına bayıldım : )

e kaza yapmayalım dıye yol ustunde olan herseye pur dıkkat kesılınce beynımız asırı calısıyor ama turkıye de asırı beyın calısmasından dolayı delı olma rıskıde var :)

beyni uyanık ve zinde tutar
damar tıkanmalarını önler
ruhunu dinlendirir
daha n'olsun
motopolinik

yaşlanmayı hızlandırır göbek yaptırır şurdan suraya motorsuz gidemessin, amma reflex olayı varya, motorcularda kendiliğinden gelişen bişey motorcuların reflexleri iyidir gerisi hikaye bazında bakıyorum...

Bende şimdi konuyu sizinle paylaşıçaktım, başlıgı görünce şaşırdım eline sağlık:rendeer:

Biz herzaman zekiyiz, zeki olmasak binmezdik bu şeytan aletine :p

çok doğru, motorumun üstünden indiğimde, kendimi bir matematik problemi çözmüş ya da bir kare bulmaca bitirmiş gibi hissediyordum, demek bilimsel bir dayanağı varmış, iyi ki motorlarımız var...

ozaman bizler Türkiye şartlarında kullandıgımıza göre hem daha zekiyiz hemde hiç yaşlanmıyacaz yada yaşlılıgımız baya bir iyi gececek:mrgreen:

Çok güzel bir yazı motosiklet sayesinde 50 yaşına merdiven dayadığım halde kendimi daha genç hissediyorum gayet zindeyim Allaha şükür.:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Güzel,bir okadarda faydalı bir araştırma olmuş, Toroman abi aynen sana katılıyorum,44 e geldik ama hala 18 inde gibiyim:p

“Sürekli tetikte olmayı gerektirdiği için motosiklet kullanmak sürücünün beynini aktif hale getiriyor. Motosiklet kullanmanın sağlıklı yaşlanmaya yardımcı olduğu sonucuna vardık”

bu doğruysa TÜRKİYE'deki motocular birer Einstein:cherry:

Motor üzerinde basınçlı hava ile hacimsel olarak çok daha fazla oksijen alırız ve oksijen beyni canlandırır,damarlarını açar, kafayı çalıştırır...

Forumdan Uzaklaştırıldı
devam o zaman :cat:

hepinize katılıyorum kendımden bir örnek vereyım sigarayı bırakmak isteyenler motordan hiç inmesin:pa arabayla eminönüne gidene kadar üç sigara iciyorum motorla gidersem hiç içmiyorum.motor kötü alışkanlıklardan korur:p

göbek yaptığı kesin..
eskiden her yere yürürdüm.. şimdi neredeyse bakkala bile motorla gideceğim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar